Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Lietuviešu dvīņi Lavrinoviči nebeidz karjeru un kopā ar Lejasmeieru spēlēs "Prienai"

Lietuviešu dvīņi Lavrinoviči nebeidz karjeru un kopā ar Lejasmeieru spēlēs "Prienai"
Darjušs Lavrinovičs un Žanis Peiners
Foto: LKL.lt

Poļu izcelsmes lietuviešu basketbolisti Darjušs un Kšištofs Lavrinoviči esot panākuši vienošanos ar Lietuvas basketbola klubu "Prienai", vēsta portāls 15min.lt.

Darjušs un Kšištofs Lavrinoviči, kuriem novembrī apritēs 39 gadi, esot panākuši principiālu vienošanos ar "Prienai", un vairs atlicis tikai parakstīt līgumus, ziņo 15min.lt. Veterāni pēc iepriekšējās sezonas beigām esot apsvēruši iespēju arī beigt karjeru, tomēr nolēmuši turpināt spēlēt. Abiem esot bijusi izvēle starp diviem klubiem, un brāļi Lavrinoviči izlēma pievienoties "Prienai", nevis atgriezties Alītā, kur sāka karjeru.

Darjušs Lavrinovičs karjeras laikā pārstāvējis ne tikai Kauņas "Žalgiri", bet arī tādus ārzemju klubus kā Madrides "Real", Stambulas "Fenerbahce", Maskavas CSKA un citi, savukārt Kšištofs Lavrinovičs spēlējis arī Viļņas "Lietuvos Rytas", Kazaņas UNICS, kur spēlēja arī brālis, "Valencia", Sjēnas "Montepaschi" u.c. Iepriekšējās divas sezonas viņi spēlēja Panevēžas "Lietkabelī", ko neilgu laiku trenēja Artūrs Štālbergs un kur iepriekšējo sezonu pavadīja Žanis Peiners. "Lietkabelis" iepriekšējā sezonā ieņēma ceturto vietu, bet Kšištofs vidēji spēlē atzīmējās ar 9,6 punktiem un 3,5 atlēkušajām bumbām, bet Darjušs tika pie vidēji 9,1 punkta un 4,6 atlēkušajām bumbām.

"Prienai" iepriekšējā sezonā kļuva slavena Bolu ģimenes dēļ, taču Lietuvas čempionātā ar bilanci 8-26 palika pēdējā pozīcijā, vietu augstākajā līgā saglabājot tikai tādēļ, ka "Vytis" neizgāja licencēšanas procesu. Komandu turpinās trenēt Virginijus Šeškus, taču sastāvs ir mainījies pilnībā. Kamēr brāļu Lavrinoviču pievienošanās vēl nav oficiāla, "Prienai" pašlaik ir līgumsaistības ar septiņiem basketbolistiem. "Prienai" pārstāvēs latviešu saspēles vadītājs Dāvis Lejasmeiers, kurš iepriekš spēlēja Polijas "Krosno", Latvijā par čempioniem kļuvušie Maiks Brusevics ("Ventspils") un Arns Labucks (VEF), vēl divi amerikāņi Maveriks Morgans un Ostins Arianss, kā arī lietuvieši Ovidijus Varanausks, kurš spēlējis arī "Valmierā", un Gintars Leonavičs, kurš kopā ar Lavrinovičiem spēlēja "Lietkabelī".

Izmantotie resursi:
https://www.15min.lt/24sek/naujiena...


, 2018-08-20 14:34, pirms 6 gadiem
Prienai būs labs sastāvs kas varētu pat mierīgi Baltijas līga spēlēt.
, 2018-08-20 14:57, pirms 6 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Prienai būs labs sastāvs kas varētu pat mierīgi Baltijas līga spēlēt.
Baltijas līga šogad beidza savu pastāvēšanu
, 2018-08-20 15:20, pirms 6 gadiem
Nu, es gan vairāk ieteiktu izmantot Krepšinio naujienos, NBA, LKL, krepšinio... īpaši jau nu basketbola/Lietuvas sakarā!?
, 2018-08-20 15:36, pirms 6 gadiem
Prienai stabili Latvijas- Igaunijas līgā par madaļām sistos. Komanda, kas izkritusi no Lietuvas KL...
, 2018-08-20 15:43, pirms 6 gadiem
balts rakstīja: Prienai stabili Latvijas- Igaunijas līgā par madaļām sistos. Komanda, kas izkritusi no Lietuvas KL...
nesistos par medaļām + viņi arī LKL šosezon nebūs pēdējā komanda, tas, ja spēs izdzīvot līdz sezonas beigām
, 2018-08-20 18:44, pirms 6 gadiem
balts rakstīja: Prienai stabili Latvijas- Igaunijas līgā par madaļām sistos. Komanda, kas izkritusi no Lietuvas KL...
Vai tad visus ''skaļos'' spēlētājus neparakstīja jau pēc fakta ka viņi paliek LKL?
, 2018-08-21 00:21, pirms 6 gadiem
Ronaldi rakstīja: Vai tad visus ''skaļos'' spēlētājus neparakstīja jau pēc fakta ka viņi paliek LKL?
Parakstīja, bet runa jau ir par LKL līmeni. Labi neatceros, bet LKL minimālais budžets 400 000 vai 450 000 Eur.
Maiks Džeimss. Foto: AFP/Scanpix
3

Trīs pagājušās sezonas Final Four dalībnieces sāks Eirolīgas play-off

ULEB Eirolīgā šovakar turpināsies izslēgšanas spēles. Pulksten 20.00 ''Monaco'' (#3) mājās spēkosies pret Stambulas ''Fenerbahce'' (#6), bet divas stundas vēlāk ''Barcelona'' (#4) savā arēnā uzņems Pirejas ''Olympiacos'' (#5). Maču translācijas ''Go3 Sport'' kanālos.
Huančo Ernangomess. Foto: Ipa/Sipa/Scanpix
7

"Panathinaikos" izgāž spēles izskaņu pret "Maccabi", "Real" - bez uztraukuma

ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēļu turnīrs sācies ar Atēnu "Panathinaikos" izgāšanos savā laukumā pret Telavivas "Maccabi". Kristiska Kostasa Slukasa kļūda noslēdzošajās sekundēs maksāja grieķu klubam zaudējumu ar 87:91. Spānijas komandu spēlē intrigas bija daudz mazāk.
Rolands Šmits. Foto: Žalgiris
20

"Monaco" iepirkumu sarakstā ierakstīts Šmita uzvārds

ULEB Eirolīgas pamatturnīrā trešo vietu ieņēmusī AS "Monaco" starp potenciālajiem nākamās sezonas sastāva papildinājumiem noskatījusi Latvijas izlases basketbolistu Rolandu Šmitu, vēsta itāļu portāls "Sportando".