Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

VEF izbraukumā Krasnodarā pie Obradoviča un Eirokausa vicečempiones

Rolands Eliņš

VEF izbraukumā Krasnodarā pie Obradoviča un Eirokausa vicečempiones
Stīvs Zeks iepriekšējā VTB līgas spēlē. Foto: Oksana Džadana/F64

„VEF Rīga” šodien 17:00 sāks savu sezonas pirmo izbraukuma spēli VTB Vienotajā līgā, cenšoties sarūpēt sensāciju pret spēcīgo Krasnodaras komandu „Lokomotiv-Kuban”. Spēles pārraide paredzēta „Best4Sport” kanālā.

„VEF Rīga” pirms došanās uz Krasnodaru aizvadīja spēli Latvijas un Igaunijas apvienotajā līgā, ar 55 punktu pārsvaru sagraujot „Liepāju”. Ar šo komfortablo uzvaru tika pārtraukta trīs zaudējumu sērija – divi zaudējumi tika ciesti VTB līgā, bet viens cīņā pret savu sīvāko konkurenti „Ventspili”.

VEF šosezon VTB līgā pie uzvarām vēl nav tikusi, un šodien to paveikt arī būs sarežģīti. Desmit savstarpējās spēlē pret „Lokomotiv-Kuban” bilance gan nav pavisam bezcerīga, un divreiz VEF izdevies tikt pie uzvaras, tiesa, pēdējā reize bija 2015. gada pavasarī. Sīva cīņa gan tika sarūpēta arī šajā pavasarī, kad Krasnodaras komanda savā laukumā bija pārāka ar tikai divu punktu pārsvaru (71:69).

„Lokomotiv Kuban” šosezon spēlē ULEB Eirokausā, kur sezonu sākusi ar trim uzvarām trīs spēlēs, vidēji mačā uzvarot ar 16 punktu pārsvaru. „Lokomotiv” savā laukumā sagrāva Turcijas „Tofas” un Francijas „Limoges”, kamēr viesos nemaz ne tik vieglā cīņā pārspēja poļu „Arka” ar 80:73.

„Lokomotiv” sastāvā spēlē viens no Polijas izlases līderiem – Mateušs Poņitka. Iepriekšējā VTB līgas spēlē Poņitka izcēlās ar 16 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām. Krasnodaras komandas sastāvā neiztrūkst arī citu augstas klases leģionāru – amerikānis Aizeja Vaitheds iepriekšējās divās sezonās spēlēja Bruklinas „Nets”, vidēji spēlē gūstot 7.2 punktus, bet pirmajās divās VTB līgas spēlēs viņam kopā 30 punkti.

Šosezon uz Krasnodaru pārcēlies Krievijas basketbola veterāns Vitālijs Fridzons, tāpat VEF būs jāuzmanās no amerikāņiem Džamela Maklīna un Dorela Raita. Ar viņu palīdzību „Lokomotiv” VTB līgas sezonas ievadā ar +28 sagrāva „Zenit”, bet pēc tam izbraukumā sekoja zaudējums pret Kazaņas „Unics” ar 75:79.

„Lokomotiv Kuban” galvenais treneris jau trešo sezonu ir serbs Saša Obradovičs, kurš pagājušajā sezonā aizveda komandu līdz Krievijas kausam un otrajai vietai ULEB Eirokausā. Aizvadītajā Eirokausa sezonā „Lokomotiv” tika pie 22 uzvarām 24 spēlēs, abus zaudējumus ciešot tikai finālā pret Turcijas „Darussafaka”.

Izmantotie resursi:
Welcome!

     [+] [-]

, 2018-10-20 16:24, pirms 6 gadiem
ar šādiem VEF legiem briest sagrāve, īpaši jau izbraukumā, komanda nav komplektēta