Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Eiropas kausa pirmajā finālspēlē neizšķirts

Eiropas kausa pirmajā finālspēlē neizšķirts
"Elan Chalon" pret "Nanterre 92"
Foto: FIBA Europe

Šovakar pirmā finālspēle tika aizvadīta FIBA Eiropas kausā - Francijas komandu duelī "Elan Chalon" uzņēma "Nanterre 92". Spēle noslēdzās ar basketbolam neraksturīgu rezultātu - neizšķirts 58:58.

Ceļā līdz finālam "Elan Chalon" bija apspēlējusi, attiecīgi, Ungārijas "Kormend", Krievijas "Enisey", kā arī beļģu "Oostende". Turpretim, "Nanterre 92" apspēlēja Beļģijas "Spirou Charleroi", Rolanda Freimaņa turku "Usak Sportif", bet pusfinālā Ojāra Siliņa Bonnas "Telekom Baskets".

Pirmā ceturtdaļa šai spēlei aizritēja ļoti līdzīgā cīņā, nevienai no komandām neiegūstot pārsvaru - 15:15. Tikmēr otrajā ceturtdaļā viesi nospēlēja lieliski, pārtraukumā dodoties ar 13 punktu pārsvaru - 41:28.

Pēc pārtraukuma sākās vēl izteiktāks aizsardzības basketbols. Tas labāk padevās mājiniekiem, kuri trešajā ceturtdaļā ļāva viesiem gūt tikai deviņus punktus, pašiem atbildot ar 14 un pirms noslēdzošā spēles nogriežņa ejot pārtraukumā ar -8 (42:50). Ceturtajā ceturtdaļā ar lielisku aizsardzību mājinieki spēja uz brīdi pa izvirzīties vadībā, tomēr spēle noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu 58:58, kas nozīmē, ka FIBA Eiropas kausa uzvarētājs tiks izšķirts nākošnedēļ.

Rezultatīvākais ar 16 punktiem šovakar bija "Elan Chalon" spēlētājs Kamerons Klārks, kamēr "Nanterre 92" komandā ar 15 punktiem izcēlās Spensers Baterfīlds.

FIBA Eiropas kausa fināls

Komandas1. spēle2. spēleSumma
Elan Chalon - Nanterre 9258:5825.04.-----

Izmantotie resursi:
FIBA Europe Cup - FIBA.com


Džordans Loids un Niks Kalatess. Foto: EPA/Scanpix

"Fenerbahce" uzvar pagarinājumā, arī "Olympiacos" pārāka viesos

Šovakar ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālu sērijas ar uzvarām sākušas Stambulas "Fenerbahce" un Pirejas "Olympiacos", abām virsroku ņemot izbraukuma spēlēs.
Mirklis no Stambulas "Bahçeşehir Koleji" un Kemnicas "Niners" otrās finālspēles. Foto: FIBA

Bundeslīgas vicelīdere Kemnica kluba spožāko sezonu turpina ar Eiropas kausa izcīnīšanu

FIBA Eiropas kausa izcīņā otro reizi triumfējis Vācijas klubs, Kemnicas "Niners" komandai šovakar izbraukumā ar 95:105 pagarinājumā piekāpjoties Stambulas "Bahçeşehir Koleji", taču summā esot pārāka ar 180:179.
Huančo Ernangomess. Foto: Ipa/Sipa/Scanpix
7

"Panathinaikos" izgāž spēles izskaņu pret "Maccabi", "Real" - bez uztraukuma

ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēļu turnīrs sācies ar Atēnu "Panathinaikos" izgāšanos savā laukumā pret Telavivas "Maccabi". Kristiska Kostasa Slukasa kļūda noslēdzošajās sekundēs maksāja grieķu klubam zaudējumu ar 87:91. Spānijas komandu spēlē intrigas bija daudz mazāk.