Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eirolīgas 1. kārtas MVP - serbu milzis Marjanovičs

Andrejs Siliņš

Eirolīgas 1. kārtas MVP - serbu milzis Marjanovičs
Bobans Marjanovičs
Foto: AFP/Scanpix

Par ULEB Eirolīgas jaunās regulārās sezonas pirmās spēļu kārtas vērtīgāko spēlētāju atzīts Belgradas "Crvena Zvezda" serbu centra spēlētājs Bobans Marjanovičs, kurš sekmēja komandas panākumu pār Stambulas "Galatasaray".

Pirmajā kārtā "Crvena Zvezda" mājās gandrīz 17 tūkstoš līdzjutēju klātbūtnē ar rezultātu 76:68 apspēlēja Turcijas vicečempioni Stambulas "Galatasaray".

223 centimetrus garais un 133 kilogramus smagais Marjanovičs sekmēja komandas panākumu 27 ar pusi nospēlētajās minūtēs ar 22 punktiem (2p. 11/14, s.m. 0/1), desmit atlēkušajām bumbām (viena uzbrukumā), diviem bloķētiem metieniem un divām izprovocētām piezīmēm. Majranovičs sakrāja lietderības indeksu +30, esot labākais starp visiem pirmās kārtas dalībniekiem.

26 gadus vecais Marjanovičs karjeras laikā spēlējis vairākos Serbijas klubos, Maskavas CSKA, Kauņas "Žalgirī" un "Nizhny Novgorod". "Crvena Zvezda" vienībā raženais centrs spēlē otro sezonu pēc kārtas. Pagājušajā sezonā Marjanovičs Eirolīgā vidēji guva 10,8 punktus un izcīnīja 7,7 bumbas pie groziem.

Turovas vienības līderis Mārdijs Kolinss ar 23 punktiem bija kārtas labākais punktu guvējs, bet cīņā par atlēkušajām bumbām sekmīgākiem bija Devins Smits ("Maccabi") un Adriens Mormans ("Limoges") - abiem pa 12. Smitam tas bija karjeras rekords šajā statistikas rādītājā Eirolīgas turnīrā. Tomā Ertels no Vitorijas "Laboral Kutxa" izcēlās ar desmit rezultatīvām piespēlēm, Jevgēņijs Baburins no "Nizhny Novgorod" pārtvēra piecas bumbas, esot labākais šajā rādītājā.