Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Valencia" turpina bruņoties un sastāvu pastiprina ar "Fenerbahce" uzbrucēju Kaliniču

Agris Suveizda

"Valencia" turpina bruņoties un sastāvu pastiprina ar "Fenerbahce" uzbrucēju Kaliniču
Nikola Kaliničs ar bumbu. Foto: Sipa/Scanpix

Spānijas basketbola klubs "Valencia" pavēstījis par kārtējo jaunumu sastāva komplektācijas procesā. Uz vienu sezonu vienošanās panākta ar savulaik olimpisko un pasaules sudrabu ieguvušo Nikolu Kaliniču.

Serbu uzbrucējs, kuram novembrī apritēs 29 gadi, Eirolīgā ir spēlējis sešas sezonas pēc kārtas un piecus gadus pēc kārtas pārstāvēja Stambulas "Fenerbahce". Šosezon Kaliničs sāka 12 no 26 spēlēm un vidēji gandrīz 23 minūtēs tika pie 6,6 punktiem, 2,5 atlēkušajām bumbām, 1,7rezultatīvām piespēlēm un 1,7 kļūdām.

2017. gadā Kaliničs kļuva par Eirolīgas čempionu, bet viņa individuāli līdz šim sekmīgākā sezona bija 2018./19. g., sakrājot 9,6 punktus, 3,3 atlēkušās bumbas un 1,8 rezultatīvas piespēles. Kaliničs ar "Fenerbahce" trīsreiz triumfēja Turcijas Superlīgā un ieguva arī trīs Turcijas kausus. "Valencia" jau iepriekš vienojās ar Kaliniča komandas biedru Deriku Viljamsu, Bilbao "Basket" līderi Klemenu Prepeliču un Berlīnes "Alba" islandiešu aizsargu Martinu Hermansonu. Tāpat ar virkni kodola spēlētāju tika parakstīti jauni līgumi.

Tikmēr kārtējo līderi varētu zaudēt Kauņas "Žalgiris". Amerikāņu aizsargs Tomass Vokaps atrodas dilemmas priekšā, vai Kauņā palikt arī trešo gadu vai arī pārcelties uz Krievijas grandu "Khimki". Kā ziņo lietuviešu žurnālists Donāts Urbons, saspēles vadītāja līguma izpirkuma summa ir 175 tūkstoši eiro. 27 gadus vecais Vokaps šajā sezonā sāka 21 no 28 spēlēm un vidēji nepilnās 26 minūtēs atzīmējās ar 9,6 punktiem, 5,5 rezultatīvām piespēlēm, 3,6 atlēkušajām bumbām un 2,7 kļūdām.

Izmantotie resursi:
https://valenciabasket.com/?p=notic...
https://twitter.com/Urbodo/status/1...