Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Žans-Šarls atstāj "Spurs" sistēmu un pievienojas "Unicaja"

Andrejs Siliņš

Žans-Šarls atstāj "Spurs" sistēmu un pievienojas "Unicaja"
Livio Žans-Šarls
Foto: AFP / Scanpix

Franču basketbolists Livio Žans-Šarls, kurš pēdējās divas sezonas pārstāvēja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Sanantonio sistēmu, spēlējot Ostinas "Spurs" vienībā Attīstības līgā, pieņēmis Eirolīgas spāņu kluba Malagas "Unicaja" piedāvājumu.

24 gadus vecais Žans-Šarls tika draftēts 2013. gadā ar 28. numuru. Basketbolists vēl trīs sezonas turpināja pārstāvēt Lionas-Vilerbānas ASVEL vienību Francijā, bet 2016. gada vasarā pēc dalības vasaras līgā parakstīja līgumu ar "Spurs". Tomēr pēc piecām pirmssezonas pārbaudes spēlēm klubs atbrīvoja basketbolistu, bet Žans-Šarls nolēma palikt tuvumā, pievienojoties fārmklubam Ostinā.

Pagājušā gada marta beigās Žans-Šarls uz pāris mēnešiem atgriezās ASVEL rindās, lai palīdzētu komandai izšķirošajās cīņās Francijas līgā, bet rudenī atkal bija ASV, lai atkal mēģinātu sevi apliecināt "Spurs" fārmklubā. Šajā sezonā Attīstības līgā Žans-Šarls vidēji 21 minūtē guva 11,3 punktus, izcīnīja 5,6 atlēkušās bumbas un atdeva 1,2 rezultatīvas piespēles.

206 centimetrus garais un 104 kilogramus smagais spēka uzbrucējs tagad pieņēmis Malagas "Unicaja" piedāvājumu noslēgt līgumu uz diviem mēnešiem ar kluba iespēju pagarināt sadarbību līdz sezonas beigām. Klubs savā mājaslapā iepazīstina Žanu-Šarlu kā aizstājēju gruzīnam Giorgijam Šermadini, kurš guvis savainojumu. Tiesa, 216 centimetrus garais Šermadini ir klasisks centra spēlētājs, kamēr Žans-Šarls pārsvarā spēlē ceturtā numura pozīcijā un var spēlēt arī kā vieglais uzbrucējs.

Spēlētājs Malagā ieradīsies tuvāko dienu laikā, līdz ar to, visticamāk, trešdien paredzētajā ULEB Eirolīgas mačā pret "Barcelona" vēl nepiedalīsies.

Eirolīgā "Unicaja" ar desmit uzvarām 26 spēlē ieņem 11. pozīciju un iekļūt izslēgšanas turnīrā būs ārkārtīgi sarežģīti. Savukārt Spānijas čempionātā Malagai 14 uzvaras un deviņi zaudējumi, kas dod sesto pozīciju tabulā.

Izmantotie resursi:
https://www.unicajabaloncesto.com/

     [+] [-]

, 2018-03-20 02:28, pirms 6 gadiem
Ar šādu statistiku G līgā nav ko cerēt,ka iekļūs NBA komandas sastāvā,pat ne kā 15. spēlētājs.

     [+] [-]

, 2018-03-20 23:13, pirms 6 gadiem
Pareizs lēmums, nav ko pūt G līgas komandā, Unicaja dabūs izspēlēties kārtīgi, kā arī līmenis nebūt nav zemāks un nauda, es pieņemu, ka arī.