Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Kolorītais Gerasimenko pēc trīs ar pusi gadiem pārdod Itālijas klubu "Cantu"

Andrejs Siliņš

Kolorītais Gerasimenko pēc trīs ar pusi gadiem pārdod Itālijas klubu "Cantu"
Foto: pallacanestrocantu.com

Kolorītais ukraiņu miljardieris Dmitrijs Gerasimenko parakstījis visus dokumentus, lai pārdotu sev līdz šim piederošo Itālijas basketbola klubu "Cantu", ko iegādājās vien pirms nepilniem trīs ar pusi gadiem.

Gerasimenko, kurš Austrumeiropas reģionā atpazīstams kļuva kā Volgogradas "Krasny Oktyabr" īpašnieks, kurš pats nekautrējās doties laukumā kā spēlētājs oficiālās spēlēs. 2015. gada novembrī Gerasimenko iegādājās arī 65% Itālijas kluba "Cantu" daļas, kļūstot par galveno tā īpašnieku.

Runas par to, ka Gerasimenko, kuram šobrīd jāuztraucas par svarīgākām lietām nekā basketbols (uzņēmējs Krievijā izsludināts kriminālvajāšanā, bet metāla fabrika "Sarkanais oktobris" bankrotējusi) vēlas pārdot klubu, sākās jau salīdzinoši neilgi pēc kluba iegādes. Kluba vadībā Gerasimenko laikā notika dažādas pārmaiņas, no amata atkāpās ilggadējā prezidente, bet par komandas galvenajiem treneriem tika iecelti vairāki Austrumeiropas speciālisti.

Šajā laikā komandu vadījuši krievu treneri Sergejs Bazarevičs un Jevgeņijs Pašutins, lietuviešu speciālists Rims Kurtinaitis, ukrainis Kirilo Boļšakovs un slavenais itālietis Karlo Rekalkati. Neviens gan nenostrādāja pat vienu pilnu sezonu. Laiku pa laikam parādījās runas arī par parādiem, ko klubs iekrājis pret spēlētājiem, bet šīs sezonas laikā Gerasimenko vairs neslēpa, ka gatavs pārdot klubu. Pircēji atradušies vairāku amerikāņu uzņēmēju grupas formā.

Šodien Gerasimenko bija dienas pirmajā pusē jāparaksta visi dokumenti, lai oficiāli noformētu darījumu, taču miljardieris uz tikšanos neieradās. Darījums gan notika tik un tā, jo paraksti tika likti vēlāk dienas gaitā. Līdz ar to Kantu pilsētas slavenākais basketbola klubs nonācis jaunu īpašnieku rokās. Tiek lēsts, ka Gerasimenko klubu pārdevis par 800 000 eiro, no kuriem uzreiz saņēmis 350 000, bet pārējo daļu saņems vairāku nākamo gadu laikā.

Jaunie īpašnieki apņēmušies arī samaksāt visus "Cantu" kluba parādus, kas tiek lēsti 1,6 miljonu eiro apmērā. Tāpat beidzot Kantu tiks būvēta jauna arēna, jo šobrīd komanda spēlē 45 gadus vecajā "Pianella" arēnā un laiku pa laikam arī netālu esošajā Milānas piepilsētā Dezio esošajā hallē, kas celta pirms 27 gadiem.

"Cantu" ir trīskārtēja Itālijas čempione sešdesmitajos, septiņdesmitajos un astoņdesmitajos gados, bet pēdējo reizi finālā spēlēts 2011. gadā. Toreiz arī Kantu komanda kvalificējās dalībai ULEB Eirolīgā. Itālijas kausu un superkausu komanda pēdējo reizi izcīnīja 2012. gadā. Astoņdesmitajos "Cantu" divas reizes (1982, 1983) triumfēja arī Eirolīgā. Tāpat "Cantu" savulaik vairākkārt triumfējusi Saportas kausā un Korāča kausā, kā arī FIBA Starpkontinentālajā kausā.

Saistītais raksts: Īpašnieks, ģenerālmenedžeris un spēka uzbrucējs

Izmantotie resursi:
https://www.laprovinciadicomo.it/

     [+] [-]

, 2019-02-19 19:58, pirms 5 gadiem
Aizvakar jau bija ziņa....Kā ar Teldosiča ziņu, ka atlikušajā sezonā uzvilks tikai izlases kreklu

     [+] [-]

, 2019-02-19 23:28, pirms 5 gadiem
jāšaubās vai vispār var saukt miljardieris .. tad tik ļoti neiespringtu uz pārdošanu un salīdzinoši kapeiku iegūšanu