Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eirolīga apbalvo Veseliju kā sezonas MVP un gatavojas finālam

Rolands Eliņš

Eirolīga apbalvo Veseliju kā sezonas MVP un gatavojas finālam
Jans Veselijs. Foto: Reuters/Scanpix

Šovakar Spānijā noskaidrosies ULEB Eirolīgas čempionvienība. Par šo godu sacentīsies Maskavas CSKA un „Anadolu Efes” komandas, kuru mača sākums paredzēts 21:30. Par trešo vietu spēli 18:30 aizvadīs „Real” un „Fenerbahce”, kuras spēlētājs Jans Veselijs vakar tika apbalvots ar sezonas MVP trofeju.

Vakardien Eirolīgas svinīgajā pasākumā tika paziņots sezonas vērtīgākais spēlētājs, un šo balvu ieguva Jans Veselijs no Čehijas, kurš palīdzēja „Fenerbache” triumfēt regulārajā sezonā. Veselijs šosezon vidēji spēlē guva 12.5 punktus, kas bija 14. labākais rādītājs līgā, taču savā komandā viņš bija rezultatīvākais. Tāpat Veselijs „Fenerbahce” sastāvā bija līderis atlēkušo bumbu, pārtverto bumbu un bloķēto metienu ziņā.

Veselija efektivitātes koeficients šosezon bija ceturtais labākais līgā, un viņš tika iekļauts arī līgas pirmajā simboliskajā pieciniekā. Veselijs ir pirmais Čehijas basketbolists, kurš ieguvis tik augstu Eirolīgas apbalvojumu, kā arī pirmais centra spēlētājs, kurš kopš 2005. gada, kad šī balva tika ieviesta pašreizējā formātā, atzīts par līgas MVP.

Veselijam piektdien gan neizdevās ievest savu komandu Eirolīgas finālā. „Fenerbahce” spēlēja bez vairākiem citiem vadošajiem spēlētājiem un pamatīgi zaudēja „Anadolu Efes” 73:92. „Fenerbahce” līdz ar to šodien aizvadīs spēli par trešo vietu pret Madrides „Real” pagājušās sezonas čempioni.

Tikmēr finālmačā „Anadolu Efes” cīnīsies ar Maskavas CSKA. „Anadolu Efes” no finālčetrinieka komandām regulārajā sezonā uzrādīja vājāko bilanci, tāpat arī ceturtdaļfinālā tai klājās visgrūtāk, tikai piecu spēļu sērijā tiekot galā ar Rolanda Šmita pārstāvēto „Barcelona”.

Pusfinālā „Anadolu Efes” uzvaru lielā mērā kaldināja komandas aizsargu rezultativitāte. Šeins Larkins iemeta 30 punktus, bet Vasilije Mičičs pievienoja 25 punktus. Tā bija pirmā reize Eirolīgas modernajā vēsturē, kad „Final Four” mačā divi spēlētāji vienā komandā katrs iemet vismaz 25 punktus.

CSKA tikmēr savā pusfinālā atspēlējās pret „Real” un pēc trīs gadu pārtraukuma sasniedza Eirolīgas finālu. CSKA šosezon abās savstarpējās spēlēs pieveikusi „Anadolu Efes”, un Maskavas kluba galvenais treneris Dimitris Itudis preses konferencē uzsvēra, ka ļoti ciena „Anadolu Efes” komandu, taču reizē arī atgādināja, ka CSKA aizsardzībai šosezon izdevies piebremzēt daudzas rezultatīvas komandas.

Finālspēli tiesās arī latviešu tiesnesis Oļegs Latiševs.

Eirolīgas MVP

GadsSpēlētājsKomandaValsts
2019Jans VeselijsFenerbahceČehija
2018Luka DončičsRealSlovēnija
2017Serhio JuļsRealSpānija
2016Nando de KoloCSKAFrancija
2015Nemaņja BjelicaFenerbahceSerbija

Izmantotie resursi:
Turkish Airlines EuroLeague - Welcome to...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja