Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Duško Ivanovičs jaunajā sezonā vadīs "Bešiktaš"

Duško Ivanovičs jaunajā sezonā vadīs "Bešiktaš"
Duško Ivanovičs
Foto: imago / Scanpix

Turcijas basketbola kluba Stambulas "Bešiktaš" vadība pavēstījusi, ka noslēgts līgums uz vienu sezonu ar pazīstamo melnkalniešu speciālistu Duško Ivanoviču, kurš jaunajā sezonā vadīs komandu Turcijas čempionātā un Čempionu līgā.

Pagājušajā sezonā "Bešiktaš" palika ceturtajā vietā Turcijas virslīgas regulārajā sezonā, bet izslēgšanas turnīrā zaudēja jau ceturtdaļfinālā. Turcijas kausā komanda tika līdz pusfinālam, bet FIBA Čempionu līgā jau astotdaļfinālā zaudēja vācu "medi Bayreuth". Nesen klubs paziņoja par sadarbības beigšanu ar līdzšinējo galveno treneri Ufuku Saricu, kurš ir arī Turcijas izlases galvenais treneris.

Ilgi gan bez trenera "Bešiktaš" nav palikusi - komandu jaunajā sezonā vadīs melnkalniešu speciālists Duško Ivanovičs. 60 gadus vecais treneris pagājušajā sezonā nestrādāja, bet pirms tam vadīja Maskavas apgabala "Khimki". 2014./2015. gada sezonā Ivanovičs bija "Panathinaikos" treneris, kad komandā spēlēja Jānis Blūms.

Lielākos panākumus trenera karjerā Ivanovičs guva šīs tūkstošgades pirmajā dekādē, piemēram, ar "Limoges" izcīnot Korāča kausu un ar "Baskonia" divas reizes triumfējot Spānijas līgā. 2001. gadā Vitorijas komandu Ivanovičs aizveda līdz Eirolīgas finālam, to atkārtoja 2005. gadā, bet gadu vēlāk vēlreiz ieveda komandu "Final Four" turnīrā.

"Bešiktaš" turpina sastāva komplektāciju jaunajai sezonai, un Lietuvas mediji vēstī, ka klubs veic pārrunas ar bijušo "Valmieras" saspēles vadītāju Vīteni Čižausku, kurš pagājušajā sezonā teicami spēlēja Tartu "Rock" rindās Igaunijā un Baltijas līgā.

Līdz ar Turcijas ekonomikas saļodzīšanos arī sporta klubu iespējas Turcijā kļuvušas piezemētākas, līdz ar to joprojām nav pilnīgas skaidrības par galīgo jaunās sezonas komandu sastāvu virslīgā.

Nākamā būs jau trešā sezona, kad "Bešiktaš" piedalīsies arī FIBA Čempionu līgā. Komanda spēlēs D grupā pret Klaipēdas "Neptūnas", franču "Strasbourg", beļģu "Oostende", grieķu "Promitheas", slovēņu "Petrol Olimpija" un Boloņas "Virtus", kā arī vienu no kvalifikācijas turnīra uzvarētājām.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Luka Banki. Foto: Virtus Bologna
3

Eirolīgas pārspēles: vai Lomaža un Banki "Virtus" pārtrauks neveiksmju sēriju?

ULEB Eirolīgā šovakar gaidāmas pirmās divas no trim pārspēlēm, un Riharda Lomaža pārstāvētais un Lukas Banki trenētais Boloņas "Virtus" plkst. 21.00 ciemosies pie Stambulas "Efes".
Andrea Trinkjēri un Rolands Šmits. Foto: BC Žalgiris Kaunas
2

Žurnālists: Trinkjēri tuvojoties sadarbības turpināšanai ar Kauņas ''Žalgiris''

Lietuviešu basketbola žurnālists Donāts Urbons vēstī, ka itāļu speciālists Andrea Trinkjēri esot tuvu līguma pagarināšanai ar Lietuvas basketbola flagmani Kauņas ''Žalgiris'', ko pārstāv arī Rolands Šmits.
Kitija Laksa un Kamija Smola 2024. gada 14. aprīlī. Foto: EuroLeague Women
15

Kitija Laksa – Eirolīgas čempione

Stambulas "Fenerbahce" basketbolistes (16-2) svētdien, 14. aprīlī, Mersinā uzvarēja "Villeneuve d`Ascq" (11-8) ar 106:73 un otro gadu pēc kārtas triumfēja FIBA Eirolīgā. Kitija Laksa nopelnīja pirmo titulu. Prāgas USK bronzas spēlē sagrāva "Mersin" – 95:67.