Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: Vācijas līgas sezona tiks pabeigta ar miniturnīru Minhenē

Rolands Eliņš

Oficiāli: Vācijas līgas sezona tiks pabeigta ar miniturnīru Minhenē
Foto: imago images/spfimages/Scanpix

Vācijas Basketbola līga (BBL) paziņojusi, ka saņēmusi Bavārijas domes atbalstu un šīs sezonas atlikušās spēles aizvadīs Minhenē jūnijā, izspēlējot tās trīs nedēļās.

Šodien notikušajā Bavārijas domes sapulcē atbalstīts BBL piedāvātais koncepts par sezonas izspēlēšanu līdz galam. Koronavīrusa pandēmijas dēļ Vācijas Basketbola līga bija apturēta astotajā martā, un pēc tam Vācijas līgas klubi vienojās, ka centīsies izspēlēt sezonu līdz galam ar desmit komandu miniturnīru.

BBL ziņo, ka jau maija sākumā bija iesniegusi Vācijas varas iestādēm higiēnas protokolus un plānoto drošības pasākumu sarakstu, kas šodien tika apstiprināti izmantošanai praksē.Vācijas līgas čempionvienība attiecīgi tiks noteikta, visas spēles izspēlējot centralizēti Minhenē, un šajā turnīrā piedalīsies desmit no 17 Vācijas līgas komandām.

Turnīra formāts un spēļu kalendārs tuvākajās dienās vēl tiks precizēts, taču BBL paziņojumā presē norādīts, ka basketbola turnīrs atsāksies jūnija pirmajā nedēļas nogalē, aizvadot grupu turnīru, kam sekos izslēgšanas spēļu turnīrs, noskaidrojot Vācijas čempioni. Tiek plānots, ka dienā norisināsies vismaz divas spēles, un turnīrs tiks izspēlēts trīs nedēļu laikā. A grupā spēlēs „Bayern”, „Crailsheim”, „EWE Baskets”, „Gottingen” un „ratiopharm Ulm”, bet B grupā būs „Riesen Ludwigsburg”, „ALBA Berlin”, „RASTA Vechta”, „Bamberg” un „Fraport Skyliners”. No grupas izkļūs četras labākās komandas, izspēlējot ceturtdaļfinālus.

BBL vadība gan uzsver, ka spēlētāju un spēļu rīkošanā iesaistīto personu veselība ir līgas prioritāte, tādēļ tiek solīta stingra drošības noteikumu ievērošana, komandu un spēlētāju izolēšana, kā arī bieža koronavīrusa testu veikšana.

Vācija ir pirmā lielā basketbola līga Eiropā, kas vienojusies par sezonas atsākšanu (drīzumā gaidāma arī Izraēlas līgas sezonas atsākšanās), turklāt jāpiemin, ka arī futbolā Vācija bija pirmā no Eiropas lielvalstīm, kas atsāka sezonu. Liela un koronavīrusa sakarā ļoti nozīmīga atšķirība starp abiem sporta veidiem gan ir tā, kas basketbols tiek spēlēts iekštelpās un bumbu regulāri skarot ar rokām.

Izmantotie resursi:
https://www.easycredit-bbl.de/de/n/...