Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Barcelona" pirmā nodrošina vietu Eirolīgas "Final Four"

Rolands Eliņš

"Barcelona" pirmā nodrošina vietu Eirolīgas "Final Four"
Džeikobs Pulens
Foto:AFP/Scanpix

Basketbola Eirolīgas „Final Four” iekļuvis Spānijas klubs „Barcelona”, kurš izbraukumā šodien ar 78:75 pārspēja Turcijas „Galatasaray”, triumfējot visā sērijā ar 3:0.

Pirmajās divās ceturtdaļfināla spēlēs „Barcelona” savus pretiniekus no Turcijas bija pieveikusi ar gandrīz vienādiem rezultātiem (88:61 un 84:63), un nu sērija pārcēlās uz Stambulu, kur „Galatasaray” vairs zaudēt nevarēja atļauties.

Pirmās ceturtdaļas otrajā pusē „Galatasaray” veica izrāvienu 13:2, tiesa, otrajā ceturtdaļā šis pārsvars ātri izkūpēja, un puslaiks tika noslēgts ar 40:35. 13 punktus jau pirmajās 20 minūtēs bija guvis Zorans Ercegs.

Trešās ceturtdaļas izskaņā Spānijas komanda uz brīdi pārņēma vadību, taču Karloss Arrojo ar veiksmīgu trīspunktu gājienu panāca 55:53. Aktīvi spēlē iesaistījās Marselinjo Huertas, kurš 4. ceturtdaļas iesākumā guva septiņus punktus, un nu jau mājinieki nokļuva sliktākās pozīcijās. Vēl divas minūtes pirms spēles beigām „Galatasaray” zaudēja ar mīnus trīs, taču Arrojo atkal trāpīja svarīgu tālmetienu. Pēdējā minūtē gan Arrojo tika divreiz bloķēts, un, lai arī trīs sekundes pirms pamatlaika beigām Milans Mačvans iemeta trejaci, "Barcelona" nosargāja uzvaru ar 78:75.

Zaudētāju rindās 21 punktu guva Arrojo, bet 19 pievienoja Ercegs, kurš trāpīja visus desmit soda metienus. Savukārt "Barcelona" sastāvā ar 16 punktiem rezultatīvākais bija Huertas.

Eirolīgas labāko četru komandu turnīrs „Final Four” notiks no 16. līdz 18. maijam Milānā, Itālijā. Pārējās trīs ceturtdaļfināla sērijās nākamie mači tiks aizvadīti rīt.

Eirolīgas ceturtdaļfināli

KomandasRez. sērijā
Barcelona-Galatasaray3:0
Real-Olympiacos2:0
EA7-Maccabi1:1
CSKA-Panathinaikos2:0

Izmantotie resursi:
Turkish Airlines Euroleague - Welcome to...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja