Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Telavivas "Maccabi" noslēdz komplektāciju ar NBA spēlējušā Dorsija piesaisti

Andrejs Siliņš

Telavivas "Maccabi" noslēdz komplektāciju ar NBA spēlējušā Dorsija piesaisti
Tailers Dorsijs (pa kreisi). Foto: AP / Scanpix

Izraēlas basketbola superklubs Telavivas "Maccabbi" noslēdzis komandas komplektāciju jaunajai sezonai, aizsarga pozīcijā piesaistot ASV dzimušo grieķu basketbolistu ar Izraēlas pilsonību Taileru Dorsiju, kurš iepriekš spēlēja Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA).

23 gadus vecais Dorsijs pēc diviem gadiem Oregonas universitātē 2017. gadā pieteicās NBA draftam, kur viņu ar 41. numuru otrajā kārtā izvēlējās Atlantas "Hawks". Debijas sezonā Dorsijs NBA nospēlēja 56 spēles, vidēji gūstot 7,2 punktus. Pagājušo sezonu uzbrūkošais aizsargs iesāka turpat Atlantā, bet februārī tika aizmainīts uz Memfisas "Grizzlies".

Memfisas rindās Dorsijs 21 mačā vidēji 21 minūtē guva 9,8 punktus, izcīnīja 3,3 atlēkušās bumbas un atdeva 1,9 rezultatīvas piespēles. Šovasar "Grizzlies" neizmantoja iespēju piedāvāt Dorsijam līguma pagarinājumu vai vismaz kvalifikācijas līgumu, tādējādi 196 centimetrus garais basketbolists kļuva par neierobežotu brīvo aģentu.

Nespējis tikt pie cerētā formāta līguma NBA, Dorsijs, kura tēvs ir amerikānis, bet māte grieķiete, nolēma pieņemt piedāvājumu no savas vecmāmiņas no mātes puses dzimtenes - Telavivas "Maccabi" bija gatava dot Dorsijam 700 000 dolāru (ap 630 tūkstošiem eiro) lielu atalgojumu par vienas sezonas darbu. Līgumā ir iestrādāta opcija to nākamvasar pagarināt jau ar konkrētu atalgojumu.

"Viņš mums būs ļoti svarīgs spēlētājs. Ar Tailera piesaisti esam noslēguši sastāva komplektāciju," sacīja "Maccabi" galvenais treneris Jannis Sfairopuloss. "Dorsijs ir ļoti talantīgs spēlētājs un, spēlējot "Maccabi", viņam būs iespēja apliecināt savas spējas Eiropas augstākajā līmenī."

Telavivas superklubs šovasar piesaistīja septiņus jaunus spēlētājus. Pirms Dorsija klubam pievienojās ilgus gadus NBA aizvadījušais izraēliešu uzbrucējs Omri Kaspi, vēl iepriekš piesaistīti Neits Volterss (no "Žalgira"), Otello Hanters (CSKA), Elija Braients ("Hapoel Eliat"), Kvinsijs Eisijs ("Shenzhen Aviators") un Sendijs Koens (pirmgadnieks no ASV koledžas).

Tāpat komandā būs Skotijs Vilbekins, Andželo Kalojaro, Džons DiBartolomeo, Tariks Bleks un Jovels Zosmans, kā arī 18 gadus vecais Deni Avdija, kurš divus gadus pēc kārtas aizveda U20 izlasi līdz zeltam Eiropas čempionātā, šogad saņemot arī turnīra MVP balvu. No 14 spēlētājiem 11 ir ASV pilsonība, no tiem trijiem arī Izraēlas pilsonība, Kalojaro ir Izraēlas un Itālijas pilsonība, bet Vilbekinam - ASV un Turcijas pilsonība.

Jauno Eirolīgas sezonu "Maccabi" sāks 3. oktobrī, izbraukumā viesojoties pie Jāņa Timmas un Daira Bertāna pārstāvētās Maskavas apgabala "Ķhimki" vienības.

     [+] [-]

, 2019-08-18 10:43, pirms 5 gadiem
"Telavivas "Maccabi" bija gatava dot Dorsijam 700 000 dolāru (ap 630 tūkstošiem eiro) lielu atalgojumu par vienas sezonas darbu. Līgumā ir iestrādāta opcija to nākamvasar pagarināt jau ar konkrētu atalgojumu."

KĀDS PIE VELNA KONKRĒTS ATALGOJUMS?????

     [+] [-]

, 2019-08-18 11:17, pirms 5 gadiem
Mošk tas ir viss ko viņi varēja viņam iedot, bet tik un tā- tad to var uzrakstīt savādāk 👀

     [+] [-]

, 2019-08-18 13:13, pirms 5 gadiem
BayernM rakstīja: "Telavivas "Maccabi" bija gatava dot Dorsijam 700 000 dolāru (ap 630 tūkstošiem eiro) lielu atalgojumu par vienas sezonas darbu. Līgumā ir iestrādāta opcija to nākamvasar pagarināt jau ar konkrētu atalgojumu."

KĀDS PIE VELNA KONKRĒTS ATALGOJUMS?????
Nu tāds, konkrēts.

     [+] [-]

, 2019-08-19 09:21, pirms 5 gadiem
Šīem arī ļoti stiprs sastāvs izskatās šajā gadā daudzas komandas būs krietni spēcīgākas.Ir kāda info kur ies Pasečņiks?Spēlēs viņš EL vai ne?