Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Mūžībā 94 gadu vecumā devies leģendārais Borislavs Stankovičs

Mūžībā 94 gadu vecumā devies leģendārais Borislavs Stankovičs
Bijušais NBA komisārs Deivids Stērns un Borislavs Stankovičs. Foto: FIBA

LETA. Bijušais Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) ģenerālsekretārs Borislavs Stankovičs piektdien 94 gadu vecumā savās mājās Belgradā devies aizsaulē, apstiprināts FIBA mājaslapā.

Stankoviča paveiktais basketbolā ir teju vai neizmērojams, kā rezultātā viņš jau 1991.gadā tika iekļauts basketbola izgudrotāja Džeimsa Neismita basketbola slavas zālē.

Visspilgtāk Stankovičs paliks atmiņā ar darbiem, kurus paveica būdams FIBA ģenerālsekretārs. Tieši viņš uzskatāms par vienu no ASV "Sapņu komandas" radītājiem. Proti, serbs 1989. gadā veica izmaiņas FIBA noteikumos, kas deva iespēju NBA spēlētājiem piedalīties olimpiskajās spēlēs. Pieņemtais lēmums atmaksājās ar uzviju, jo "Sapņu komanda" Barselonas olimpiskajās spēlēs izcīnīja zelta medaļas.

Kā FIBA ģenerālsekretārs viņš nostrādāja no 1976. līdz 2002.gadam. Tāpat viņš ar savām zināšanām dalījies Starptautiskajā Olimpiskajā komitejā (SOK), Dienvidslāvijas basketbola komitejā, kā arī strādāja basketbola slavas zāles valdē.

Izmantotie resursi:
LETA


Huančo Ernangomess. Foto: Ipa/Sipa/Scanpix
7

"Panathinaikos" izgāž spēles izskaņu pret "Maccabi", "Real" - bez uztraukuma

ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēļu turnīrs sācies ar Atēnu "Panathinaikos" izgāšanos savā laukumā pret Telavivas "Maccabi". Kristiska Kostasa Slukasa kļūda noslēdzošajās sekundēs maksāja grieķu klubam zaudējumu ar 87:91. Spānijas komandu spēlē intrigas bija daudz mazāk.
Rolands Šmits. Foto: Žalgiris
19

"Monaco" iepirkumu sarakstā ierakstīts Šmita uzvārds

ULEB Eirolīgas pamatturnīrā trešo vietu ieņēmusī AS "Monaco" starp potenciālajiem nākamās sezonas sastāva papildinājumiem noskatījusi Latvijas izlases basketbolistu Rolandu Šmitu, vēsta itāļu portāls "Sportando".
Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
1

Eirolīgā sāksies "play-off": "Real" un "Panathinaikos" pret pārspēļu uzvarētājām

Šovakar ULEB Eirolīgā sāksies ceturtdaļfinālu izspēle. Madrides "Real" cīnīsies pret citu Spānijas komandu "Baskonia", kamēr "Panathinaikos" uzņems Telavivas "Maccabi".