Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Gailītis: "VEF spēlētāji bija pelnījuši uzvarēt Tenerifi"

Gailītis: "VEF spēlētāji bija pelnījuši uzvarēt Tenerifi"
Jānis Gailītis spēlē pret Tenerifi. Foto: Mikus Kļaviņš

"Vēsturiski nav īpaša starpība, ja spēlējam mājās vai izbraukumā. Galvenais izaicinājums – jāmācās uzvarēt galotnes. Cenšamies būt konkurētspējīgi katrā spēlē," pēc sāpīgā zaudējuma pret Tenerifi teica basketbola kluba "VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis.

Čuss Vidoreta, "Tenerife" galvenais treneris

“Esmu ļoti priecīgs par uzvaru. Mums ir veterānu komanda. Bijām sarūgtināti par spēles sākumu, bet trešās ceturtdaļas sākums izvērtās vēl sliktāks. Pamatlaika pēdējā minūtē pieņēmām pareizus lēmumus. Mainījām aizsardzību – izmantojām pilna laukuma presingu, guvām punktus uzbrukumā. Izskaņā nogādājām bumbu Gabrielam Lundberjam un uzvarējām spēli.

Rīgā ieradāmies no Barselonas – sestdien tur aizvadījām ACB līgas izbraukuma spēli pret (Artūra Žagara pārstāvēto) Badalonas “Joventut”. Esam tālu projām no kontinenta – uz Čempionu līgas izbraukumiem Ņižņijnovgorodā, Gaziantepā un Rīgā mums jābrauc divas dienas pirms spēles. Spēlēšana izbraukumā mums nesagādā problēmas.”

Ksavjers Teimss, VEF spēlētājs

“Trīsdesmit deviņas minūtes spēlējām labi un gudri. Galotne nebija tik veiksmīga. Jāmācās no notikušā. Pats tikai nesen ierados Rīgā. Domāju, ka spēli aizvadījām lieliski, tomēr apsveikums par uzvaru pienākas pretiniekiem.”

Jānis Gailītis, VEF galvenais treneris

“Vēlos izrādīt cieņu maniem spēlētājiem. Daudzas spēles aizvadām ar 7-8 basketbolistiem – viņi bija pelnījuši uzvarēt. Izskaņā pieņēmām nepareizus lēmumus aizsardzībā. Nepareizi sitām taktiskās piezīmes un atļāvām pretiniekiem tikt pie brīviem metieniem.

Par pēdējā minūtē pieņemtajiem lēmumiem uzbrukumā nevēlos pārmest nevienam. Spēlētāji ir jauni. Viņi cenšas. Galotnē viņiem aiz muguras bija 35 minūtes laukumā. Uzbrukums nebija problēma – tā slēpjas aizsardzībā.

“Tenerife” atradās vadībā tikai 13 sekundes. Pretinieku trenerim tā ir laba ziņa, man pārdzīvojumi. Svarīgi, kā tu pabeidz, nevis iesāc spēli. Tenerifes basketbolisti līdzīgā situācijā nokļuva pirms nedēļas, galotnē atspēlējot septiņu punktu starpību pret daudz vairāk pieredzējušo Gaziantepas komandu. Rīgā viņi spēlēja ar pārliecību.

Cenšamies visu laiku būt gan vietējā, gan starptautiskajā tirgū. Smagi strādājam. Zinām, ka rotācija Čempionu līgai ir nepietiekama, turklāt sāpīgi izjūtam katru savainojumu. Jānim Blūmam, visticamāk, vēl nepieciešamas pāris nedēļas, lai atgrieztos ierindā. Labi, ka nākamajā nedēļā nebūs jāspēlē Čempionu līgā.

Aizvadītas piecas no septiņām mājas spēlēm. Vēsturiski mums nav īpaša starpība, spēlējam mājās vai izbraukumā. Arī gadījumos, kad jābrauc ļoti tālu – uz Tenerifi vai Gaziantepu. Galvenais izaicinājums – jāmācās uzvarēt galotnes. Cenšamies būt konkurētspējīgi katrā spēlē.”


