Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

CSKA atsakās no Senta-Rosa, kurš pievienosies "Panathinaikos"

Andrejs Siliņš

CSKA atsakās no Senta-Rosa, kurš pievienosies "Panathinaikos"
Hovards-Sents-Ross. Foto: SIPA / Scanpix

Latvijas gada labākā basketbolista Jāņa Strēlnieka pārstāvētais Krievijas superklubs Maskavas CSKA paziņojis par līgumsaistību pārtraukšanu ar kubiešu uzbrucēju Hovardu Sentu-Rosu, taču tiek vēstīts, ka spēlētājs jau vienojies par līgumu ar Atēnu "Panathinaikos".

CSKA meklēja papildinājumu trešā numura pozīcijā pērnā gada rudenī, kad ilgstoši savainojuma dēļ no ierindas izkrita Vils Klaibērns. Janvārī aizstājējs tika atrasts, par pusmiljonu eiro no Atēnu AEK izpērkot Hovardu Sentu-Rosu. Līgums ar kubiešu uzbrucēju tika noslēgts pat uz trīs ar pusi sezonām, taču ar kluba opcijām atteikties no līguma starpsezonās. Jau pēc pirmās pussezonas klubs šādu opciju arī izmantojis.

CSKA prezidents Andrejs Vatutins paskaidrojis, ka šis esot bijis grūts lēmums, taču pieņemts, pamatojoties uz samazinātajām finansiālajām iespējām. Iepriekš Vatutins vēstīja, ka kluba budžets jaunajā sezonā samazināsies par 25-30%, līdz ar to varētu no 40 miljoniem samazināties līdz 28-30 miljoniem eiro.

Starpsezonā klubs pārtraucis sadarbību arī ar citiem dārgiem spēlētājiem - Kosta Kufoss un Rons Beikers neattaisnoja uz sevi liktās cerības. Andrejam Voroncevičam klubs tikai simboliski piedāvāja jaunu līgumu par ievērojami mazāku summu, un uzbrucējs izvēlējās kļūt par brīvo aģentu. Savukārt ilggadējais kapteinis Kails Hainss pats nolēma doties prom, pieņemot naudīgu Milānas "Olimpia" piedāvājumu. Vietā nākuši divi dārgi spēlētāji - Nikola Milutinovs un Toko0 Šengelija, par kuru turklāt nācās samaksāt viena miljona eiro izpirkumu "Baskonia" klubam.

29 gadus vecais Sents-Ross gan bez darba nepaliks un atgriezīsies Atēnās - basketbolists jau esot vienojies par līgumu ar "Panathinaikos". Iepriekš Sent-Ross bez AEK spēlējis arī Itālijas otrajā līgā, Vācijā, "Nymburk" komandā Čehijā un turku "Darussafaka".

Līdz ar šo darījumu CSKA esot noslēguši komplektāciju jaunajai sezonai. "Sāksim sezonu ar sešiem leģionāriem un astoņiem ārzemniekiem. Iesaistīsim pirmās komandas darbā jaunos spēlētājus," atklājis Vatutins.

Tas nozīmē, ka pirmā un otrā numura pozīcijās CSKA spēlēs ar Maiku Džeimsu, Ivanu Uhovu, Danielu Haketu un Jāni Strēlnieku. Otrā numura pozīcijā var spēlēt arī vieglais uzbrucējs Darrans Hiliards. Uz uzbrucēju pozīcijām būs Vils Klaibērns, Ņikita Kurbanovs, Semjons Antonovs, Toko Šengelija, bet centra pozīcijā spēlēs Džoels Bolombojs, Johaness Foigtmans un Nikola Milutinovs. Pirmajā komandā būs arī vietējais aizsargs Aleksandrs Homenko un spēka uzbrucējs Andrejs Lopatins.

     [+] [-]

, 2020-07-21 09:59, pirms 4 gadiem
“Līdz ar šo darījumu CSKA esot noslēguši komplektāciju jaunajai sezonai. "Sāksim sezonu ar sešiem leģionāriem un astoņiem ārzemniekiem. “

ņifiga, četrpadsmit leģionāri!