Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Leģendārais NCAA treneris Riks Pitino drīzumā pārņems "Panathinaikos" vadību

Rolands Eliņš

Leģendārais NCAA treneris Riks Pitino drīzumā pārņems "Panathinaikos" vadību
Riks Pitino. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Grieķijas basketbola granda “Panathinaikos” galvenā trenera amatu drīzumā ieņems Riks Pitino, vēsta ESPN, norādot, ka abas puses ir tuvu tam, lai noslēgtu līgumu. “Panathinaikos” šobrīd vada Čavi Paskāls, kuru grieķu klubs gatavojas atlaist.

ESPN apskatnieks Eidriens Vodžnarovskis norāda, ka Riks Pitino, Basketbola slavas zāles pārstāvis, ir devis principiālu piekrišanu “Panathinaikos” piedāvājumam, un tiek sagaidīts, ka viņš varētu būt kopā ar komandu jau 27. decembrī. ESPN vēsta, ka Riks Pitino un “Panathinaikos” gatavojas noslēgt līgumu līdz sezonas beigām, kamēr Pitino galīgais mērķis ir atkal atgriezties NBA.

Riks Pitino divreiz kļuvis par NCAA čempionu un piecas reizes aizveda savu komandu līdz finālčetriniekam, kļūstot par vienu no NCAA basketbola leģendām. Viņa bilance NCAA mačos ir 647-392.

66 gadus vecais Pitino ir izmēģinājis savus spēkus arī NBA kā Bostonas “Celtics” un Ņujorkas “Knicks” galvenais treneris, kas gan bija krietnu laiku atpakaļ. Pitino joprojām tiek uzskatīts par vienu no labākajiem treneriem mūsdienu basketbolā, taču viņa reputācija Ziemeļamerikā šobrīd nav viennozīmīga Luivillas universitātes skandāla dēļ.

Jāatgādina, ka pagājušajā gadā Pitino tika atlaists no universitātes FIB izmeklēšanas dēļ, kurā atklājās, ka universitātes pārstāvji ar slēptiem maksājumiem rekrutējuši spēlētājus, kas ASV ir stingri aizliegts. Izmeklēšanā iegūtie pierādījumi gan liecināja, ka Pitino nav bijis informēts par šādu pārkāpumu esamību.

“Panathinaikos” vienība Eirolīgas sezonu sākusi ar bilanci 6-7, un jāpiemin, ka Pitino pievienošanās vēl intriģējošāku darīs Grieķijas Superlīgu, kurā “Panathinaikos” galvenā konkurente ir Jāņa Strēlnieka un Jāņa Timmas pārstāvētā “Olympiacos”.

Izmantotie resursi:
Rick Pitino near deal to coach EuroLeague power...

     [+] [-]

, 2018-12-20 21:53, pirms 5 gadiem
Tas būtu tikai loģiski, lai gan no otras puses, ko dos treneru maiņa, ja sastāvā ir Kalates ar Lengfordu