Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Čempionu līga: Šauļi mājās zaudē "Levski", "Tsmoki" drausmīgs sākums pret poļiem

Čempionu līga: Šauļi mājās zaudē "Levski", "Tsmoki" drausmīgs sākums pret poļiem
"Levski" basketbolisti Šauļos. Foto: FIBA

FIBA Čempionu līgas sezona sākusies ar pirmās kvalifikācijas kārtas 12 spēlēm. Lietuvas komanda „Šiauliai” savā laukumā ar neveiksmīgu mača izskaņu piekāpās Bulgārijas „Levski” ar 79:91, kamēr VTB līgas komanda Minskas „Tsmoki” izgāzās viesos Polijā pie „Torun”, zaudējot ar 26 punktu starpību.

Šauļu komanda, Lietuvas līgas piektās vietas ieguvēja, cīnījās ar Bulgārijas čempioni „Levski” un spēles sākumā spēja iegūt pārsvaru. Šauļi atradās vadībā arī trešās ceturtdaļas beigās, taču sekoja ļoti vāja mača izskaņa – pēdējā ceturtdaļā Lietuvas klubs zaudēja ar 6:21 un visā spēlē piedzīvoja neveiksmi ar 79:91, kas nozīmē sarežģītu uzdevumu atbildes spēlē.

Baltkrievijas čempione un VTB Vienotās līgas dalībniece „Tsmoki-Minsk” tikmēr pieredzēja murgu pirmajā ceturtdaļā Polijā pret „Torun”, šīs valsts iepriekšējās sezonas trešo spēcīgāko komandu. „Torun” pirmajā ceturtdaļā uzvarēja ar 29:4 (!), ieliekot stabilus pamatus uzvarai ne tikai šajā spēlē (86:61), bet arī divu spēļu summā. Ar 27 punktiem Polijas komandas sastāvā izcēlās Ārons Sels, bet 15 pievienoja nesen „Ventspilī” spēlējušais senegālietis Šeiks Mbodžs.

Pie uzvaras netika arī cita VTB līgas komanda – Saratovas „Avtodor” izbraukumā pie Šveices čempiones „Fribourg Olympic” pēdējās sekundēs ielaida tālmetienu un spēlēja neizšķirtu 89:89. Saspringtu uzvaru Portugālē toties guva "Nizhny Novgorod", ar viena punkta pārsvaru pieveicot "Porto".

ČL kvalifikācijas turnīrā noskaidrosies divas komandas, kas pievienosies „Ventspilij” A grupā. Pirmajā kārtā ir astoņas komandas, kas ir zarā, kas pretendē uz šīm vietām, bet trešajā kvalifikācijas kārtā jau gaida Spānijas „Murcia” un Čehijas „Pardubice”. Vienā potenciālo „Ventspils” pretinieču duelī Dānijas „Bakken Bears” ar 90:77 viesos pieveica Lesteras „Bears”, bet Grieķijas „Aris” ar +26 sagrāva Tbilisi ”Dinamo”.

Jāatgādina, ka A grupā spēlēs astoņas izlases, no kurām šobrīd skaidrs par sešām - "Ventspili", Vācijas „Ludwigsburg”, Turcijas „Banvit”, Itālijas „Sidigas”, Polijas „Anwil” un Francijas „Le Mans”.

FIBA Čempionu līga, kvalifikācija, pirmā kārta

KomandasRez.
Leicester Riders -Bakken Bears77:90
Fribourg Olympic -Avtodor Saratov89:89
Petrolina AEK Larnaca -Telenet Giants Antwerp74–83
Dinamo Tbilisi -Aris64–90
Norrköping Dolphins -Movistar Estudiantes62–74
Karhu -Oradea87–84
Red October Cantù -Szolnoki Olaj69:68
Hapoel SP Tel Aviv -Proximus Spirou21.09
Šiauliai -Lukoil Levski79–91
Polski Cukier Toruń -Tsmoki-Minsk87–61
Porto -Nizhny Novgorod85:86
Z-Mobile Prishtina -Donar84:64

FIBA Eiropas kauss, kvalifikācija, pirmā kārta

KomandasRez.
Kataja-Rosa Radom86:65
Lavrio-Dnipro82:73
Svitavy-Istanbul BB74:99
Kongsberg-Cherkaski Mavpy63:83

, 2018-09-21 00:01, pirms 6 gadiem
Skatos, ka FIBA kausa kvalifikācijā piedalās Norvēģijas klubs. Kad pēdējo reizi kāds šīs valsts klubs piedalījās Eirokausos?
Metjū Kostello starp Torniki Šengeliju un Danielu Heketu. Foto: Baskonia
9

Lielisks sezonas sākums, briesmīgas beigas: "Virtus" netiek Eirolīgas ceturtdaļfinālā

ULEB Eirolīgas sezona ar zaudējumu otrajā pārspēlē noslēgusies Lukas Banki trenētajam un Riharda Lomaža pārstāvētajam Itālijas basketbola klubam Boloņas "Virtus", kas izbraukumā ar 77:89 piekāpās Vitorijas "Baskonia".
Ife Lundbergs pret Vaņu Marinkoviču. Foto: imago images/Scanpix

Banki ''Virtus'' vai ''Baskonia'': Vitorijā noskaidros Eirolīgas play-off dalībnieci

Šovakar pulksten 21.30 Spānijas pilsētā Vitorijā tiks aizvadīta izšķirošā ULEB Eirolīgas pārspēļu jeb play-in spēle starp vietējo ''Baskonia'' un Lukas Banki trenēto un Riharda Lomaža pārstāvēto Boloņas ''Virtus''. Uzvarētāja tiks pie astotās vietas izslēgšanas spēļu bildē un ceturtdaļfināla dueļa pret pašreizējo čempioni Madrides ''Real''. Mača translācija kanālā ''Go3 Sport 1''.
Tenerife pret Bursas "Tofaş". Foto: FIBA

Tenerifes vienība sakauj "Tofaş" un piekto reizi tiek FIBA Čempionu līgas pusfinālā

FIBA Čempionu līgas 2017. un 2022. gada uzvarētāja Tenerifes "CB Canarias" piekto no turnīra astoņām sezonām spēlēs finālčetriniekā.