Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Bertomeu apliecina: "Olympiacos" spēlēs Eirolīgā pat, ja tiks izslēgta no Grieķijas līgas

Andrejs Siliņš

Bertomeu apliecina: "Olympiacos" spēlēs Eirolīgā pat, ja tiks izslēgta no Grieķijas līgas
"Olympiacos" soliņs un galvenais treneris Deivis Blats. Foto: Zumapress.com / Scanpix

ULEB Eirolīgas vadītājs Žordi Bertomeu apliecinājis, ka latviešu aizsarga Jāņa Strēlnieka pārstāvētā kluba "Olympiacos" problēmas Grieķijas čempionātā neietekmēs komandas iespējas piedalīties Eiropas prestižākajā klubu turnīrā arī turpmāk.

"Olympiacos" pēc regulārās sezonas vietējā čempionātā ieņēma sesto vietu, bet "Panathinaikos" palika trešie, līdz ar to abām komandām savā starpā jātiekas jau pirmajā izslēgšanas turnīra kārtā jeb ceturtdaļfinālā. Pirmdien paredzēta pirmā sērijas spēle, taču "Olympiacos" turpina savu boikotu tiesāšanas dēļ un grasās nedoties laukumā. Grieķijas līgas vadība brīdinājusi, ka tādā gadījumā klubs tiks izslēgts no augstākās līgas un nākamsezon būs spiests spēlēt pēc spēka otrajā līgā.

Tiesa, "Olympiacos" jau nopietni meklē iespējas pamest Grieķijas čempionātu jebkādā līmenī un turpināt spēļu praksi gūt Adrijas līgā. Pagaidām vēl atbilde no Adrijas līgas klubiem nav saņemta, taču šāds scenārijs sak izskatīties aizvien reālāks.Arī tiem, kas satraucas par "Olympiacos" nākotni Eirolīgā, lieki tērēt savas nervu šūnas, jo Eirolīga kā biznesa projekts pieļauj atkāpes no sava reglamenta, ja to prasa biznesam efektīvs risinājums.

"Ja komanda ir tik slikta, ka izkrīt no sava vietējā čempionāta augstākās līgas, mums kaut kas jādara lietas labā. "Olympiacos" lieta ir pilnīgi citādāka. Nepiemērosim šo noteikumu gadījumā, ja "Olympiacos" nonāks līdz tādam punktam," skaidroja Bertomeu.

"Mums nav nekādas ietekmes nacionālajos čempionātos, tāpēc neticam, ka tas, kas notiek Grieķijā, atstās uz mums jebkādu ietekmi," norādīja Bertomeu. "Mums ir sarežģīti saprast to, kas patiešām tur notiek, vēl jo mazāk mums ir iespējas atrisināt šo situāciju. Basketbola dēļ ceru, ka viss tiks atrisināts sportiski. Abām Grieķijas komandām ir iespējas spēlēt Eirolīgā."

Līdz ar to skaidrs - lai kur nākamsezon "Olympiacos" spēlētu vietējo čempionātu, Pirejas klubam atradīsies vieta arī Eirolīgā.

Cita lieta ir "Olympiacos" finansiālās iespējas un parādu atmaksas, par ko regulāri dzirdamas runas. Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija liecina, ka atsevišķiem komandas ilggadējiem spēlētājiem kādā no sezonas posmiem nav bijušas samaksātas pat 12 mēnešalgas, tātad vairāk nekā vienas sezonas atalgojums (ierasts, ka spēlētāji līgumus slēdz uz desmit mēnešu termiņu).

Izmantotie resursi:
https://www.eurohoops.net/