Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Medijs: "Barcelona" spēlētāji iebilst pret ACB līgas atsākšanu, Žagara komandā domas dalās

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Medijs: "Barcelona" spēlētāji iebilst pret ACB līgas atsākšanu, Žagara komandā domas dalās
Rolands Šmits un Svetislavs Pešičs. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Vairākums ACB līgas basketbolistu nevēlas 2020. gada sezonas atsākšanu, atsaucoties uz Spānijas čempionāta spēlētāju arodbiedrības (ABP) veikto anonīmo aptauju, pirmdien, 18. maijā, vēstīja Eurohoops.net .

ABP aptaujā piedalījās 158 spēlētāji no 12 labākajiem klubiem, kuriem atļauts piedalīties ACB līgas sezonas turpinājumā. Eurohoops.net iegūtie aptaujas rezultāti liecina, ka 108 no 158 dalībniekiem nobalsojuši pret turnīra atsākšanu.

Negatīvākā attieksme pret ACB līgas atsākšanu novērota Eirolīgas spēlētāju vidū. Aptaujā piedalījās 64 basketbolisti no “FC Barcelona”, Vitorijas “Baskonia”, “Real Madrid” un “Valencia Basket”, turklāt 59 no viņiem iebilduši pret Spānijas čempionāta turpināšanu.

Novērota arī pretēja reakcija – visi 10 aptaujas dalībnieki no “Zaragoza Basket” atbalstījuši ACB līgas pabeigšanu. Arī 11 no 12 “Andorra” spēlētājiem teikuši “jā” Spānijas čempionāta turpinājumam. Rolanda Šmita pārstāvētajā “Barcelona” visi 16 balsojuši pret. Artūra Žagara komandā "Joventut" septiņi basketbolisti atbalstījuši ACB līgas atsākšanu, bet pieci teikuši "nē".

Aptaujas rezultāti par ACB līgas atsākšanu

Klubs
Tenerife59
Unicaja Malaga66
Gran Canaria39
Bilbao Basket39
Real Madrid214
Burgos-10
Zaragoza10-
Joventut Badalona75
Andorra111
Barcelona-16
Valencia Basket313
Baskonia-16

ACB līga 16. martā paziņoja par nodomu atsākt sezonu, tās turpinājumā piedaloties regulārās sezonas 12 labākajām komandām. Galīgais lēmums par sezonas atsākšanu jāpieņem līdz 31. maijam, kamēr Eirolīga plāno to paveikt līdz 24. maijam.

ABP (Asociacion Baloncentista profesionales) asi reaģēja uz Eurohoops.net publicēto ziņu. “Attiecības ar sportistiem šajā laikā uzturētas, ievērojot privātumu, bet uzdotajiem jautājumiem bijis informatīvs raksturs – tiem nevar piedēvēt galīgu vai saistošu raksturu šajos mainīgajos laikos. ABP nepiešķir nekādu vērtību publikācijā paustajām ziņām un datiem.”

Eurohoops.net redaktori Aris Barkass un Niks Varlas pusstundu vēlāk publicēja atbildi.

“Eurohoops no pirmās dienas ciena ikvienu basketbola pasaules pārstāvi. Pirmkārt un visvairāk atbalstām spēlētājus, dodot viņiem vārdu, pretēji valdošajai mentalitātei Eiropas sportā.

Minētā iemesla dēļ esam pārsteigti, ka ABP – Eiropas stiprākās un ietekmīgākās spēlētāju arodbiedrības – preses relīzē lietots vārds “sašutums”, noliedzot mūsu vēstījumu par arodbiedrības dalībnieku līdzdalību anonīmajā aptaujā.

Mūsu ziņas ir uzticamas. Mēs esam nopelnījuši mūsu lasītāju un basketbola dalībnieku cieņu, iepazīstinot ar faktiem un patiesībām, kuras parasti pārbaudījis laiks, lai gan neesam perfekti.

Mēs turpināsim ziņot par pārbaudītām ziņām, īpaši ar sabiedrības veselību saistītos jautājumos. Vienmēr atbalstīsim spēlētājus un viņu arodbiedrības.

Viens no mūsu sapņiem un cerībām ir, ka spēlētāji apjautīs – publiska uzstāšanās par svarīgiem jautājumiem, iepazīstinot ar savu nostāju un viedokli, dos viņiem pienācīgu vietu uz Eiropas basketbola skatuves.

Serbijas portāls Nova.rs 15. maijā pirmais ziņoja par Eirolīgas spēlētāju negatīvo nostāju pret ACB līgas atsākšanu.

Izmantotie resursi:
https://nova.rs/kosarka/spanski-evr...
https://www.eurohoops.net/en/acb/10...
https://www.eurohoops.net/en/acb/10...
https://www.eurohoops.net/en/acb/10...