Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Gražulis: "Spēlējām tā, ka pat īsti nav iemesla pārdzīvot"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Gražulis: "Spēlējām tā, ka pat īsti nav iemesla pārdzīvot"
Andrejs Gražulis
Foto: Aivars Ķesteris, ventasbalss.lv

Piedāvājam BK "Ventspils" un "EWE Basket" galveno treneru, kā arī spēlētāju komentārus par pirmo maču FIBA Čempionu līgā, kas noslēdzās ar vāciešu dramatisku uzvaru 77:76.

Kārlis Muižnieks, BK "Ventspils" galvenais treneris: "Šī bija turnīra pirmā spēlē, mēs, protams, gribējām uzvarēt un arī bijām tuvu tam. Spēli izšķīra kaut kādi sīki momenti, nianses, varbūt beigās arī bija nedaudz neuzmanība, taktiski nepareizi ieņemta pozīcija, bet spēle kopumā bija ļoti interesanta. Tā bija līdzvērtīgu pretinieku cīņa, bet žēl, ka neizdevās uzvarēt."

No malas izskatījās, ka sākuma nervozitāte bija saistīta ar sāncenšu aizsardzību. Viņiem izdevās kaut kā ar to pārsteigt?
"Tā ir laba komanda, kas jau vairākus gadus Vācijas līgā ir vieni no līderiem, turklāt vairāki spēlēji kopā spēlē jau ilgāku laiku. Noteikti viņi bija labi mūs izskautojuši un bija labi sagatavojušies. Protams, zinājām, ka spēle būs nervoza un ne vienmēr spēlētāji varēs parādīt savas labākās īpašības, bet tajā pašā laikā gribu pateikties saviem spēlētājiem, ka viņiem izdevās atrast risinājumus, pielāgoties un iegūt spēles ritmu, lai varētu uzvarēt šo maču. Tomēr šodien veiksme bija "EWE Basket" pusē.”

Beidzot izskatījās atraisījies Kempbels, tomēr otrajā puslaikā, sevišķi mača beigu daļā, viņš spēlēja maz. Kāpēc tā?
"Kempbels ļoti labi iesāka spēli, bija viens no tiem, kurš jau no paša sākuma spēlēja ar pārliecību, turklāt viņš arī guva punktus. Jā, varbūt viņš otrajā puslaikā spēlēja mazāk, bet tas vairāk saistīts ar taktiskajiem risinājumiem, nevis tā bija viņa vaina. Var jau būt, ka varējām izmantot viņu vairāk, lai aizsardzībā spēlētu pret viņu līderiem, bet tik un tā domāju, ka viņš aizvadīja labu spēli.”

Mladens Drijenčičs, "EWE Basket" galvenais treneris: "Esmu ļoti laimīgs un ļoti lepns ar savu komandu. Īpaši ar puisi, kurš šobrīd sēž man pa kreisi Kriss Kreimers – aut.. Mēs gaidījām smagu spēli, jo pretī nāca komanda, kurai padevies labs starts nacionālajā līgā, kamēr mums tas ir pasmags, turklāt vēl bijušas vairākas traumas. Šeit ieradāmies bez četriem pamatsastāva spēlētājiem, bet mača gaitā traumā iedzīvojās arī mūs labākais garais basketbolists Braien Kveilijs. Tas, protams, radīja gan problēmas psiholoģiskā ziņā, gan problēmas ar rotāciju. Sevišķi grūti bija, kad mājiniekiem padevās kāds izrāviens, viņi tika pie papildus enerģijas, tomēr spējām arī ar šo sastāvu cīnīties un uzvarēt. Esmu ļoti priecīgs, ka Čempionu līgu izdevies sākt ar uzvaru.”

Uzvara izrauta pēdējā sekundē, bet cik bieži līdz šim izdevies tik veiksmīgi noslēgt spēli?
"Protams, mums arī paveicās, bet visu laiku spēlējām ar ļoti labu enerģiju un ļoti vēlējāmies uzvarēt. Minūtes pārtraukumā vienojāmies par to, kāds būs pēdējais uzbrukums, un tas tika uzticēts Krisam Kreimeram, kuram šovakar veicās ļoti labi. Viņš arī mēģināja gūt grozu, kas neizdevās, bet īstajā vietā atradās Rikijs Poldings, kurām līdz tam šajā mačā gan nebija izdevies parādīt to spēli, uz kādu viņš ir spējīgs. Tomēr esmu priecīgs, ka komanda kopumā spēja parādīt to basketbolu, ar kādu pagājušajā sezonā bijām konkurētspējīgi gan nacionālajā līgā, gan Eirokausos."

