Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Cantu" īpašnieks Gerasimenko: "Pirmais spēlētājs, ko parakstīšu, būšu es"

Andrejs Siliņš

"Cantu" īpašnieks Gerasimenko: "Pirmais spēlētājs, ko parakstīšu, būšu es"
Dmitrijs Gerasimenko
Foto: LaPresse/Scanpix

Kolorītais krievu miljardieris Dmitrijs Gerasimenko, kuram pieder Volgogradas "Krasny Oktyabr" un itāliešu "Cantu", pavēstījis, ka klubs centīsies iegūt "wild card" dalībai ULEB Eiropas kausā, bet pirmais spēlētājs, ar ko klubs vienosies, būs viņš pats.

37 gadus vecais Gerasimenko aizvadītās sezonas sākumā iegādājās "Cantu" klubu Itālijā - tajā jau iepriekš basketbola zinības apguva viņa dēls. Sezonas gaitā Gerasimenko izcēlās ar straujiem pagriezieniem un lēmumiem, kā rezultātā no kluba labprātīgi aizgāja prezidente Anna Kremaskoli. Krievu trenera Sergeja Bazareviča vadībā Kantu komanda nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā, sezonu noslēdzot 11. vietā, izcīnot tikai vienu uzvaru vairāk nekā pēdējā vietā palikušajai Boloņas vienībai, kas bija spiesta pamest elites sabiedrību.

Salīdzinoši nesekmīgā sezona gan nav mazinājusi Gerasimenko ambīcijas - lai gan klubs pazaudējis vienu no līderiem Avadu Abasu, kurš pievienojies Milānas "EA7 Emporio Armani", Kantu arvien cer tikt pie Eiropas kausa "wild card" jaunajai sezonai. Pagājušajā sezonā komanda nespēja iekļūt FIBA Eiropas kausa izslēgšanas turnīrā, bet savulaik komanda pat divas reizes (1982, 1983) triumfējusi Eirolīgā.

"Treneri izvēlēsimies atkarībā no tā, kādā starptautiskajā turnīrā startēsim. Ja spēlēsim ULEB Eiropas kausā, vairāk orientējos uz ārzemju trenera piesaisti," paziņoja Gerasimenko. "Pirmais spēlētājs, ko parakstīšu, būšu es pats. Solīju faniem, ka nākamsezon aizvadīšu vismaz vienu spēli. Ne mazāk par 20 minūtēm laukumā un sešiem gūtiem punktiem. Esmu piedāvājis līgumus pieciem-sešiem jaunajiem spēlētājiem, kas izcīnīja Itālijas U20 čempiontitulu. Negribu, lai viņi sēdētu uz soliņa. Dosim viņiem iespēju spīdēt vienā no Eiropas slavenākajiem klubiem."

Gerasimenko arī paziņoja, ka viņam esot dārga sarkanvīna pudele, kas esot izdzerta tikai līdz pusei. Otru pusi uzņēmējs pasolījis dzert tikai gadījumā, ja "Cantu" uzvarēs Milānas komandu.

Sīkāk par Dmitriju Gerasimenko iespējams lasīt šeit: Īpašnieks, ģenerālmenedžeris un spēka uzbrucējs

Gerasimenko Rīgā pret VEF

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-06-20 19:59, pirms 8 gadiem
Krievs vienmēr krievs