Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Žagara "Joventut" no Barselonas iegūst arī Tomiču, sastāvu pastiprina arī Kuruca "Baskonia"

Agris Suveizda

Žagara "Joventut" no Barselonas iegūst arī Tomiču, sastāvu pastiprina arī Kuruca "Baskonia"
Ante Tomičs. Foto: LaPresse / Scanpix

Spānijas basketbola klubi Badalonas "Joventut" un Vitorijas "Baskonia" pavēstījuši par saviem ceturtajiem papildinājumiem starpsezonā.

Par Artūra Žagara pārstāvētās Badalonas "Joventut" pirmo jaunieguvumu kļuva "Barcelona" pametušais Pau Rivass, kurš ir tieši "Joventut" audzēknis, bet nu klubam pievienojies vēl viens "Barcelona" veterāns - Ante Tomičs. 33 gadus vecais horvātu centrs "Barcelona" pārstāvēja kopš 2012. gada, bet pirms tam divas sezonas pavadīja arī "Real Madrid". Tomičs šajā Eirolīgas sezonā sāka 14 no 28 spēlēm un vidēji 16,5 minūtēs sakrāja 5,7 punktus un 4,0 atlēkušās bumbas. Bez "Barcelona" spēlētājiem sastāvam pievienojušies arī Ferrans Basass un Vladimirs Brodzianskis.

"Joventut" ar Tomiču parakstījusi līgumu uz 2+1 gadu, bet Spānijas čempione "Baskonia",ko pārstāv Artūrs Kurucs, paziņojusi par divu gadu līguma parakstīšanu ar 24 gadus veco Trinidadas un Tobāgo aizsargu Hadīnu Keringtonu. Iepriekšējo sezonu viņš pavadīja "Ludwigsburg", Vācijas Bundeslīgā izceļoties ar 17,2 punktiem, 3,9 atlēkušajām bumbām un 3,2 rezultatīvām piespēlēm.

"Baskonia" iepriekš vienojās arī ar Tonji Džekirī, Roku Giedraiti un Aleku Pītersu, taču komandā acīmredzot nepaliks amerikāņu aizsargs Pjerija Henrijs. "Baskonia" nolēmusi izmantot komandas iespēju neturpināt sadarbību, jo spēlētāja puse nevēlējās pārskatīt esošo vienošanos un atalgojumu sadalīt ilgākā laika posmā. Henrijs Eirolīgā sāka 18 no 25 spēlēm un vidēji 24 minūtēs un 39 sekundēs atzīmējās ar 7,9 punktiem, 3,6 atlēkušajām bumbām, 3,4 rezultatīvām piespēlēm un 1,6 pārtvertām bumbām.

Izmantotie resursi:
https://penya.com/es/inicio/noticia...
https://www.baskonia.com/khadeen-ca...