Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Panathinaikos" leģenda Diamantidis fantastisku ovāciju pavadībā noslēdz karjeru

Agris Suveizda

"Panathinaikos" leģenda Diamantidis fantastisku ovāciju pavadībā noslēdz karjeru
Dimitris Diamantidis
Foto: V. Stolis, paobc.gr

Grieķijas basketbola klubs Atēnu "Panathinaikos" vakar pārbaudes spēļu turnīra finālā ar rezultātu 80:73 apspēlēja Maskavas CSKA, taču vakara galvenais notikums bija pavisam kas cits – atvadas no karjeru noslēgušā Dimitra Diamantida.

Gatavojoties sezonai, Atēnu "Panathinaikos" 16. un 17. septembrī uzņēma pārbaudes spēļu turnīru, kā nosaukums bija "Diamonds are forever" un kas bija veltīts kluba leģendas Dimitra Diamantida karjeras beigām. Neilgi pirms finālspēles pirmā puslaika beigām pie arēnas griestiem tika iemūžināts 36 gadus vecā basketbolista krekls ar 13. numuru un laukumā savā pēdējā spēlē simboliski devās arī pats Diamantidis, no kura ar milzu ovācijām atvadījās arī "Panathinaikos" fani.

Turnīra pirmajā spēlē Atēnu "Panathinaikos" ar rezultātu 78:68 pārspēja Telavivas "Maccabi", savukārt Maskavas CSKA iepriekš ar 100:96 pagarinājumā apspēlēja "Barcelona". Finālspēlē uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Joannis Burusis, savukārt Diamantidis sev atvēlētajā laikā tika pie rezultatīvas piespēles – tiesa gan, bez pretinieku pretestības. "Diamonds are forever" turnīrā trešo vietu ieguva "Maccabi", kas ar 92:87 uzvarēja "Barcelona".

Diamantidis profesionālo karjeru sāka Saloniku "Iraklis" rindās, taču kopš 2004. gada pārstāvēja Atēnu "Panathinaikos". Kopā ar šo komandu Diamantidis trīsreiz kļuva par Eirolīgas čempionu – 2007., 2009. un arī 2011. gadā, kurā tika atzīts par visas sezonas vērtīgāko spēlētāju. Gan 2007., gan 2011. gadā Diamantidis kļuva par Eirolīgas "Final 4" vērtīgāko spēlētāju. Tāpat Diamantida rēķinā deviņi Grieķijas čempiona tituli, kā arī desmit Grieķijas kausi. Grieķijas izlasē Diamantidis kļuva par 2005. gada Eiropas čempionu.

Izmantotie resursi:
Μυθικό «αντίο» σε έναν μύθο

     [+] [-]

, 2016-09-18 12:46, pirms 8 gadiem
Skaisti!

  +1 [+] [-]

, 2016-09-18 14:55, pirms 8 gadiem
Leģendai leģendārās atvadas,visu cieņu