Andrejs Gražulis, BK "Ventspils" kapteinis: "Spēli iesākām nervozi, tāpat kā pretinieki, kas arī atspoguļojās rezultātā, jo pirmais puslaiks nebija ļoti rezultatīvs. Pēc tam jau spēlē atraisījās un bija interesants mačs. Kādās epizodēs nepaveicās, kaut kur nenostrādājām līdz galam, kas parādījās arī beigās, tomēr kopumā spēlējām diezgan labi. Kļūdas pieļāvām maz, kaut gan pretinieki arī. Tā kā nav pat īsti iemeslu, lai pārdzīvotu.”

Kriss Kreimers, "EWE Basket" aizsargs: "Tā bija lieliska spēle. "Ventspils” spēlēja ļoti labi, otrajā puslaikā spēja gūt daudz vieglus punktus un tika pie piecu punktu pārsvara, tomēr nospēlējām kā komanda un spējām atspēlēties. Atbildējām ar savu izrāvienu, atkal izlīdzinājām rezultātu, cīnījāmies līdz galam un nopelnījām šo uzvaru. Kā jau treneris teica, ieradāmies šeit bez četriem spēlētājiem, taču tas nekādā ziņā nedrīkstēja kļūt par attaisnojumu neveiksmei. Cīnījāmies kā komanda, aizstājot tos, kas nevarēja palīdzēt, tāpēc esmu ļoti lepns ar puišiem un priecīgs par šo uzvaru."

Kā vērtējat šo turnīru un ko jūsu komanda gaida no tā?
"Lai gan šī ir tikai pirmā spēle, jāatzīst, ka mums ir ļoti smaga grupa. "ASVEL" ir Francijas čempioni, "Varese" ir lieliska komanda, "Ventspils" ir lieliska komanda, un tā es varētu turpināt vēl un vēl. Tā kā šobrīd ir grūti paredzēt, kā tas viss beigsies. Protams, medijiem ir savs viedoklis par to, ko gaidīt no komandām, uz ko tās ir spējīgās, bet pašlaik šķiet, ka jebkura komanda var pieveikt jebkuru un komanda, kas pirms tam varbūt spēlējusi labāk, piepeši var zaudēt. Tieši to es visvairāk arī mīlu basketbolā.”

     [+] [-]

, 2016-10-20 07:36, pirms 7 gadiem
Ventspils malači. Valmierai ar šo sastāvu un jo īpaši treneri, nebūtu nekādu cerību ČL...

  +3 [+] [-]

, 2016-10-20 08:04, pirms 7 gadiem
Sakarīga spēle un nenostrādāja līdz galam,žēl.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2016-10-20 09:04, pirms 7 gadiem
kepka96 rakstīja: Valmiera šosezon lemberdzēnus jau paspēja vienreiz nopērt!
Valmiera ar x2 mazāku budžetu uzkāra sudraba medāli Vefam!

  -2 [+] [-]

, 2016-10-20 10:38, pirms 7 gadiem
Kepka96 raxstīja ka valmiera šosezon jau uzvarēja ventiñus
Pirmkārt tu trulais ñem vērā to ka tā bija pārbaudes spēle
un ar kādu sastāvu ventiñi spēlēja paskatīsies ko tu runāsi pēc sestdienas spēles.kā tu to nepieminēji ka barons čangaļus piesmēja

  +5 [+] [-]

, 2016-10-20 14:00, pirms 7 gadiem
Gražulis neatbloķēja savu spēlētāju un lūdzu zāģis pēdējās sekundēs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-10-20 19:09, pirms 7 gadiem
principā, laba spēle, piekrītu, tikai kāpēc bija jāsabojā spēles laikā izdarītais ar divām nesmukām epizodēm, neatbloķējot pretinieku, nesavācot atlekušo, kas arī noveda pie zaudejuma?