Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Lietuvas rokāde: Kuksika pārstāvētais "Lietkabelis" spēlēs Eirokausā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Lietuvas rokāde: Kuksika pārstāvētais "Lietkabelis" spēlēs Eirokausā
Rihards Kuksiks. Foto: KK Lietkabelis

Lietuvas komandas 2021. gada sezonā spēlēs trīs spēcīgākajos Eiropas klubu turnīros. Panevēžas "Lietkabelis" startēs Eirokausā, nomainot Viļņas "Rytas", kas pāries uz Basketbola Čempionu līgu, trešdien, 20. maijā, vēsta kaimiņvalsts mediji.

Basketbola Čempionu līga 19. maijā pavēstīja par trīs spēcīgu klubu pievienošanos. FIBA turnīram pievienosies Stambulas “Darussafaka” (2018. gada Eirokausa ieguvēja), ACB līgas pārstāve “Bilbao Basket” un divkārtējā ULEB kausa ieguvēja “Rytas”.

Kustība notiek arī pretējā virzienā. Riharda Kuksika pārstāvētā Panevēžas “Lietkabelis”, dosies uz Eirokausu. Jāatzīmē, ka Panevēža ir mazāka pilsēta nekā Stambula, Viļņa vai Bilbao, tādēļ no Eirokausa aspekta maiņa vērtējama kā nevienlīdzīga.

“Lietkabelis”, šosezon startējot Čempionu līgā, izkļuva no grupas (bilance 7-7), bet astotdaļfināla sērijā līdz divām uzvarām ar 0-2 piekāpās Spānijas klubam “Zaragoza Basket” (viesos 67:76, mājās 88:90). Rihards Kuksiks septiņās spēlēs vidēji 15,3 minūtēs guva 4,3 punktus un izcīnīja 1,9 atlēkušās bumbas.

Lietuvas čempionātā "Lietkabelis" finišēja trešajā vietā aiz Kauņas "Žalgira" un Viļņas "Rytas". Ceturtais spēcīgākais kaimiņvalsts klubs, Sanda Buškevica trenētais Klaipēdas "Neptūnas", arī startēja Basketbola Čempionu līgā, bet šobrīd nonācis finanšu grūtībās.

Izmantotie resursi:
Naujienos – Lietkabelis