Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

Pocjus pārceļas uz "Galatasaray", Serbijai Pasaules kausā jāiztiek bez Nedoviča

Pocjus pārceļas uz "Galatasaray", Serbijai Pasaules kausā jāiztiek bez Nedoviča
Martins Pocjus
Foto: AFP/Scanpix

Lietuvas basketbola aizsargs Martins Pocjus karjeru turpinās Stambulas klubā "Galatasaray", tikmēr Serbijas izlasei savainojuma dēļ Pasaules kausa izcīņā nevarēs palīdzēt aizsargs Nemanja Nedovičs.

28 gadus vecais Martins Pocjus pagājušajā sezonā pārstāvēja dzimtās Lietuvas klubu Kauņas "Žalgiris". 20 Eirolīgas mačos Pocjus guva 10,8 punktus, izcīnīja 2,9 atlēkušās bumbas un atdeva 2,5 rezultatīvas piespēles, savukārt Lietuvas čempionātā pievienoja vidēji 9,6 punktus, 2,7 bumbas zem groziem un divas piespēles.

Pirms tam Pocjus pārstāvēja Madrides "Real", bet savu profesionāļa karjeru sāka "Žalgiris" rindās. 2013.gada Eiropas čempionātā Pocjus palīdzēja Lietuvas izlasei tikt pie vicečempiones titula. Turcijas vicečempions "Galatasaray" nākamajā Eirolīgas sezonā spēlēs vienā grupā ar grieķu "Olympiacos", spāņu "Valencia" un "Laboral Kutxa" (pārstāv arī Dāvis Bertāns), serbu "Crvena Zvezda" un debitants – lietuviešu "Neptunas". Pocjus ir trešais "Galatasaray" jaunieguvums šajā vasarā – pirms tam pievienojās pieredzējušie uzbrucēji Vladimirs Micovs un Kerems Gonlums.

Tikmēr Minhenes "Bayern" paziņoja, ka klubu pametis pieredzējušais aizsargs Stefans Hāmans. "Bayern" kapteinis šajā komandā pavadīja pēdējās četras sezonas – 33 gadus vecā saspēles vadītāja kontā ir 156 mači, 5,3 punkti un 3,1 rezultatīva piespēle.

Pasaules kausa finālturnīrs ies secen 23 gadus vecajam Serbijas izlases aizsargam Nemanjam Nedovičam. Sportista aģents pavēstīja, ka pēdējās medicīniskās pārbaudes nav bijušas iepriecinošas, un Nedovičam būs jādodas ārstēties uz ASV.

Augusta sākumā Goldensteitas "Warriors" aizsargs Nedovičs savainoja kāju, taču sākotnēji šķita, ka trauma nebūs tik nopietna, lai apdraudētu basketbolista izredzes uz vietu Serbijas valstsvienībā. Pagājušajā sezonā Nedovičs piedalījās 24 "Warriors" spēlēs (pārējais laiks – Attīstības līgā), bet pirms tam ir spēlējis arī Viļņas "Lietuvos Rytas" un Belgradas "Crvena Zvezda").

Izmantotie resursi:
Turkish Airlines Euroleague - Welcome to...
Galatasaray ve Nike Yeni 2014–15 Sezonu Formasżnż
Startseite - FC Bayern Basketball
Kosarka24.com - košarkaški portal
ESPN: The Worldwide Leader In Sports


, 2014-08-21 06:51, pirms 10 gadiem
Cik saprotu šī ir NBA ziņu sadaļa. Kur šajā rakstā ir kaut kas par NBA? Ja Nedovičs ir par to, par kuru ir raksts, tad palūgšu tomēr sekot sakarīgākām zvaigznēm līdzi.
Ife Lundbergs pret Vaņu Marinkoviču. Foto: imago images/Scanpix

Banki ''Virtus'' vai ''Baskonia'': Vitorijā noskaidros Eirolīgas play-off dalībnieci

Šovakar pulksten 21.30 Spānijas pilsētā Vitorijā tiks aizvadīta izšķirošā ULEB Eirolīgas pārspēļu jeb play-in spēle starp vietējo ''Baskonia'' un Lukas Banki trenēto un Riharda Lomaža pārstāvēto Boloņas ''Virtus''. Uzvarētāja tiks pie astotās vietas izslēgšanas spēļu bildē un ceturtdaļfināla dueļa pret pašreizējo čempioni Madrides ''Real''. Mača translācija kanālā ''Go3 Sport 1''.
Tenerife pret Bursas "Tofaş". Foto: FIBA

Tenerifes vienība sakauj "Tofaş" un piekto reizi tiek FIBA Čempionu līgas pusfinālā

FIBA Čempionu līgas 2017. un 2022. gada uzvarētāja Tenerifes "CB Canarias" piekto no turnīra astoņām sezonām spēlēs finālčetriniekā.
Kemnicas "Niners" basketbolists Kaza Kadžemi-Kīns ar bumbu. Foto: FIBA

FIBA Eiropas kausa pirmajā finālspēlē pārliecinoši uzvar Vācijas klubs

Savam pirmajam lielajam titulam pietuvojusies Kemnicas "Niners", FIBA Eiropas kausa fināla pirmajā kaujā savā laukumā ar 85:74 pārspējot Stambulas "Bahçeşehir Koleji".