Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Bayern" basketbola klubs tēmē uz Vācijas zeltu

"Bayern" basketbola klubs tēmē uz Vācijas zeltu
Tairīss Raiss
Foto: fotodiena.lt

Pazīstamais Vācijas klubs Minhenes "Bayern" arvien nopietnāk attīsta savu basketbola sekciju, lielu uzmanību pievēršot tās profesionālās komandas uzlabošanai. Gaidāmajā sezonā "Bayern" ar astoņu miljonu eiro budžetu cer cīnīties par uzvaru Vācijas Bundeslīgā.

Aizvadītajā sezonā "Bayern" basketbola komanda pēc vairāku gadu pārtraukuma atgriezās Vācijas elitē, iekļūstot Bundeslīgā kā otrās līgas uzvarētāja. Tāpat Minhenes klubs saņēma īpašo ielūgumu jeb "wild-card" spēlēšanai ULEB Eiropas kausā. Pirmajā sezonā gan neizdevās uzreiz sasniegt cerētos rezultātus, jo Eiropas kausā minhenieši netika tālāk par pirmo kārtu, bet vietējā līgā apstājās ceturtdaļfinālā. Par sliktu pagājušā sezonu netiek nosaukta, taču "Bayern" cer uz ko vairāk.

Līdz ar to tiek veidota pienācīga līmeņa komanda nākamajai sezonai. Nesen Minhenes vienībai pievienojās NBA pieredzi guvušais spēka uzbrucējs Lorenss Robertss, kurš pārnācis no Viļņas "Lietuvos Rytas". No šī Lietuvas kluba pievienojies arī amerikāņu saspēles vadītājs Tairīss Raiss, kurš uzskatāms par Jāņa Blūma priekšteci Viļņas komandā. Par Raisa pievienošanos "Bayern" rindām tika baumots vairākas nedēļas, bet oficiāls apstiprinājums tika sagaidīts trešdien. Kopā ar Tairīsu Raisu uz Minheni dosies arī Izraēlas izlases aizsargs Jotams Halperins, kurš pagājušo sezonu pavadīja Krievijas klubā Sanktpēterburgas "Spartak". Tieši Halperins bija viens no tiem, kas visvairāk "Spartak" sastāvā pagājušajā sezonā palīdzēja latviešu saspēles vadītājam Jānim Strēlniekam ar iejušanos komandā un padomu došanu (par to vairāk Jāņa Strēlnieka intervijā Sportacentrs.com)

Minhenes klubs starpsezonā jau pagarinājis līgumus ar saviem labākajiem garā gala spēlētājiem - Ševonu Troutmenu (Bundeslīgā vid. spēlē 13,5 punkti un septiņas atl.b.) un Džaredu Houmenu (14,5 punkti un 7,8 atl.b.). Starp citu, savdabīga bija Houmena nonākšana Minhenē, jo pagājušo sezonu viņš iesāka Itālijā, bet bija spiests to pamest pēc tam, kad iekaustīja turienes komandas treneri... Vēlāk Houmens paspēja iekulties nepatikšanās arī Vācijā, taču viņa labais sniegums laukumā ļāvis viņam saglabāt vietu "Bayern" rindās. "Bayern" paliek arī galvenais treneris Dirks Bauermans, kuram klāt nāk arī daži Vācijas izlases spēlētāji.

Pagājušajā sezonā "Bayern" budžets sasniedzis septiņus miljonus eiro, kas pēc neoficiālas informācijas uz nākamo sezonu pieaugs vēl par vienu. Minhenes vienība visu uzmanību veltīs Bundeslīgai, jo Eirokausos nepiedalīsies. Uzdevums esot iekļūt pusfinālā, bet saprotams, ka nevienam nebūs pretī spēlēšana arī finālā, uz ko arī tiek tēmēts.

Izmantotie resursi:
Nachrichten aus München, Sport, Promis, Bayern...
FC Bayern Basketball

     [+] [-]

, 2012-07-19 16:20, pirms 12 gadiem
Lai gan par sliktu viņi pagājušo sezonu nenosauc, tomēr pirms gada, kad ar lielu pompu uzvarēja PRO A un nodrošināja vietu Bundeslīgā, drīz pēc tam jau sāka runas par Vācijas medaļām un tieši Bayern cerēja uz Eirolīgas wild card, kuru dabūja Berlīnes Alba.. Laikam sapratuši, ka viss tomēr nav tik vienkārši un izlases galvenais treneris kopā ar vairākiem izlases spēlētājiem un arī dārgi leģionāri tik un tā neko joprojām negarantē, tāpēc uz nākamo sezonu kā sasniegums jau tiek uzlikts pusfināls...