Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Olympiacos" atsakās spēlēt pret PAO un tiks izmesta uz Grieķijas otro līgu

Rolands Eliņš

"Olympiacos" atsakās spēlēt pret PAO un tiks izmesta uz Grieķijas otro līgu
Jānis Strēlnieks mačā pret "Panathinaikos". Foto: imago/ANE Edition/Scanpix

Grieķijas basketbola grands „Olympiacos”, ko pārstāv arī Jānis Strēlnieks un šobrīd „Khimki” izīrētais Jānis Timma, oficiāli paziņojis, ka neieradīsies uz pirmdienas spēli Grieķijas līgas ceturtdaļfināla sērijā pret „Panathinaikos”. Kā iemesls tiek minēts tiesnešu nozīmējums, pret kuru „Olympiacos” protestē. Par neierašanos uz spēli reglamentā paredzēta automātiska izslēgšana no līgas.

Grieķijas līgas vadība vakar apstiprināja, ka „Panathinaikos” un „Olympiacos” sērijas pirmajā spēlē tiesneši būs Panagiotis Anastopoloss, Anastasioss Manoss un Panagiotis Diamantis, pirmie divi no viņiem jau iepriekš bija iekļuvuši „Olympiacos” melnajā sarakstā. „Olympiacos” jau iepriekš bija paziņojusi, ka nespēlēs, ja tiesnešu vidū būs Anastopoloss vai Manoss, un pēc tiesnešu sastāva uzzināšanas savus draudus piepildīja.

Sestdien kluba īpašnieks Jorgs Angelopoloss sarīkoja ārkārtas sapulci ar pārējo kluba valdi, un tika nolemts pirmdien uz sērijas pirmo maču neierasties, par ko „Olympiacos” paziņoja oficiāli. Kluba paziņojumā norādīts, ka valde pilnībā atbalsta kluba īpašnieka lēmumu.

„Mēs esam pieņēmuši lēmumu nespēlēt,” vēstīts „Olympiacos” paziņojumā. „Nevēlamies turpināt domāt, ka basketbola iestādes smejas par mums. Mēs solījām galējus risinājumus, un tāds tiek pieņemts. Mūsu jaunie spēlētāji tagad spēlēs Grieķijas otrajā līgā. Vasili Spanuli un Jorgi Printezi jūs Grieķijas otrajā līgā nekad neredzēsiet, pat ja Grieķijas basketbola vadība vēlas to panākt. Gaidām, vai varēsim piedalīties Adrijas līgā.”

„Olympiacos” šosezon jau atteikusies no spēlēm pret savu niknāko konkurenti „Panathinaikos” Grieķijas kausa pusfinālā un regulārajā sezonā, bet tagad viņiem pienākas automātiska izslēgšana no Grieķijas čempionāta. Kā jau tas Grieķijas ierasts, viss vēl var mainīties, taču grieķu mediji vēsta, ka šobrīd tiek prognozēta „Olympiacos” spēlēšana 2019./20. gada sezonā Eirolīgā un Adrijas līgā, kamēr jaunie basketbolisti spēlē Grieķijas A2 līgā. Nespēlēšana savas valsts augstākajā līgā nebūs šķērslis "Olympiacos" dalībai Eirolīgā, vakar publiski solīja ULEB vadība.

Grieķijas Basketbola līgas valde vakar sasauca ārkārtas sēdi pēc „Olympiacos” ierosinājuma, un tajā „Olympiacos” pieprasīja pārtraukt visu izslēgšanas spēļu turnīru, taču balsojumā (13-1) šis priekšlikums tika pārliecinoši noraidīts, tāpat netika apmierināta „Olympiacos” prasība par Grieķijas līgas prezidenta atkāpšanos no amata.

Izmantotie resursi:
https://www.agonasport.com/agonaspo...

