Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Slukasam jauns līgums ar "Fenerbahce": seši miljoni trīs gados

Andrejs Siliņš

Slukasam jauns līgums ar "Fenerbahce": seši miljoni trīs gados
Kopstas Slukass. Foto: Sputnik / Scanpix

Par vienu no Eiropas apmaksātākajiem basketbolistiem jaunajā sezonā kļūs grieķu aizsargs Kostas Slukass, kurš vienojies ar Stambulas "Fenerbahce" par jaunu līgumu uz trim sezonām.

Jau iepriekš Slukass pelnīja vairāk nekā miljonu eiro sezonā, bet jaunais līgums pēc neoficiālas informācijas paredz atalgojumu sešu miljonu apmērā nākamo trīs sezonu laikā. Šovasar Slukass būtu kļuvis par brīvo aģentu, un spēlētāju savās rindās vēlējās redzēt vairāku valstu superklubi - "Barcelona", Telavivas "Maccabi", Pirejas "Olympiacos", Atēnu "Panathinaikos".

"Maccabi" piedāvājums sasniedzis 1,5 miljonus dolāru sezonā, bet Slukasa kādreizējais klubs "Olympiacos" esot bijuši gatavi piedāvāt 5,4 miljonus eiro trīs sezonās. Slukass labprāt būtu atgriezies Pirejā, taču neesot saņēmis prasītās garantijas par kluba finansiālajām spējām (grieķu mediji vēstī, ka "Olympiacos" esot parādi pret spēlētājiem par pēdējām divām sezonām).

"Barcelona" esot piedāvājusi tikpat lielu atalgojumu - trīs gadi un seši miljoni eiro, taču 190 centimetrus garais Slukass nolēmis palikt Stambulas superklubā, kur jau spēlējis pēdējās četras sezonas. Pirms līguma trešā gada klubam un spēlētājam esot opcija to pārtraukt.

29 gadus vecais Slukass, kuram citu īpašību starpā ir arī emocionālā līdera dotības, ir trīskārtējs Eirolīgas čempions (divi tituli ar "Olympiacos", viens ar "Fenerbahce"), bet aizvadītajā sezonā tikai otro reizi karjerā vidēji guva vismaz desmit punktus - 11.8 punkti, 44,9% trāpītu trīspunktnieku, 4,8 rezultatīvas piespēles un 2,2 atlēkušās bumbas.

Šobrīd "Fenerbahce" turpina Turcijas čempionāta finālsēriju, kurā sērijā līdz četriem panākumiem cīņā pret Stambulas "Anadolu Efes" ir neizšķirts 3-3. Izšķirošā septītā spēle "Efes" mājvietā paredzēta rītvakar.

Izmantotie resursi:
https://www.sporx.com/