Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Pjanidžani vadīs Jeruzalemes "Hapoel"

Andrejs Siliņš

Pjanidžani vadīs Jeruzalemes "Hapoel"
Simone Pjanidžani
Foto: AP/Scanpix

Atzītais itāliešu basketbola speciālists Simone Pjanidžani piekritis Izraēlas kluba Jeruzalemes "Hapoel" piedāvājumam un nākamās divas sezonas vadīs šīs organizācijas galveno komandu.

47 gadus vecais Pjanidžani savā trenera karjerā strādājis tikai divos klubos - no 1995. gada kā asistents Sjēnas "Montepaschi", bet no 2006. gada kā komandas galvenais treneris. 2012./2013. gada sezonā Pjanidžani vadīja Stambulas "Fenerbahce", bet jau februārī atstāja komandu.

Lielākos panākumus Pjanidžani guva ar "Montepaschi", izcīnot sešus Itālijas čempiontitulus, piecus Itālijas superkausus, četrus Itālijas kausus un divas reizes tika Eirolīgas "Final Four". Pie turku bagātā kluba stūres Pjanidžani izcīnīja Turcijas kausu.

No 2009. līdz 2015. gadam Pjanidžani bija arī Itālijas izlases galvenais treneris, pagājušā gada "EuroBasket 2015" izcīnot augsto sesto pozīciju.

"Hapoel" aizvadītajā sezonā Izraēlas čempionātā pēc uzvaras regulārajā turnīrā, finālā zaudēja Rišonas "Maccabi", bet ULEB Eiropas kausā ar piecām uzvarām 16 mačos nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā. Nākamajā sezonā "Hapoel" atkal gatavojas piedalīties ULEB Eiropas kausā.

     [+] [-]

, 2016-06-20 16:20, pirms 8 gadiem
Nez, ko par to teiktu Agrjis Sj.?