Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

"VEF Rīga" jauniešu Eirolīgā iegūst septīto vietu

"VEF Rīga" jauniešu Eirolīgā iegūst septīto vietu
Raimonds Feldmanis
Foto: Vladislavs Proškins/F64

LETA. Latvijas kluba "VEF Rīga" U-18 komanda svētdien otro gadu pēc kārtas "Adidas Next Generation" turnīra jeb jauniešu Eirolīgas kvalifikācijas posmu Kauņā noslēdza septītajā vietā.

Latvijas komanda spēlē par septīto vietu ar 86:81 (26:24, 12:19, 24:20, 24:18) uzvarēja iepriekšējās sezonas ULEB Eirolīgas čempiones pieaugušajiem Stambulas "Fenerbahce Doguš" jaunatnes vienību. Mačā, kas sākās jau plkst.8.30 no rīta, vēl divas ar pusi minūtes pirms beigām rīdzinieki bija iedzinējos ar 77:81, tomēr atlikušo laiku aizvadīja ļoti pārliecinoši.

Uzvarētājiem ar 21 punktu izcēlās Niks Līnis, 20 punktus un 11 bumbas zem groziem un septiņus izprovocētus pārkāpumus pievienoja Oskars Hlebovickis, 14 punktus sameta Matīss Surkulis, bet pa desmit punktiem bija Emīlam Krūmiņam un Rodrigo Būmeisteram, kurš pievienoja arī astoņas atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles.

"VEF Rīga" kvalifikācijas turnīru iesāka piektdienas rītā, kad ar rezultātu 56:79 zaudēja Itālijas komandas Romas "Stella Azzurra" vienaudžiem, bet šīs pašas dienas vakarā ar 52:106 kapitulēja kvalifikācijas turnīru uzņemošajai Lietuvas vienībai Kauņas "Žalgiris". Savukārt sestdien ar 69:82 zaudēja Krievijas vienības Maskavas apgabala "Himki" jaunajai paaudzei. Arī pērn "VEF Rīga" jaunie spēlētāji Eirolīgas kvalifikācijā Kauņā zaudēja visos trijos grupas mačos, bet pēc tam uzvarēja spēlē par septīto vietu.

Tikmēr vēlāk svētdien gaidāmo kvalifikācijas posma finālu sasnieguši Romas "Stella Azzurra" un Viļņas "Lietuvos rytas" komandu jaunie spēlētāji, šī dueļa uzvarētājiem kvalificējoties maijā gaidāmajam finālturnīram. "VEF Rīga" kodolu veido Latvijas Basketbola līgas (LBL) otrās divīzijas komanda "VEF skola".

"Adidas Next Generation" turnīra finālsacensības norisināsies maijā Belgradā paralēli ULEB Eirolīgas "Final Four" sacensībām. Tajā vietu iepriekš šomēnes nodrošināja latvieša Artūra Žagara pārstāvētā Spānijas kluba Badalonas "Divina Seguros Joventut" U-18 komanda, kas triumfēja kvalifikācijas posmā Spānijā. "VEF Rīga" jauniešu Eirolīgā piedalījās jau septīto reizi pēc kārtas un 2015.gada pavasarī spēlēja finālturnīrā, kur bija saņēmuši īpašo ielūgumu jeb "wild card", toreiz tiekot pie vienas uzvaras trijos mačos.