     [+] [-]

, 2019-05-19 09:42, pirms 5 gadiem
Sviests

     [+] [-]

, 2019-05-19 09:48, pirms 5 gadiem
Klaunāde

  +3 [+] [-]

, 2019-05-19 09:58, pirms 5 gadiem
Diez ko par šo domā Strēlnieks
Timma droši laimīgs

  -1 [+] [-]

, 2019-05-19 10:04, pirms 5 gadiem
Bostonietis rakstīja: Diez ko par šo domā Strēlnieks
Timma droši laimīgs
Vai tad Jānis vēl neārstē savainojumu?

  +2 [+] [-]

, 2019-05-19 10:21, pirms 5 gadiem
Lūk, to es saucu par protestu. Līdz galam. Un klubs respektē noteikumus, ka nākamgad grasās spēlēt arī otrajā līgā.

  -1 [+] [-]

, 2019-05-19 10:25, pirms 5 gadiem
Nesaprotu, kāpēc līga piespiež izmantot grieķu tiesnešus un vienkārši nepaņem starptautiskus tiesnešus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2019-05-19 10:38, pirms 5 gadiem
knaible rakstīja: Vai tad Jānis vēl neārstē savainojumu?
Vnk in general,kā viņš jūtas visā šajā cirkā

  -1 [+] [-]

, 2019-05-19 10:50, pirms 5 gadiem
Jankam ātrāk jāpazūd no šīs komandas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-05-19 11:51, pirms 5 gadiem
vienigais_anonims rakstīja: Nesaprotu, kāpēc līga piespiež izmantot grieķu tiesnešus un vienkārši nepaņem starptautiskus tiesnešus.
Tāpēc, ka tad PAO draud izstāties. No vienas puses tas ir diezgan aizdomīgi, ka PAO tā pretojas neitrāliem tiesnešiem

     [+] [-]

, 2019-05-19 11:53, pirms 5 gadiem
namgeja_draugs_106899793880809 rakstīja: Kads staasts tur apakshaa visam shim ir??? Ok kkadi mellie saraksti, kkadas atteikshanas spelet BET kas tam visam ir par iemeslu
Cik atceros, viss sākās kausa spēlē februārī (laikam), šie pēc pirmā puslaika pameta laukumu, jo nepatika tiesāšana, kopš tā laika nervozē katru reizi, kad tās spēles tiesneši parādās tuvumā.

     [+] [-]

, 2019-05-19 12:14, pirms 5 gadiem
Swordsman rakstīja: Cik atceros, viss sākās kausa spēlē februārī (laikam), šie pēc pirmā puslaika pameta laukumu, jo nepatika tiesāšana, kopš tā laika nervozē katru reizi, kad tās spēles tiesneši parādās tuvumā.
Tas nav sākums nekāds...Tas notikums, pa lielam, pielika punktu.

     [+] [-]

, 2019-05-19 14:40, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Tas nav sākums nekāds...Tas notikums, pa lielam, pielika punktu.
Vai tad grūti pastāstīt vairāk, ja zini?
Es zinu, ka agrāk arī regulāri čīkstējuši par tiesnešiem, bet domāju, ka tā spēle to lietu ienesa citā līmenī. Bet varbūt arī nē, nezinu.

     [+] [-]

, 2019-05-19 16:48, pirms 5 gadiem
Grieķijas līgas vadībā spītīgi āži, ko nu vēl piebilst. Neba nu Grieķijā tiesnešu trūkst, ka vajag par spīti tieši šos fruktus nozīmēt... Olympiacos tā Grieķijas līga nav prioritāte, viņi var iztikt, it sevišķi, ja viņi dabūs vietu Adrijas līgā. Bet Grieķijas līga gan daudz zaudēs bez Oly, visādās ziņās, un beigās tieši līgas vadība dirsīs ķiti.

     [+] [-]

, 2019-05-19 17:00, pirms 5 gadiem
Nez ko pirdīs tā līgas vadība, kad augstākajā līgā Panathinaikos mazgās visus kā puikas. Bez Oly tā līga oficiāli iegūs pagalma līgas statusu.

     [+] [-]

, 2019-05-19 23:37, pirms 5 gadiem
Ko viņi tur darīs viņi tur visus sagraus