Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

De Kolo pamet CSKA, Eirolīgas čempione pagarina līgumu ar kapteini Hainsu

De Kolo pamet CSKA, Eirolīgas čempione pagarina līgumu ar kapteini Hainsu
Nando De Kolo. Foto: vtb-league.com

Eiropas spēcīgākais basketbola klubs Maskavas CSKA pavēstījis par līguma pagarināšanu ar amerikāņu spēka uzbrucēju/centru Kailu Hainsu, taču paziņojis par sadarbības neturpināšanu ar franču aizsargu/uzbrucēju Nando De Kolo.

"Mana aiziešana nenozīmē, ka es vēlējos šķirties no CSKA," kluba mājaslapā citēts nepilnus 32 gadus vecais De Kolo, kurš bija šķiršanās iniciators. "Es vienkārši vēlos nokļūt citā vietā, sekot citiem mērķiem." Piecas sezonas CSKA pavadījušais De Kolo pirms tam 125 spēles aizvadīja Nacionālās basketbola asociācijas komandās Sanantonio "Spurs" un Toronto "Raptors".

"Pirms pieciem gadiem, kad tikai sākās pārrunas ar Nando, kā argumentu minēju, ka viņš var kļūt par pirmo francūzi CSKA vēsturē. Tad šis gājiens paātrināja sarunas, un Nando beigās pārspēja visas drosmīgākās prognozes un kļuva par vienu no labākajiem spēlētājiem CSKA jaunlaiku vēsturē," sacīja kluba prezidents Andrejs Vatutins. De Kolo šajā Eirolīgas sezonā sāka 24 no 34 spēlēm un vidēji 24 minūtēs un 14 sekundēs tika pie 14,7 punktiem, 3,4 rezultatīvām piespēlēm, 2,5 atlēkušajām bumbām un 2,1 kļūdas.

Gluži kā De Kolo, 2016. un 2019. gadā kopā ar CSKA par Eirolīgas čempionu kļuvis arī Hainss, kurš pirms tam divreiz triumfēja arī ar Pirejas "Olympiacos". Ar viņu nolemts parakstīt jaunu līgumu pēc sistēmas 1+1. "Kails ir mūsu kapteinis, īsts līderis ģērbtuvē un arī laukumā, mana labā roka," amerikāņu garo spēlētāju, kura augums gan ir vien 198 centimetri, komentēja galvenais treneris Dimitris Itudis. Hainss Eirolīgas sezonā sāka piecas no 36 spēlēm un vidēji 19 minūtēs un 33 sekundēs sakrāja 7,3 punktus, 3,6 atlēkušās bumbas, 1,4 rezultatīvas piespēles un 1,0 kļūdas.

Izmantotie resursi:
https://cskabasket.com/news/?id=18027
https://cskabasket.com/news/?id=18026


, 2019-06-18 19:07, pirms 5 gadiem
De Colo gan jau uz NBA
, 2019-06-18 21:02, pirms 5 gadiem
Gan jau Higinsa un de Colo vietā būs tadi paši naži ja ne vēl labaki
, 2019-06-18 21:07, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: De Colo gan jau uz NBA
Tas tikai būtu saprotami. Vienīgais Eirolīgas pieņemamais klubs varētu būt Asvel..
, 2019-06-18 21:45, pirms 5 gadiem
Liels zaudējums CSKA. Nando de Kolo izšķīra daudzu spēļu iznākumu.
, 2019-06-18 22:40, pirms 5 gadiem
eevelee rakstīja: Tas tikai būtu saprotami. Vienīgais Eirolīgas pieņemamais klubs varētu būt Asvel..
Nē, pa lielam, es teiktu, ka no NBA viens variants ir Mavs, bet Eiropā ir Milāna ar Real
"Bilbao Basket" aizsargs Alekss Renfro Kemnicas "Niners" basketbolistu ielenkumā. Foto: FIBA

Eiropas kausa pusfināls: Vācijas klubs atspēlējas no -14 un Basku Zemē satriec "Bilbao"

FIBA Eiropas kausa izcīņā šovakar tika aizvadītas pirmās pusfināla cīņas, pārliecinošu uzvaru izcīnot Kemnicas "Niners", bet pašā galotnē panākumu gūstot Varēzes komandai.
Veids Boldvins. Foto: EPA/Scanpix

Eirolīgas kārtas ievadā ''Maccabi'' pārliecinoši uzveic Valensiju

ULEB Eirolīgas 32. kārtas pirmajā spēlē Telavivas ''Maccabi'' Belgradā ar 95:80 droši apspēlēja Spānijas klubu ''Valencia''.
Rolands Šmits. Foto: Dainius Lukšta/Basketnews.lt
1

Šmits potītes savainojuma dēļ nespēlēs arī Eirolīgas 32. kārtas mačā pret ''Olimpia''

Latviešu spēka uzbrucējs Rolands Šmits potītes savainojuma dēļ nevarēs palīdzēt Kauņas ''Žalgiris'' komandai ceturtdienas cīņā ULEB Eirolīgā, preses konferencē atklāja itāļu speciālists Andrea Trinkjēri.