Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Bagatskis: ""Fenerbahce" izmantoja mūsu uzdāvinātās iespējas" (+video)

Bagatskis: ""Fenerbahce" izmantoja mūsu uzdāvinātās iespējas" (+video)
Ainars Bagatskis: 84 iemesti un 102 ielaisti punkti Eirolīgas debijas spēlē pret Žeļko Obradoviču un "Fenerbahce"
Foto: AFP/Scanpix

"Laba aizsardzība sākas no pamatota, pacietīgi izspēlēta uzbrukuma. Trīsdesmit minūtes spēlējām tieši tā, taču, sākot no trīsdesmit otrās minūtes, spēle pagriezās mums nelabvēlīgā gultnē," pēc Kijevas basketbolistu debijas Eirolīgā teica "Budivelnik" galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām “celtnieki” atradās vadībā ar rezultātu 79:73, taču galotnē Stambulas “Fenerbahce” komanda veica 5:29 izrāvienu un svinēja uzvaru ar astoņpadsmit punktu pārsvaru – 84:102. “Kanārijputniņus” pirmo reizi Eirolīgā vadīja astoņkārtējais Eirolīgas uzvarētājs Žeļko Obradovičs (Partizan 1992, Joventut Badalona 1994, Real Madrid 1995, Panathinaikos 2000, 2002, 2007, 2009, 2011).

Žeļko Obradovičs, "Fenerbahce" galvenais treneris

“Vēlos apsveikt savu komandu. Izdarījām labu darbu, jo uzvarēt pirmajā spēlē vienmēr ir svarīgi. Cīņa izvērtās ļoti smaga. “Budivelnik” ir ļoti laba komanda, kuras spēlētāji vienmēr zina, ko viņiem jādara laukumā. Protams, ceturtajā ceturtdaļā pamainījām spēli. Vairāk neļāvām viņiem iemest sarežģītus metienus.

Neskaitot pēdējo ceturtdaļu, pretinieki spēlēja tiešām labi. Esmu pārliecināts, ka dalība Eirolīgā nesīs šai komandai labumu, jo kā jaunpienācēji viņi izskatās lieliski. Domāju, ka “Budivelnik” gaida laba nākotne un apsveicu Kijevu ar labu spēli. Spēles galarezultāts neatspoguļo spēku samērus spēlē. Esmu priecīgs, taču nākotnē mums ir daudz, ko darīt.”

Ainars Bagatskis, "Budivelnik" galvenais treneris

“Pats galvenais bija apzināties, ka spēle turpinās 40 minūtes. Nepievērst uzmanību pretinieku vārdiem. Nedarīt muļķības uzbrukumā. Nesteigties, jo laba aizsardzība sākas no pamatota uzbrukuma. Trīsdesmit minūtes spēlējām tieši tā. Trīsdesmit minūtes komanda “sitās”. Protams, gadījās brīži, kad kļūdījāmies, taču, sākot no 32. minūtes viss mainījās. Varbūt bijām apmierināti ar jau paveikto. Un sākās – kļūdu sērija, uzbrukumā un aizsardzībā nesavāktas bumbas.

Tajā brīdī “Fenerbahce” mūs ne ar ko nepārsteidza. Meta, netrāpīja un savāca bumbu. Netrāpīja un atkal savāca bumbu, kamēr sāka iemest. Paši sasteidzām uzbrukumus. Notika tā, ka “Fenerbahce” piecās minūtēs nokārtoja spēli. Viņi lielāko daļu punktu guva, kad lēni atgriezāmies aizsardzībā. Izmantoja mūsu uzdāvinātās iespējas. Varu to apgalvot ar 100% precizitāti. Tas arī viss.”

Žeļko Obradoviča un Ainara Bagatska preses konference


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Džordans Loids un Niks Kalatess. Foto: EPA/Scanpix
1

"Fenerbahce" uzvar pagarinājumā, arī "Olympiacos" pārāka viesos

Šovakar ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālu sērijas ar uzvarām sākušas Stambulas "Fenerbahce" un Pirejas "Olympiacos", abām virsroku ņemot izbraukuma spēlēs.
Kemnicas "Niners" basketbolisti ar Eiropas kausu. Foto: Ernesto Uhlmann/Niners Chemnitz

Bundeslīgas vicelīdere Kemnica kluba spožāko sezonu turpina ar Eiropas kausa izcīnīšanu

FIBA Eiropas kausa izcīņā otro reizi triumfējis Vācijas klubs, Kemnicas "Niners" komandai šovakar izbraukumā ar 95:105 pagarinājumā piekāpjoties Stambulas "Bahçeşehir Koleji", taču summā esot pārāka ar 180:179.
Huančo Ernangomess. Foto: Ipa/Sipa/Scanpix
7

"Panathinaikos" izgāž spēles izskaņu pret "Maccabi", "Real" - bez uztraukuma

ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēļu turnīrs sācies ar Atēnu "Panathinaikos" izgāšanos savā laukumā pret Telavivas "Maccabi". Kristiska Kostasa Slukasa kļūda noslēdzošajās sekundēs maksāja grieķu klubam zaudējumu ar 87:91. Spānijas komandu spēlē intrigas bija daudz mazāk.