Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Jānis Gailītis: "Spēlētājiem jākļūst niknākiem"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Jānis Gailītis: "Spēlētājiem jākļūst niknākiem"
Jānis Gailītis un VEF basketbolisti
Foto: Mikus Kļaviņš

"Nevar teikt, ka necentāmies un spēlējām pasīvi. Spēlējām agresīvi, taču labās epizodes mijās ar kļūdām un netrāpītiem metieniem no labām pozīcijām," pēc zaudējuma pret Kazaņas UNICS teica basketbola kluba "VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis.

Dimitrioss Priftis, UNICS galvenais treneris

“Šonedēļ piedzīvojām nepatīkamu zaudējumu Eirokausa mājas spēlē pret “Reggio Emilia”, tāpēc uzvarēt Rīgā bija svarīgi. Koncentrējāmies, pret VEF izturējāmies ar lielu cieņu. Tā ir nopietna komanda, kura labi spēlē aizsardzībā un met trīspunktniekus. VEF var būt bīstams pretinieks.

Sākums nebija labs. Problēmas sagādāja atlēkušo bumbu izcīnīšana uzbrukumā – pretinieki ieguva daudz iespēju atkārtotiem uzbrukumiem. Esmu priecīgs, ka spējām uzvarēt. Nebijām labākajā sastāvā. Kvino Koloms nevarēja spēlēt savainojuma dēļ, taču Pāvels Sergejevs viņu labi aizstāja.

UNICS ir vienlīdz svarīgi labi nospēlēt gan Eirokausā, gan VTB līgā – esam klubs ar lieliem mērķiem. Komandu veidojam kā kolektīvu, kurš pieliek vienādas pūles gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Arī šodien visi puiši iesaistījās un palīdzēja.”

Arns Labucks, VEF spēlētājs

“Grūti pateikt kaut ko pozitīvu, ja iznākums ir negatīvs. Spēlējām pret Eirolīgas līmeņa komandu, taču jācenšas paņemt līdzi labo. Tā ka VTB līgā salīdzinoši spēļu nav daudz, esmu priecīgs, ka varam spēlēt arī LBL. Nav iemesla nolaist galvu – ja uzvarēsim “Tsmoki”, joprojām varēsim cīnīties par augstāku vietu turnīrā. Jāsaprot, ka Minska ir mūsu līmeņa pretinieks.”

Jānis Gailītis, VEF galvenais treneris

“Pagaidām pietrūkst stabilitātes. Brīžiem spēlējam labā līmenī, brīžiem – zem turnīra līmeņa. Sāpīgākais ir disciplīnas trūkums laukumā. Varam uzvarēt spēles, jo spēlētāji ir pietiekami meistarīgi. Arī šodien – nevar teikt, ka necentāmies un spēlējām pasīvi. Spēlējām agresīvi, taču labās epizodes mijās ar kļūdām un netrāpītiem metieniem no labām pozīcijām.

Ar komandas darbu pirmajā puslaikā esmu apmierināts (atlēkušās bumbas uzbrukumā 14-2, otrās iespējas punkti 11-2 – Sportacentrs.com). Izņemot pēdējo uzbrukumu, kad kļūdījāmies un zaudējām bumbu. Tas sabojāja iespaidu.

Gaidīju, ka Kristaps Janičenoks varēs spēlēt, taču īsi pirms spēles atklājās, ka viņam ir savainojums, kurš liedz iziet laukumā. Nezinu, kad viņš varēs atgriezties. (Kens Brauns svētdien vēl nebija ticis pie uzturēšanās atļaujas, taču gaidāms, ka izies laukumā jau LBL spēlē pret Jēkabpili – Sportacentrs.com).

Neviens neskaita, cik aizsardzības noturam un bumbas izcīnam, ja nevaram panākt rezultātu. Jārada, jāizmanto un jārealizē situācijas. Jāgūst punkti. Te pietrūkst pārliecības, te sportiskā niknuma – tas jāuzlabo visiem.”

  +2 [+] [-]

, 2018-01-21 20:23, pirms 6 gadiem
Gailīti, ja špīleri kļūs niknāki, var dabūt no viņiem pa pieri. Labāk nevajag. Priekā!

     [+] [-]

, 2018-01-21 20:26, pirms 6 gadiem
Gailītim ir jāiesniedz atlūgums...

     [+] [-]

, 2018-01-21 20:31, pirms 6 gadiem
te nav ko apsriest, par maz ieguld;its resursu treneru, gan spēlētāju komplektācijā, jenotam nav vai arī nožmiedzies

     [+] [-]

, 2018-01-21 20:46, pirms 6 gadiem
trennera maiņa būtu tieši laikā, nevis pēc katras zaudētas spēles kaut ko gudri nopļūta..... būtu pateicis. ka vainīgs un čau. meklē citu darbu

  +2 [+] [-]

, 2018-01-21 20:51, pirms 6 gadiem
Gailīša kungs, kad komanda LBL sāks spēlēt nopietni, nevis pildīt ārpussporta uzdevumus ar spēļu sižetiem, tad arī VTB būs vairāk uzvaru!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2018-01-21 22:00, pirms 6 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Gailīša kungs, kad komanda LBL sāks spēlēt nopietni, nevis pildīt ārpussporta uzdevumus ar spēļu sižetiem, tad arī VTB būs vairāk uzvaru!
Tak beidz fantazēt

  -1 [+] [-]

, 2018-01-21 22:01, pirms 6 gadiem
markkomartins rakstīja: trennera maiņa būtu tieši laikā, nevis pēc katras zaudētas spēles kaut ko gudri nopļūta..... būtu pateicis. ka vainīgs un čau. meklē citu darbu
Cik viņš, cik spēlētāji tiešām spēlē bez niknuma, es dikti šaubos, ka trenera maiņa, ko tur izdarītu, lai gan ja atnāktu Štālbergs, tad varbūt, kas mainītos

  +3 [+] [-]

, 2018-01-21 22:33, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Cik viņš, cik spēlētāji tiešām spēlē bez niknuma, es dikti šaubos, ka trenera maiņa, ko tur izdarītu, lai gan ja atnāktu Štālbergs, tad varbūt, kas mainītos
Beidziet fantazēt. Ja trenera maiņa notiks, tad nāks Raimonds Feldmanis vietā, ne jau Štālbergs.

  +2 [+] [-]

, 2018-01-22 12:09, pirms 6 gadiem
gatera priekshnieks rakstīja: Ja jau te par Gailīša atlaišanu runā, tad ko lai saka par Kurzemes pelnu trauku? Dabū pa pakaļu jau kuro pavasari, Lembergs pat publiski sarāj un pakrata ar pirkstu, bet tad šis piesola piena upes ķīseļu krastos un sēž tālāk. Jāsāk domāt ka šim tur kāds kompromāts par Lembergu azotē paslēpts, ka šo nespēj patriekt.
Varbūt neesi pamanījis, bet BKV pēc pagājušā pavasara 0:4 vada cits treneris un tieši par trenera nomaiņu ir domāts, aicinot atlaist Gailīti. Pilnīgi sajājies ar savu Ventspils nīšanu.