Šogad jauniešu Eirolīgā piedalās 32 komandas, tostarp vairākas ULEB Eirolīgas un Eirokausa klubu jauniešu vienības. Finālturnīra astoņas komandas kopumā tiks noskaidrotas četros atlases turnīros. 2016.gadā par turnīra čempionu Spānijas granda Barselonas "Lassa" komandas rindās kļuva Latvijas basketbolists Rodions Kurucs.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2018-01-21 12:45, pirms 6 gadiem
Вы вкурсе что теперь что бы привести тело в порядок и подкачаться не обязательно ходить в тренажорку. Нeдaвнo нaткнулcя на блoг чувака кoторый нaкaчал тeлo домa с помощью специального поясa, я решил попробовать и уже через неделю увидел результат, а через две убрал пивной живот и пpоявился преcc, подкaчaл pуки и cпину. Теперь и жена захотела попробовать, ведь не нужно сидеть на диетах и ходить в спорт зал и цeнa вoпроca копeeчнaя. Этo рeальнo cамый лeнивый и быcтрый cпocоб похудеть и подкaчатьcя.Вот тот блог---- Блог Дмитрия Якушева: Как легко накачать пресс?
, 2018-01-21 12:48, pirms 6 gadiem
Patīkami, ka tiek nodrošinātas translācijas šādiem mačiem, vismaz paši varam redzēt tās atšķirības un to līmeņa starpība starp Latvijas un citu valstu jauniešiem.
, 2018-01-21 13:00, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Patīkami, ka tiek nodrošinātas translācijas šādiem mačiem, vismaz paši varam redzēt tās atšķirības un to līmeņa starpība starp Latvijas un citu valstu jauniešiem.
Noskatījos pēdējo pusotru ceturtdaļu. Izskatījās, ka mūsējie vairāk gribēja uzvarēt un tāpēc prieks, ka tas arī izdevās. Turki likās tādi nepamodušies un ļoti daudz kļūdījās. VEFs spēlēja stabilāk un kļūdījās mazāk, bet tāpat bija problēmas ar pretinieka doto iespēju realizēšanu. Palika iespaids, ka šo spēli, šajos apstākļos, vajadzēja uzvarēt pārliecinošāk.
, 2018-01-21 13:17, pirms 6 gadiem
Var uzvarēt.
, 2018-01-21 13:29, pirms 6 gadiem
Agasi rakstīja: Noskatījos pēdējo pusotru ceturtdaļu. Izskatījās, ka mūsējie vairāk gribēja uzvarēt un tāpēc prieks, ka tas arī izdevās. Turki likās tādi nepamodušies un ļoti daudz kļūdījās. VEFs spēlēja stabilāk un kļūdījās mazāk, bet tāpat bija problēmas ar pretinieka doto iespēju realizēšanu. Palika iespaids, ka šo spēli, šajos apstākļos, vajadzēja uzvarēt pārliecinošāk.
Es teiktu, ka pa lielam tika uzvarēta komanda pret ko bija visreālākās iespējas. Mani nedaudz biedē tas augumu pārsvars un fiziskās formas pārsvars, kas citiem bija. Jā, daudzi te paceļ jautājumu, par krusteniskajām saitēm, pareizu fiziskās formas trenēšanu utt. Bet kāpēc tāda Žalgira jaunieši var sasniegt labāku fizisko formu nekā ikviens Latvijā spēlējošs jaunais basketbolists? Mums kopumā tā sistēma nav tik tālu vēl pilnveidota vai pašos pamatos ir kādas problēmas?
, 2018-01-21 14:10, pirms 6 gadiem
Izskatās ka otra grupa bija vājāka. Tur būtu vēl kāda uzvara.
, 2018-01-21 14:32, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Es teiktu, ka pa lielam tika uzvarēta komanda pret ko bija visreālākās iespējas. Mani nedaudz biedē tas augumu pārsvars un fiziskās formas pārsvars, kas citiem bija. Jā, daudzi te paceļ jautājumu, par krusteniskajām saitēm, pareizu fiziskās formas trenēšanu utt. Bet kāpēc tāda Žalgira jaunieši var sasniegt labāku fizisko formu nekā ikviens Latvijā spēlējošs jaunais basketbolists? Mums kopumā tā sistēma nav tik tālu vēl pilnveidota vai pašos pamatos ir kādas problēmas?
Fiziskā sagatavotība protams ir lieta, bez kuras nevar iztikt, tai vienkārši ir jābūt. Bet es gribētu kādu citu lietu uzsvērt. Vienmēr var būt situācijas, kad ir jācīnās pret garāku, smagāku, spēcīgāku vai ātrāku pretinieku. Un daudz kas ir tīri objektīvi atkarīgs no spēlētāja auguma parametriem un komplekcijas. Taču ir viena lieta, kas var piemist (vai nepiemist) ikvienam spēlētājam,neatkarīgi no fiziskajiem dotumiem. Tā ir, ja tā varētu teikt, gudrība, spēja lasīt spēli un pretinieku, zibenīgi pieņemt lēmumus un spēt tos realizēt ātrāk nekā pretinieks var tevi aizkavēt. Vakar biju uz Valmieras Ogres spēli un viena no lietām, kas visvairāk pietrūka jaunajiem valmieriešiem bija tieši domāšanas ātrums un spēja laukumā pieņemt pareizos lēmumus. Bija vairākas epizodes, kad Rinalds Sirsniņš, kas nav ne garš, ne superātrs, tikai tāpēc, ka prot lieliski lasīt spēli, ar rotaļīgu vieglumu pārtvēra piespēles, kuras bija it kā pareizas, bet mazliet par lēnu vai par atklātu.
, 2018-01-21 15:10, pirms 6 gadiem
Agasi rakstīja: Fiziskā sagatavotība protams ir lieta, bez kuras nevar iztikt, tai vienkārši ir jābūt. Bet es gribētu kādu citu lietu uzsvērt. Vienmēr var būt situācijas, kad ir jācīnās pret garāku, smagāku, spēcīgāku vai ātrāku pretinieku. Un daudz kas ir tīri objektīvi atkarīgs no spēlētāja auguma parametriem un komplekcijas. Taču ir viena lieta, kas var piemist (vai nepiemist) ikvienam spēlētājam,neatkarīgi no fiziskajiem dotumiem. Tā ir, ja tā varētu teikt, gudrība, spēja lasīt spēli un pretinieku, zibenīgi pieņemt lēmumus un spēt tos realizēt ātrāk nekā pretinieks var tevi aizkavēt. Vakar biju uz Valmieras Ogres spēli un viena no lietām, kas visvairāk pietrūka jaunajiem valmieriešiem bija tieši domāšanas ātrums un spēja laukumā pieņemt pareizos lēmumus. Bija vairākas epizodes, kad Rinalds Sirsniņš, kas nav ne garš, ne superātrs, tikai tāpēc, ka prot lieliski lasīt spēli, ar rotaļīgu vieglumu pārtvēra piespēles, kuras bija it kā pareizas, bet mazliet par lēnu vai par atklātu.
Varu tikai tam piekrist. Tas ir diezgan sāpīgi arī lielās izlases sakarā, jo tā problēma ir dažiem mazā gala spēlētājiem, it kā pieredze liela, bet stresa situācijas apklust
Luka Banki. Foto: Virtus Bologna
2

Eirolīgas pārspēles: vai Lomaža un Banki "Virtus" pārtrauks neveiksmju sēriju?

ULEB Eirolīgā šovakar gaidāmas pirmās divas no trim pārspēlēm, un Riharda Lomaža pārstāvētais un Lukas Banki trenētais Boloņas "Virtus" plkst. 21.00 ciemosies pie Stambulas "Efes".
Andrea Trinkjēri un Rolands Šmits. Foto: BC Žalgiris Kaunas
2

Žurnālists: Trinkjēri tuvojoties sadarbības turpināšanai ar Kauņas ''Žalgiris''

Lietuviešu basketbola žurnālists Donāts Urbons vēstī, ka itāļu speciālists Andrea Trinkjēri esot tuvu līguma pagarināšanai ar Lietuvas basketbola flagmani Kauņas ''Žalgiris'', ko pārstāv arī Rolands Šmits.
Kitija Laksa un Kamija Smola 2024. gada 14. aprīlī. Foto: EuroLeague Women
15

Kitija Laksa – Eirolīgas čempione

Stambulas "Fenerbahce" basketbolistes (16-2) svētdien, 14. aprīlī, Mersinā uzvarēja "Villeneuve d`Ascq" (11-8) ar 106:73 un otro gadu pēc kārtas triumfēja FIBA Eirolīgā. Kitija Laksa nopelnīja pirmo titulu. Prāgas USK bronzas spēlē sagrāva "Mersin" – 95:67.