Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

"Panathinaikos" atlaiž Džordževiču, vietā stājas Pedulakis

"Panathinaikos" atlaiž Džordževiču, vietā stājas Pedulakis
Aleksandrs Džordževičs
Foto: AFP/Scanpix

Atēnu "Panathinaikos" īpašnieki pauduši sarūgtinājumu par komandas neiekļūšanu basketbola Eirolīgas "Četru finālā" un atlaiduši galveno treneri Aleksandru Džordževiču, bet viņa vietu līdz sezonas beigām ieņems vietējais speciālists Argiris Pedulakis.

2001. un 2003. gada Grieķijas līgas labākais treneris Argiris Pedulakis iepriekš jau ir strādājis par "Panathinaikos" galveno treneri. 2012. gada jūnijā viņš parakstīja līgumu ar "Panathinaikos", kļūstot par leģendārā Žeļko Obradoviča pēcteci. Pēc divām sezonām Grieķijā viņš pievienojās Krievijas klubam Kazaņas "Unics", taču jau sezonas ievadā neapmierinošo rezultātu dēļ tika atlaists.

Serbijas valstsvienības galvenais treneris Aleksandrs Džordževičs 2015. gada 30. jūnijā parakstīja divu gadu līgumu ar Grieķijas slavenāko klubu. Dažas dienas vēlāk viņš pagarināja līgumu par valstsvienības vadīšanu līdz 2019. gadam.

Grieķijas čempionāta regulārajā sezonā “Panathinaikos” nopelnīja bilanci 25-1, turklāt izcīnīja uzvaras visās mājas spēlēs. Līdz ideālam rezultātam pietrūka 11 punkti. Principiālie sāncenši “Olympiacos” savā laukumā tika pieveikti ar 73:69, bet zaudējums viesos (66:80) laupīja pirmo vietu regulārās sezonas kopvērtējumā un mājas laukuma priekšrocības finālā.

Eirolīgas regulārajā sezonā un “Top 16” turnīrā atēnieši izcīnīja 15 uzvaras 24 spēlēs, nodrošinot trešo vietu apakšgrupā. PAO varēja finišēt otrajā vietā, taču zaudējums pret “Anadolu Efes” liedza iegūt mājas laukuma priekšrocības. Tas maksāja dārgi. “Panathinaikos” piedzīvoja zaudējumus abās izbraukuma spēlēs Vitorijā un mājās atgriezās ar bilanci 0-2. Otrdien atēnieši koncentrējās cīņai soda laukumā, taču nespēja neitralizēt “Baskonia” uzbrukumu un priekšlaicīgi izstājās no cīņas par kausu.

Džordževiča trenētā Serbijas izlase 4.-9. jūlijā Belgradā uzņems vienu no trijiem Rio kvalifikācijas turnīriem.

Četru fināls

Pirmajā ULEB Eirolīgas sezonā čempioni tika noskaidroti vienā spēlē. Spānijas klubs “Baskonia” 2001. gada 17. aprīlī pretinieku laukumā uzvarēja Boloņas “Kinder” ar rezultātu 78:65. Argentīnietis Manu Džinobili tika nosaukts par fināla vērtīgāko spēlētāju.

Sākot no 2002. gada, Eirolīgas finālturnīrs tiek rīkots “Četru fināla” formātā. Pirmajā “Četru finālā” Boloņā piedalījās Itālijas klubi “Benetton” un “Kinder”, Grieķijas čempioni “Panathinaikos” un Izraēlas grands Telavivas “Maccabi”.

"Četru fināla" vēsture ULEB ērā

GadsPilsētaČempioniFinālistiTrešā vietaPusfinālisti
2002BoloņaPanathinaikosVirtusTrevisoMaccabi
2003BarselonaFC BarcelonaTrevisoSienaCSKA
2004TelavivaMaccabi Tel AvivFortitudoCSKASiena
2005MaskavaMaccabi Tel AvivBaskoniaPanathinaikosCSKA
2006PrāgaCSKAMaccabi Tel AvivBaskoniaFC Barcelona
2007AtēnasPanathinaikosCSKAUnicajaBaskonia
2008MadrideCSKAMaccabi Tel AvivSienaBaskonia
2009BerlīnePanathinaikosCSKAFC BarcelonaOlympiacos
2010ParīzeFC BarcelonaOlympiacosCSKAPartizan
2011BarselonaPanathinaikosMaccabi Tel AvivSienaReal Madrid
2012StambulaOlympiacosCSKAFC BarcelonaPanathinaikos
2013LondonaOlympiacosReal MadridCSKAFC Barcelona
2014MilānaMaccabi Tel AvivReal MadridFC BarcelonaCSKA
2015MadrideReal MadridOlympiacosCSKA MoscowFenerbahce

Izmantotie resursi:
Λύση συνεργασίας με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς


, 2016-04-20 12:41, pirms 8 gadiem
pēc rio kvaļiem ar trīs zvaigznēm arī lidos
, 2016-04-20 13:26, pirms 8 gadiem
Tieši tā, piekritu par visiem 100%
, 2016-04-20 13:50, pirms 8 gadiem
Grūti ko uzvarēt ja komanda ir pilna ar pensionāriem un jaunie nevar iemest! Viens Radulica vilka cik varēja !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Tenerife pret Bursas "Tofaş". Foto: FIBA

Tenerifes vienība sakauj "Tofaş" un piekto reizi tiek FIBA Čempionu līgas pusfinālā

FIBA Čempionu līgas 2017. un 2022. gada uzvarētāja Tenerifes "CB Canarias" piekto no turnīra astoņām sezonām spēlēs finālčetriniekā.
Kemnicas "Niners" basketbolists Kaza Kadžemi-Kīns ar bumbu. Foto: FIBA

FIBA Eiropas kausa pirmajā finālspēlē pārliecinoši uzvar Vācijas klubs

Savam pirmajam lielajam titulam pietuvojusies Kemnicas "Niners", FIBA Eiropas kausa fināla pirmajā kaujā savā laukumā ar 85:74 pārspējot Stambulas "Bahçeşehir Koleji".
Džabari Pārkers ar bumbu pret Zeku Līdeju. Foto: AFP/Scanpix

''Barcelona'' pagarina līgumu ar bijušo NBA drafta otro numuru Pārkeru

Spānijas ACB līgas un ULEB Eirolīgas grands ''Barcelona'' pavēstījis par līguma pagarināšanu ar kādreizējo NBA drafta otro numuru Džabari Pārkeru līdz 2026. gadam.