Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eirolīgas līderes treneris: "Eirolīgas atlikušās spēles notiks vienā pilsētā"

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Eirolīgas līderes treneris: "Eirolīgas atlikušās spēles notiks vienā pilsētā"
Ergins Atamans. Foto: AFP / Scanpix

Savas domas attiecībā uz potenciālajiem ULEB Eirolīgas sezonas pabeigšanas variantiem atklājis šās sezonas turnīra regulārā čempionāta līderes Stambulas "Anadolu Efes" galvenais treneris Ergins Atamans, kurš uzskata, ka Eirolīgas vadība scenāriju paziņos maijā.

"Mans uzskats ir tāds, ka Eirolīgas pēdējās sešas regulārās sezonas kārtas un "Astoņu fināls" tiks izspēlēti jūlijā vienā no Eiropas pilsētām, kurā risks inficēties ar koronavīrusu ir viszemēkais. Domāju, ka šīs spēles notiks jūlijā, un, protams, ka bez skatītājiem. Turnīrs tiks aizvadīts vienā vietā, jo komandām būtu pārāk riskanti konstanti ceļot pa Eiropu," izteicās Atamans.

Savas karjeras laikā tikai Turcijas un Itālijas klubus vadījušais speciālists piebilda: "Domāju, ka Eirolīga paziņojumu par turnīra turpināšanu veiks maija mēnesī. Neuzskatu, ka turnīra atlikušā daļa varētu tikt aizvadīta Stambulā. Iespējamāks variants ir kāda no Vācijas pilsētām. Galu galā, Vācijā jau tika veikti sagatavošanās darbi "Četru fināla" izspēlēšanai. Domāju, ka Eirolīgas turnīrs tiks noslēgts pilsētā [Ķelnē], kurā bija sākotnēji paredzēts aizvadīt "Četru finālu". Turnīra nepabeigšana Eirolīgai varētu nest ļoti lielus zaudējumus."

Jāatzīmē gan, ka Eirolīgas turnīra aizvadīšana Vācijā būtu visnotaļ neiespējams variants, sakarā ar to, ka Vācijas valdība līdz 31. augustam aizliegusi jebkādu lielu publisku pasākumu norisi valstī.

Eirolīgas izpilddirektors Žordi Bertomeu iepriekš norādīja, ka Eirolīgas turnīrs varētu tikt izspēlēts "valstī, kurā būtu drošākā vide", lai komandu dalībniekiem būtu vismazākais iespējamais risks inficēties ar koronavīrusu.

Izmantotie resursi:
https://www.eurohoops.net/en/eurole...