Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Štelmahers: "Metienu ziņā šī nebija mūsu labākā diena, tas arī izšķīra spēli"

Agris Suveizda

Štelmahers: "Metienu ziņā šī nebija mūsu labākā diena, tas arī izšķīra spēli"
Roberts Štelmahers. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

LETA. Latvijas čempionei "Ventspils" trešdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas grupu turnīra devītās kārtas mačā pret spēcīgo Spānijas klubu Mursijas UCAM (61:67) nepietrūka meistarības, bet gan metienu precizitātes, pēc cīņas uzsvēra ventspilnieku galvenais treneris Roberts Štelmahers.

"Domāju, nospēlējām labi. Šī nebija tā reize, kad mums pietrūkst meistarības. Zinām, ka mūsu spēlētāji spēj raidīt bumbu grozā, šī vienkārši metieniem nebija mūsu labākā diena. Tas arī izšķīra spēles rezultātu," skaidroja Štelmahers. "Bija tik daudz brīvu metienu, kādus sen neesmu redzējis. Izspēles bija līdz brīvam metienam, un komanda spēlēja kā komanda, cits citu uzmundrinot. Liels prieks, ka cīnījāmies. Tie, kas bija laukumā, atdeva no sevis visus 100%."

"Ventspilij" šajā mačā nevarēja palīdzēt komandas rezultatīvākais spēlētājs Rihards Lomažs, kurš vēl nav atguvies no savainojuma. Tāpat laukumā nedevās kapteinis Māris Gulbis, kurš ir saslimis un tuvākās nedēļas laukumā nespēlēs, un Roberts Freimanis, kurš iedzīvojies savainojumā. Turklāt jau ilgāku laiku traumu ārstē arī Jānis Antrops. "Spēle bija grūta, bet cīnījāmies. Ar tādu precizitāti grūti uzvarēt. Gribu uzteikt komandas biedrus par labu darbu aizsardzībā, jo ielaist 67 punktus pret tāda līmeņa komandu ir diezgan labs rādītājs, taču, kā jau teicu, uzbrukumā varējām nospēlēt veiksmīgāk," tikmēr teica "Ventspils" basketbolists Jānis Bērziņš. Viņš arī norādīja, ka komanda neveiksmīgi nospēlējusi cīņā par atlēkušajām bumbām, kas bija viens no iemesliem zaudējumam.

Mursijas kluba galvenais treneris Havjers Huaress bija apmierināts par gūto uzvaru. "Bija smaga spēle, jo šodien abām komandām aizsardzība bija labāka par uzbrukumu. Mani spēlētāji ticēja, ka šajā mačā var izcīnīt uzvaru. Noslēdzošajā ceturtdaļā spēlējām labāk un ieguvām pārliecību. Paveicām lielu darbu cīņā par atlēkušajām bumbām, kas mums arī ļāva uzvarēt," gandarīts bija speciālists.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2018-12-19 22:26, pirms 5 gadiem
Uztaisiet lūdzu rakstu par to, ka Rodionam un Dāvim šodien spēle ! Nu c'mon visulaiku ir raksti par mūsu Eirolīgas spēlētājiem, bet par Dāvi un Rodionu nekā ! Kur palikusi tradīcija, kas bija pirms KP spēlēm ielikt raksu ?