Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Vācijā basketbola sezonu atsāks 6. jūnijā, noslēgs 28. jūnijā

Vācijā basketbola sezonu atsāks 6. jūnijā, noslēgs 28. jūnijā
Foto: imago / Scanpix

Jau vakar tika ziņots par Vācijas Bundeslīgas basketbolā pieņemto lēmumu pabeigt sezonu jūnijā Minhenē, bet šodien izziņoti arī konkrēti datumi. Miniturnīrs sāksies 6. jūnijā, bet pēdējais mačs ieplānots 28. jūnijā.

No 6. līdz 28. jūnijam ieplānots aizvadīt 35 spēles. Pirmie laukumā pēc koronavīrusa pandēmijas izsludinātā piespiedu pārtraukuma dosies "Gottingen" un "Merlins" basketbolisti. Otrā spēle sestdienas vakarā būs mājiniekiem "Bayern", kas uzņems "ratiophram".

Grupu turnīrs norisināsies katru dienu līdz 15. jūnijam. Dienu vēlāk maču aizvadīs katras grupas pēdējā 5. vietā palikušās komandas, lai noskaidrotu 9. un 10. vietas ieguvējus. Pārējām komandām turnīrs atsāksies pēc vismaz vienas dienas pārtraukuma - ceturtdaļfināls norisināsies 17., 18. 19. un 20. jūnijā. Ceturtdaļfinālā uzvarētāji tiks noskaidroti divu spēļu summā un starp spēlēm būs vienas dienas pārtraukums, kad spēlēs otrā zarā esošās komandas.

Arī pusfinālā un finālā uzvarētāji tiks noskaidroti divu spēļu summā. Sākot ar pusfinālu (21. līdz 24. jūnijs) katru dienu tiks aizvadīta tikai viena spēle. Fināla cīņas paredzētas 26. un 28. jūnijā - piektdien un svētdien.

A grupā spēlēs „Bayern”, „Crailsheim”, „EWE Baskets”, „Gottingen” un „ratiopharm Ulm”, bet B grupā būs „Riesen Ludwigsburg”, „ALBA Berlin”, „RASTA Vechta”, „Bamberg” un „Fraport Skyliners”.

BBL vadība gan uzsver, ka spēlētāju un spēļu rīkošanā iesaistīto personu veselība ir līgas prioritāte, tādēļ tiek solīta stingra drošības noteikumu ievērošana, komandu un spēlētāju izolēšana, kā arī bieža koronavīrusa testu veikšana.

Izmantotie resursi:
https://www.easycredit-bbl.de/de/n/...


Ife Lundbergs pret Vaņu Marinkoviču. Foto: imago images/Scanpix

Banki ''Virtus'' vai ''Baskonia'': Vitorijā noskaidros Eirolīgas play-off dalībnieci

Šovakar pulksten 21.30 Spānijas pilsētā Vitorijā tiks aizvadīta izšķirošā ULEB Eirolīgas pārspēļu jeb play-in spēle starp vietējo ''Baskonia'' un Lukas Banki trenēto un Riharda Lomaža pārstāvēto Boloņas ''Virtus''. Uzvarētāja tiks pie astotās vietas izslēgšanas spēļu bildē un ceturtdaļfināla dueļa pret pašreizējo čempioni Madrides ''Real''. Mača translācija kanālā ''Go3 Sport 1''.
Tenerife pret Bursas "Tofaş". Foto: FIBA

Tenerifes vienība sakauj "Tofaş" un piekto reizi tiek FIBA Čempionu līgas pusfinālā

FIBA Čempionu līgas 2017. un 2022. gada uzvarētāja Tenerifes "CB Canarias" piekto no turnīra astoņām sezonām spēlēs finālčetriniekā.
Kemnicas "Niners" basketbolists Kaza Kadžemi-Kīns ar bumbu. Foto: FIBA

FIBA Eiropas kausa pirmajā finālspēlē pārliecinoši uzvar Vācijas klubs

Savam pirmajam lielajam titulam pietuvojusies Kemnicas "Niners", FIBA Eiropas kausa fināla pirmajā kaujā savā laukumā ar 85:74 pārspējot Stambulas "Bahçeşehir Koleji".