, 2019-11-19 22:14, pirms 4 gadiem
Būtu pelnījuši, būtu uzvarējuši. Bet , ja spēlētāji nav vainīgi, tad sanāk -treneris sūdīgs
, 2019-11-19 22:27, pirms 4 gadiem
Vadībai gan viss poh... Nedomā nevienu meklēt papildinājumam...
, 2019-11-19 22:29, pirms 4 gadiem
bija komanda pēdējā minūtē naudiņu nopelnīt papildinājumam???
, 2019-11-19 22:37, pirms 4 gadiem
bārda un sifons rakstīja: Vadībai gan viss poh... Nedomā nevienu meklēt papildinājumam...
Tā nu gan īsti nav
, 2019-11-19 22:39, pirms 4 gadiem
Ja tik netalantīgi tika nolieta kārtējās spēles galotne, tad neko viņi tur nebija pelnījuši vinnēt.
, 2019-11-19 22:42, pirms 4 gadiem
ko tad citu tas tirliņš teiks. Ērti iekārtojies. poh×j kādi rezultāti, čalis tik turpina. Diez kam un ko viņš dara, ka tik droši turās savā krēslā..
, 2019-11-19 23:54, pirms 4 gadiem
Ko juus te visi raudat!? Chalji visu speeli speeleeja paari savaam speeju robezhaam, bet Tenerifi stipri zem. Tuvas speeles galotnes ir tas laiks, kuraas paraadaas speeleetaaju meistariiba. Ja VEFa speeleetaaji buutu tik meistariigi, tad vinji VEFa nespeeleetu. Viena pasha Huertas vai Shengelias algas tikpat lielas, cik viss VEFa sezonas budzhets. Viss galu galaa nolikaas savaas vietaas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-11-20 07:07, pirms 4 gadiem
Tad vajadzeja kapat visas 40min nevis 39mim, alņu bars+ treneris totāls lohatrons
, 2019-11-20 09:27, pirms 4 gadiem
Tik daudz nepareizu lēmumu spēles galotnē nevar izskaidrot.Un tās atlēkušās bumbas pie sava groza.Žēl, bet saņēma to ko nopelnīja.Izrādās ka tā nav Krievijas līga.
, 2019-11-20 10:03, pirms 4 gadiem
Tieši otrādi, ja reiz ir tādi nejēgas un tizleņi, tad neko nebij pelnijuši!!!!
, 2019-11-20 11:13, pirms 4 gadiem
tenerife spēlēja , ar uzsvaru spēlēja, tikai pēdējās 12 minūtes , un pietika ar to..Pirms tam tik mētāja no perimetra ... Protams, vefam pie spiediena arī vairs neuzkrita tik viegli.
, 2019-11-20 16:43, pirms 4 gadiem
Pēdējā minūtē notrīcēja visiem, pašu Gailīti ieskaitot. Un ja izmeklē toto, tad nu ļoti aizdomīgi tas viss izskatījās.
Edmons Samners pret Nikolo Melli. Foto: Žalgiris Kaunas BC
2

''Žalgiris'' svarīga uzvara pret Milānu ļauj turpināt sapni par pārspēlēm

ULEB Eirolīgas 32. kārtā svarīgu uzvaru savā laukumā izcīnīja Kauņas ''Žalgiris'', kas ar 87:73 pieveica Milānas ''Olimpia''.
"Bilbao Basket" aizsargs Alekss Renfro Kemnicas "Niners" basketbolistu ielenkumā. Foto: FIBA

Eiropas kausa pusfināls: Vācijas klubs atspēlējas no -14 un Basku Zemē satriec "Bilbao"

FIBA Eiropas kausa izcīņā šovakar tika aizvadītas pirmās pusfināla cīņas, pārliecinošu uzvaru izcīnot Kemnicas "Niners", bet pašā galotnē panākumu gūstot Varēzes komandai.
Veids Boldvins. Foto: EPA/Scanpix

Eirolīgas kārtas ievadā ''Maccabi'' pārliecinoši uzveic Valensiju

ULEB Eirolīgas 32. kārtas pirmajā spēlē Telavivas ''Maccabi'' Belgradā ar 95:80 droši apspēlēja Spānijas klubu ''Valencia''.