Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

"Alba" sper platu soli pretī pusfinālam, "Brose" spēlējas ar uguni

"Alba" sper platu soli pretī pusfinālam, "Brose" spēlējas ar uguni
Peitons Siva. Foto: imago / Scanpix

Ceturtdien Vācijas Bundeslīgā basketbolā ceturtdaļfināla pirmajā spēlē Berlīnes "Alba" pārliecinoši sakāva "Gottingen", savukārt Oldenburgas "EWE Baskets" uzveica Bambergas "Brose".

Pirmajā dienas spēlē "Alba" droši apspēlēja "Gottingen" - 93:68, sperot platu soli pretī pusfinālam. Peitons Siva uzvaru kaldināja ar 15 punktiem un sešās rezultatīvām piespēlēm. Tailers Kavano pievienoja 13 punktus un sešas atlēkušās bumbas. Zaudētājiem ar 11 punktiem izcēlās serbu uzbrucējs Mihaļo Andričs.

Vakara mačā "EWE Baskets" ātri ieguva solīdu pārsvaru, bet "Brose" pēdējā ceturtdaļā to sadeldēja. Mačam noslēdzoties, komandas šķīra pāris precīzu metienu tiesa - Oldenburga uzveica Bambergu ar 86:81. Uzvarētājiem Rikijs Poldings iemeta 20 punktus, bet Rašids Mahalbašičs pievienoja 19 punktus, desmit bumbas un piecas piespēles. Bambergai ar 24 punktiem un piecām bumbām atzīmējās veterāns Eliass Heriss.

Uzvarētāji kā ceturtdaļfinālā, tā pusfinālā un finālā tiks noskaidroti divu spēļu summā.

Atbildes spēles abos dueļos norisināsies 20. jūnijā, bet jau rītdien atbildes mačus aizvadīs "Skyliners" un "ratiopharm", kā arī "MHP Riesen" un "Bayern".

Ceturtdaļfināli

Pāris1. spēle2. spēle
Skyliners – ratiopharm61:10119.06. (21:30)
Ludwigsburg – Bayern87:8319.06. (17:30)
Gottingen – Alba68:9320.06. (21:30)
Brose – EWE Baskets81:8620.06. (17:30)

Ife Lundbergs pret Vaņu Marinkoviču. Foto: imago images/Scanpix

Banki ''Virtus'' vai ''Baskonia'': Vitorijā noskaidros Eirolīgas play-off dalībnieci

Šovakar pulksten 21.30 Spānijas pilsētā Vitorijā tiks aizvadīta izšķirošā ULEB Eirolīgas pārspēļu jeb play-in spēle starp vietējo ''Baskonia'' un Lukas Banki trenēto un Riharda Lomaža pārstāvēto Boloņas ''Virtus''. Uzvarētāja tiks pie astotās vietas izslēgšanas spēļu bildē un ceturtdaļfināla dueļa pret pašreizējo čempioni Madrides ''Real''. Mača translācija kanālā ''Go3 Sport 1''.
Tenerife pret Bursas "Tofaş". Foto: FIBA

Tenerifes vienība sakauj "Tofaş" un piekto reizi tiek FIBA Čempionu līgas pusfinālā

FIBA Čempionu līgas 2017. un 2022. gada uzvarētāja Tenerifes "CB Canarias" piekto no turnīra astoņām sezonām spēlēs finālčetriniekā.
Kemnicas "Niners" basketbolists Kaza Kadžemi-Kīns ar bumbu. Foto: FIBA

FIBA Eiropas kausa pirmajā finālspēlē pārliecinoši uzvar Vācijas klubs

Savam pirmajam lielajam titulam pietuvojusies Kemnicas "Niners", FIBA Eiropas kausa fināla pirmajā kaujā savā laukumā ar 85:74 pārspējot Stambulas "Bahçeşehir Koleji".