Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Rytas" pievienojas VEF spēlējušais Parahauskis

Andrejs Siliņš

"Rytas" pievienojas VEF spēlējušais Parahauskis
Artjoms Parahauskis. Foto: TASS / Scanpix

Lietuvas basketbola kluba Viļņas "Rytas" vadība papildinājusi komandas sastāvu ar 31 gadu veco baltkrievu centru Artjomu Parakauski, kurš savulaik "VEF Rīga" rindās kļuva par Latvijas čempionu, bet pēdējās trīs sezonās spēlēja ULEB Eirolīgas komandās.

211 centimetrus garais Parahauskis pēc Redfordas koledžas absolvēšanas profesionāļa karjeru 2010. gadā sāka VEF rindās, kļūstot par Latvijas čempionu, Baltijas līgas vicečempionu un Baltijas līgas regulārās sezonas vērtīgāko spēlētāju jeb MVP.

Vēlāk Parahauskis pārstāvēja Kijevas "Budivelnik", turku "Eskisehir" un Jeruzalemes "Hapoel", bet 2014. gadā Ainara Bagatska vadībā "Nizhny Novgorod" sastāvā debitēja Eirolīgā. Vēlāk Eiropas prestižākajā turnīrā Parahauskis spēlējis arī Kazaņas "Unics" un Telavivas "Maccabi" rindās.

"Maccabi" sastāvā pagājušajā sezonā Parahauskis Eirolīgā vidēji 16,2 minūtēs guva 7,6 punktus, izcīnīja 3,9 atlēkušās bumbas un bloķēja 1,0 metienu. Karjeras laikā centrs Eirolīgā aizvadījis 82 mačus, vidēji gūstot 10,4 punktus, izcīnot 5,1 bumbu un bloķējot 1,4 metienus.

"Artjoms ir augsta līmeņa spēlētājs ar Eirolīgas pieredzi. Gatavojamies Eiropas kausa Top16 turnīram, tāpēc papildinājums bija nepieciešams. Mēģināsim Artjomu iesaistīt spēlēs pēc iespējas ātrāk, lai janvārī, kad prioritāte būs starts starptautiskajā arēnā, viņš būtu pilnībā gatavs," Parahauska pievienošanos komentēja "Rytas" sporta direktors Lins Kleiza.

Parahauskim bija divu gadu līgums ar "Maccabi" pēc sistēmas 1+1, un aizvadītajā vasarā Izraēlas superklubs nolēma neturpināt sadarbību ar basketbolistu. Šajā sezonā Parahauskis līdz šim nav devies laukumā. Arī šovakar, kad "Rytas" ULEB Eiropas kausa pēdējā grupu turnīra spēlē tiksies ar Melnkalnes čempioni "Mornar Bar", Parahauskis vēl nespēlēs. Centra debija jaunās komandas rindās sagaidāma nedēļas nogalē Lietuvas čempionāta spēlē pret Sanda Buškevica trenēto un Dāvja Lejasmeiera pārstāvēto Panevēžas "Lietakebli".

Iepriekš izskanēja neoficiālas ziņas, ka "Rytas" esot ieinteresēta Latvijas valstsvienības centra Mārtiņa Meiera nolīgšanā, taču Meieram, atšķirībā no Parahauska, šobrīd jau ir spēkā esošs līgums - Mārtiņš ir viens no Krasnojarskas "Enisey" vadošajiem spēlētājiem VTB līgā.

"Rytas" komandā par galvenā trenera Daiņa Adomaiša asistentu strādā latviešu speciālists Uvis Helmanis.

Jau šobrīd zināms, ka "Rytas" Eiropas kausa Top16 turnīrā būs E grupā, kur spēlēs pret "Monaco". Pārējās divas komandas noskaidrosies pēc pēdējās kārtas spēlēm grupu turnīrā.

Izmantotie resursi:
https://www.rytasvilnius.lt/lt/nauj...

  +1 [+] [-]

, 2018-12-19 16:33, pirms 5 gadiem
Panevēžas "Lietakebli".

  +1 [+] [-]

, 2018-12-19 17:35, pirms 5 gadiem
Būs labs papildinājums, Lietuvā briest nopietnas cīņas gan iekšējās, gan ārpus..
Spēle - uzmini, kas lec pāri Parahauskim?

     [+] [-]

, 2018-12-20 00:16, pirms 5 gadiem
Briesmas reālas ar to portäla autoru izteiksmi... Parahovskis taču!!! Un tikai tā!