Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Tsmoki" un trīs latvieši noslēdz Čempionu līgas sezonu

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

"Tsmoki" un trīs latvieši noslēdz Čempionu līgas sezonu
Toms Leimanis. Foto: championsleague.basketball

Debijas sezonu Čempionu līgā noslēgusi latviešu pārstāvētā Minskas "Tsmoki" komanda, kas grupu turnīra pēdējā mačā savā laukumā ar 90:95 piekāpās grieķu AEK un apakšgrupā ar divām uzvarām ieņēma ceturto vietu.

“Tsmoki” izredzes uz iekļūšanu izslēgšanas spēlēs bija visai bēdīgas, jo vajadzēja ne vien sagraut AEK ar 26 punktu pārsvaru, bet arī cerēt, ka “Hapoel Holon” pieveic “Cholet”. No Minskas sastāvā latviešu spēlētājiem ierindā joprojām bija tikai Toms Leimanis, kamēr Klāvs Čavars, tāpat kā pieredzējušais baltkrievu centrs Vladimirs Veremejenko, turpina atlabt pēc kājas traumas.

Mačs sākās ar līdzīgu cīņu, abas komandas centās uzbrukt ātri, bet ar precizitāti neizcēlās. Sešu minūšu laikā viesi bija tikuši priekšā vien 9:8, taču tad īsā laikā veica sešu punktu izrāvienu un “Tsmoki” treneriem nācās pieprasīt minūtes pārtraukumu. Ceturtdaļas izskaņā abas komandas apmainījās precīziem tālmetieniem, bet vadībā joprojām bija AEK – 20:16. Pēc īsā pārtraukuma mājinieki nelaida visus tālāk, bet ceturtdaļas vidū pēc Roba Loverija trīs punkta gājiena pat tika vadībā 29:28.

Tomēr Grieķijas kluba atbilde bija ātra un nežēlīga – deviņi punkti pēc kārtas un astoņu punktu pārsvars 37:29. Pieredzējušie AEK spēlētāji darbojās nesteidzīgi, bet precīzi, panākot arī desmit punktu pārsvaru, bet puslaiks noslēdzās ar 40:33 Atēnu kluba labā. Otrā puslaika pirmo grozu guva mājinieki, tomēr viesi ātri vien tika astoņu punktu attālumā. “Tsmoki”, laukumā regulāri sūtot arī jaunos spēlētājus, prata pievilkt, taču viena punkta deficīts ātri pārvērtās -12 (43:55). Ceturtdaļas laikā mīnusi bija arī lielāki, tomēr pirms izšķirošajām desmit minūtēm starp komandām bija tieši ducis – 55:67.

“Tsmoki” turpināja šūpot rezultātu, bet astoņi Krisa Klaiberna punkti pēc kārtas ceturtdaļas vidū ļāva tikt arī divu punktu attālumā 75:77. Lai gan cerību uz panākumu, kas ļautu nonākt izslēgšanas spēles, vairs nebija, uzvarēt savā laukumā tomēr gribējās (“Falcon Club” zālē gan valdīja paliela AEK fanu grupa). 27 sekundes līdz puslaika beigām Klaiberns trāpīja vēl vienu traku tālmetienu, atkal pievelkot līdz -2, taču pēc viesu diviem soda metieniem nespēja laicīgi izmest auto un iespēju pacīnīties par uzvaru palaida vējā.

AEK svinēja uzvaru 95:90 un apakšgrupā ieņēma otro vietu, bet par grupas uzvarētājiem kļuva “Halon” basketbolisti, kas viesos sagrāva “Chalon” 89:71. Visi izslēgšanas maču dalībnieki kļūs zināmi nākamnedēļ, kad izšķirošo maču aizvadīs arī VEF.

Toms Leimanis laukumā pavadīja 16 minūtes, kurās aizmeta garām visus sešus metienus no spēles, bet iemeta abus soda metienus un savāca divas atlēkušās bumbas. Uzvarētāju rindās 32 punktus guva 37 gadus vecais Kīts Lengfords, kurš mērķī raidīja piecus no sešiem tālmetieniem.

C grupas tabula

#KomandaU.Z.+/-P.
1.Hapoel Halon42+2410
2.AEK42+2210
3.Cholet24-108
4.Tsmoki24-468

Izmantotie resursi:
Basketball Champions League 2020-21