Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Crvena Zvezda" jaunajā Eirolīgā plāno startēt ar sešu miljonu budžetu

Andrejs Siliņš

"Crvena Zvezda" jaunajā Eirolīgā plāno startēt ar sešu miljonu budžetu
"Crvena Zvezda" centrs, Latvijā labi zināmais Vladimirs Štimacs
Foto: AFP/Scanpix

Serbijas čempione basketbolā Belgradas "Crvena Zvezda" atklājusi, ka jaunajā sezonā, kad startēs jaunā formāta ULEB Eirolīgā, rēķinās ar sešu miljonu eiro lielu budžetu.

Aizvadītajā sezonā "Crvena Zvezda" triumfēja Serbijas čempionātā un Adrijas līgā, savukārt ULEB Eirolīgā demonstrēja ļoti cienīgu sniegumu, regulārajā turnīrā ar piecām uzvarām desmit mačos ieņemot trešo vietu A grupā, bet Top16 turnīrā ar septiņām uzvarām 14 mačos paliekot ceturtajā vietā. Ceturtdaļfinālā serbu komanda izrādīja cienīgu pretestību, taču trīs spēlēs piekāpās nākamajai čempionei Maskavas CSKA.

Jaunajā sezonā Eirolīgā startēs vien 16 komandas, kas aizvadīs divu apļu turnīru, tātad katra no komandām spēlēs pa 30 mačiem regulārajā sezonā. "Crvena Zvezda" visu laiku prestižākajā Eirolīgā startēs ar budžetu sešu miljonu apmērā. "Domāju par to, kā varētu publiskot visus finansu datus, pat spēlētāju atalgojumu," atzinis kluba prezidents Nebojša Čovičs, kurš arī norādīja, ka, neraugoties uz vairāku līderu zaudēšanu starpsezonā, centīsies saglabāt pārējo spēlētāju kodolu.

Komandu pameta amerikāņu uzbrucējs Kvinsijs Millers un vāciešu centrs Maiks Cirbess, kuri bija izteikti komandas līderi, bet nu pievienojušies Telavivas "Maccabi", kas ierasti var komplektēt komandu ar 20 miljonu dolāru budžetu.

Iepriekš "Crvena Zvezda" spēlētāju algās tērējusi ap trim miljoniem eiro. Aizvadītajā sezonā no biļešu pārdošanas klubs nopelnīja 1,7 miljonus eiro, bet jaunajā sezonā mērķis esot augstāks - tikt vismaz līdz 2,5 miljoniem.

Izmantotie resursi:
Naslovna strana | Novosti.rs