Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Barcelona" prezidents: "Diez vai mēs spētu samaksāt Gazolam"

Andrejs Siliņš

"Barcelona" prezidents: "Diez vai mēs spētu samaksāt Gazolam"
Pau Gazols. Foto: APF/Scanpix

Rolanda Šmita pārstāvētā Spānijas superkluba "Barcelona" prezidents Hoseps Marija Bartomeu komentējis šovasar izskanējušās baumas, ka komanda varētu pievienoties spāņu leģendārais basketbolists Pau Gazols.

Gazols, kurš jūlijā nosvinēja savu 40. dzimšanas dienu, pēdējo pusotru gadu nav spēlējis un turpina ārstēt savainojumu, taču nav slēpis vēlmi turpināt karjeru līdz Tokijas olimpiskajām spēlēm. Ņemot vērā, ka Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) Gazola akcijas jūtami kritušās, viņa vārds pēdējos mēnešos saistīts ar Barselonas klubu, ko savulaik Pau pārstāvēja.

"Viņš ir cilvēks, kas mums daudz palīdzējis, viņš ir mūsu kluba vēstnieks un pārstāv mūs ASV. Viņš ir NBA zvaigzne, un "Barcelona" diezin vai spētu samaksāt to, ko viņš prasītu," Bartomeu izvairījās no konkrētas atbildes par sarunām ar Gazolu, tomēr lika saprast, ka tuvākajā laikā šāds darījums visticamāk nenotiks.

213 centimetrus garais Gazols tieši "Barcelona" rindās 1998. gadā sāka profesionāļa gaitas un tur spēlēja līdz 2001. gadam, kad viņu ar trešo kārtas numuru draftēja Atlantas "Hawks" (vēlāk aizmainīja uz Memfisas "Grizzlies"). Kopš 2001. gada rudens Gazols spēlējis tikai NBA, pārstāvot "Grizzlies", "Lakers", "Bulls", "Spurs" un "Bucks" vienības. 2009. un 2010. gadā kopā ar savu tuvu draugu Kobi Braientu Gazols "Lakers" rindās izcīnīja NBA čempiontitulus.

Gazols, kurš 2002. gadā tika nosaukts par NBA labāko sezonas debitantu, sešas reizes piedalījies NBA Visu zvaigžņu spēlēs, divreiz iekļauts sezonas otrajā simboliskajā pieciniekā un divreiz arī trešajā pieciniekā. Pēc 2019. gada sezonas Gazols parakstīja līgumu ar "Trail Blazers", tomēr savainojuma dēļ vēl pirms sezonas sākuma tika atbrīvots.

Līdz šim pēdējo oficiālo spēli trīskārtējais Eiropas čempions, 2006. gada pasaules čempions un divkārtējs olimpiskais vicečempions Gazols nospēlēja 2019. gada 11. martā, "Bucks" rindās aizvadot 15 minūtes pret "Spurs", kas desmit dienas iepriekš izpirka Gazola līgumu.

Šarūna Jasikēviča trenētajai "Barcelona" centra pozīcijā jaunajā sezonā ir divi spēlētāji - Brendons Deivīss un Artjoms Pustovijs. Ceturtā numura pozīcijā savukārt spēlēs Rolands Šmits, Nikolā Mirotičs un Pjērs Oriola. Šobrīd pirmajā komandā ir 13 spēlētāji - iepriekš tika vēstīts, ka krīzes dēļ tieši šāds arī būs spēlētāju skaits (iepriekš pirmajā komandā bija 15 spēlētāji).

Izmantotie resursi:
https://www.marca.com/

     [+] [-]

, 2020-08-20 13:12, pirms 4 gadiem
Nopietni? Zvaigzne ? 40 gados? Spēlētājs šis vairs nebūs. Ja nu vienīgi var pildīt mentora lomu. Par to daudz nemaksā. Kādā ziņā nevar atļauties?

     [+] [-]

, 2020-08-20 18:11, pirms 4 gadiem
Bons Reikers rakstīja: Nopietni? Zvaigzne ? 40 gados? Spēlētājs šis vairs nebūs. Ja nu vienīgi var pildīt mentora lomu. Par to daudz nemaksā. Kādā ziņā nevar atļauties?
Un kā tu viņa vietā teiktu gribot dabūt viņu savā komandā, jāpaziepējas jau ir.