Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Žagars dodas "Joventut" pamatpieciniekā, Šmits atgriežas "Barcelona" sastāvā

Žagars dodas "Joventut" pamatpieciniekā, Šmits atgriežas "Barcelona" sastāvā
Artūrs Žagars. Foto: BC Joventut

Spānijas ACB līgas finālturnīrā "Joventut" ar Latvijas jauno basketbolistu Artūru Žagaru sākumsastāvā svinēja uzvaru pār "Bilbao Basket" ar 86:79.

Artūrs Žagars šodien devās „Joventut” sākumsastāvā, taču ilgu laiku laukumā nepavadīja. Viņš nospēlēja 8:57 minūtes, kuru laikā trāpīja vienu no pieciem metieniem no spēles (2p. 1/2, 3p. 0/3). Viņam arī divas atlēkušās bumbas un divas piezīmes, kā arī sliktākais +/- rādītājs komandā, proti, -12.

Spānijas līga atsākās pirms divām dienām, un gan „Joventut”, gan „Bilbao” pirmajā kārtā cieta zaudējumus. Šodienas mačā pēc rezultatīva un līdzvērtīga pirmā puslaika „Joventut” neizdevās trešā ceturtdaļa, kurā tika iemesti vien septiņi punkti. Rezultāts gan saglabājās līdzvērtīgs, taču pamatlaika pēdējā minūtē labākās pozīcijās bija „Bilbao” (73:71). „Joventut” neizdevās realizēt vairākus uzbrukumus, taču desmit sekundes pirms beigām Konors Morgans panāca neizšķirtu un papildlaiku.

Papildlaika beigās savukārt savas iespējas neizmantoja „Bilbao”, negūstot nevienu punktu pēdējās 100 sekundēs. „Joventut” beigās trāpīja soda metienus un uzvarēja ar 86:79.

Žagara komandā ar 21 gūtu punktu izcēlās Klemens Prepeličs, kurš trāpīja visus desmit soda metienus. Deviņus punktus un 12 atlēkušās bumbas pievienoja Alens Omičs, bet pretiniekiem ar 18 punktiem labākais bija Francijas basketbolists Žonatans Rusels.

Tikmēr Rolands Šmits, kurš pirmajā spēlē pirms divām dienām nebija „Barcelona” pieteikumā, šodien tajā atgriezās. Viņš laukumā pavadīja mazāk par minūti un spēles statistikā atzīmējās ar vienu netrāpītu tālmetienu.

„Barcelona” izdevās izcīnīt savu otro uzvaru, pieveicot „Unicaja” ar 84:73. Pēc pirmā puslaika Barsa gan bija minimālos iedzinējos, taču „Unicaja” tā arī nespēja piešauties no tālmetienu līnijas, aizmetot garām 23 no 27 trejačiem. „Barcelona” gan arī trāpīja tikai četrus tālmetienus, taču lieti noderēja Nikolas Mirotiča gūtie 19 punkti.

Spānijas ACB līgas finālturnīra A grupa

V.KomandaSU-Z
1.Barcelona22-0
2.Baskonia11-0
3.Unicaja21-1
4.Joventut21-1
5.Tenerife10-1
6.Bilbao20-2

Izmantotie resursi:
ACB.COM


, 2020-06-19 19:32, pirms 4 gadiem
Pagaidām trejači nekrīt divās spēlēs 0/9
, 2020-06-20 01:03, pirms 4 gadiem
Žagars ļoti pazudis, mazliet pat krīt laukā ar savām nepārliecinošām darbībām. ŠMITAM atkal treneris pisina prātu, lāgā nedod iespēju iespēlēties. Viņš jebkurā citā komandā, kas nav top4 atrastu vietu laukumā uz savām 15/20min.
, 2020-06-20 10:34, pirms 4 gadiem
eevelee rakstīja: Žagars ļoti pazudis, mazliet pat krīt laukā ar savām nepārliecinošām darbībām. ŠMITAM atkal treneris pisina prātu, lāgā nedod iespēju iespēlēties. Viņš jebkurā citā komandā, kas nav top4 atrastu vietu laukumā uz savām 15/20min.
Jāpiekrīt par Žagaru. Pirmo spēli nospēlēja vēl ok savās atvēlētajās minūtēs, bet šī spēle jāaizmirst pēc iespējas ātrāk. Maigi sakot, izskatījās ļoti bēdīgi. Aizsardzībā krita iekšā, metiens bez pārliecības. Vismaz labi, ka komandai uzvara
Metjū Kostello starp Torniki Šengeliju un Danielu Heketu. Foto: Baskonia
6

Lielisks sezonas sākums, briesmīgas beigas: "Virtus" netiek Eirolīgas ceturtdaļfinālā

ULEB Eirolīgas sezona ar zaudējumu otrajā pārspēlē noslēgusies Lukas Banki trenētajam un Riharda Lomaža pārstāvētajam Itālijas basketbola klubam Boloņas "Virtus", kas izbraukumā ar 77:89 piekāpās Vitorijas "Baskonia".
Ife Lundbergs pret Vaņu Marinkoviču. Foto: imago images/Scanpix

Banki ''Virtus'' vai ''Baskonia'': Vitorijā noskaidros Eirolīgas play-off dalībnieci

Šovakar pulksten 21.30 Spānijas pilsētā Vitorijā tiks aizvadīta izšķirošā ULEB Eirolīgas pārspēļu jeb play-in spēle starp vietējo ''Baskonia'' un Lukas Banki trenēto un Riharda Lomaža pārstāvēto Boloņas ''Virtus''. Uzvarētāja tiks pie astotās vietas izslēgšanas spēļu bildē un ceturtdaļfināla dueļa pret pašreizējo čempioni Madrides ''Real''. Mača translācija kanālā ''Go3 Sport 1''.
Tenerife pret Bursas "Tofaş". Foto: FIBA

Tenerifes vienība sakauj "Tofaş" un piekto reizi tiek FIBA Čempionu līgas pusfinālā

FIBA Čempionu līgas 2017. un 2022. gada uzvarētāja Tenerifes "CB Canarias" piekto no turnīra astoņām sezonām spēlēs finālčetriniekā.