Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Nerips, Krūmiņš, Kļaviņš par LSBL fināliem un nākotni

Nerips, Krūmiņš, Kļaviņš par LSBL fināliem un nākotni
Aigars Nerips, "TTT Rīga", piektdien izcīnīja pirmo Latvijas čempiontitulu galvenā trenera karjerā (bilance 23-8, LSBL 21-3)
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

"Baltijas līga ir vajadzīga tikai TTT. Basketbola attīstību redzu, dodoties uz Krievijas līgu. "TTT Rīga", Viļņas "Teo", "Cēsīm" tur būtu interesanti, savukārt Latvijā jāizveido trešā profesionālā komanda," preses konferencē pēc LSBL sieviešu basketbola finālsērijas piektās spēles teica SK "Cēsis" prezidents Krišjānis Kļaviņš. Vēlāk diskusijā iesaistījās pirmo LSBL čempiontitulu izcīnījušais "TTT Rīga" galvenais treneris Aigars Nerips un Latvijas vicečempions, Cēsu komandas galvenais treneris Varis Krūmiņš. Piedāvājam preses konferences ierakstu.

Aigars NERIPS, „TTT Rīga” galvenais treneris (bilance 23-8, LSBL 21-3, FIBA Eirolīga 2-5)

Paldies visai komandai. Pretinieks darīja visu, lai uzvarētu katrā no piecām finālsērijas spēlēm. Nospēlējām savādāk nekā iepriekšējā zaudētajā spēlē 13. aprīlī Cēsīs. Laba spēle mijās ar krituma brīžiem, taču viss beidzies pozitīvi. Jāatzīst, ka komanda treniņos paveica lielu darbu, panākums bija pelnīts par attieksmi un spēju savākties uz izšķirīgo spēli.

Paldies visiem atbalstītājiem un manai ģimenei. Neatceros, kad Latvijas čempionātā bijis tik saistošs fināls. Ja sērija beidzas piektajā spēlē, tas ir interesanti visiem, izņemot darītājus. Jādara viss, lai tā nebūtu vienas reizes veiksme. Nākamsezon komplektēsim spēcīgu komandu, strādāsim laukumā, lai spēlēs pierādītu, kurš ir labākais. Tāds ir „TTT Rīga” galvenais mērķis.

Spēlējot ar Cēsīm, mūsu bilance ir 5-4. Visās sacensībās bijis grūti prognozēt uzvarētāju, tādējādi rodas interese par Latvijas čempionātu. Visi gaida šo divu komandu tikšanos un tas ir pluss, ka ir divas vienības, kuras paceļ čempionāta līmeni lielākos augstumos. Viss tomēr izšķiras laukumā.

Krišjānis KĻAVIŅŠ, SK „Cēsis” prezidents (bilance 53-8, LSBL 26-5, LMKL 27-3)

Meitenes izdarīja fantastisku darbu. Esmu lepns par viņām. Ceru, ka LSBL būs trešā profesionālā komanda. Tāpat izdarīšu visu, lai Cēsu komanda turpinātu pastāvēt. Nevienu sezonu neesmu vispirms pieteicies Eirokausiem, vēlāk meklējot naudu. Pagaidām nevaru simtprocentīgi pateikt, ka mums būs profesionāla komanda, taču to ir vērts darīt līdzjutēju lielā atbalsta un intereses dēļ. Tas ir vasaras galvenais mērķis.

Par latviešu spēlētājām

Aigars Nerips
Teorētiski mums uz papīra ir vairāk izlases spēlētājas, to neviens nenoliegs. No otras puses, daudzas spēlētājas šogad pirmo reizi spēlēja Eirolīgā. Paceļas vienos augstumos, pēc tam spēlē Latvijas čempionātā. Ja kādreiz kas nesanāk, šķiet, ja spēlēju izlasē un Eirolīgā, man ar to pietiek. Taču sevi jāpierāda katrā spēlē, neatkarīgi pusfinālā vai citā sacensībā. Tādos brīžos motivēt ir grūti, bet labāk, ja spēcīgu komandu ir vairāk. Fakts, ka Cēsīs cilvēkiem interesē basketbols, ir liels pluss. Domāju, ir daudzi centri, kur var mēģināt saorganizēties un pacelt augstāk sieviešu basketbolu.

Par reģionālu sacensību izveidi Baltijā, Ziemeļeiropā vai Krievijā

Aigars Nerips
„TTT Rīga” un SK „Cēsis” regulāri liek Latvijas Basketbola savienībai meklēt attīstības iespējas, taču Lietuvas komandas izrāda mazāku interesi. Baltijas līgā būtu cits līmenis, lielāka interese un sezonas garumā abām Latvijas vadošajām komandām būtu vieglāk noturēt spēles līmeni. Nebūtu jāgaida vienīgā svarīgā spēle mēnesī, pārējā laikā spēlētājas motivējot treniņiem. Iesāktās lietas jāpabeidz, tur ieinteresētas visas spēcīgās komandas.

Krišjānis Kļaviņš
Cēsis nav ieinteresētas (Baltijas līgas izveidē), jo neredzam nekādus godīgas spēles principus. Tāpēc to nedarīsim. Domāju, ka Lietuvas komandas Baltijas līgai nepievienosies. Viņi redzēja, ka atsevišķas komandas var atsaukt dalību čempionāta vidū. Viņiem ar to nav nekā kopēja, viņi ir apmierināti, kā Cēsis spēlē Lietuvas čempionātā. Tagad pabeigsim (Lietuvas Sieviešu basketbola līgas) LMKL sezonu ar pamatīgu intrigu. Baltijas līga ir vajadzīga tikai TTT.

Aigars Nerips
Ir informācija, ka „Teo” un Klaipēdas „Lemminkainen” ar lielāko prieku piedalītos Baltijas līgā, kur vēl spēlētu divas Somijas un divas Zviedrijas komandas. Tādas komandas kā „Teo” nepazūd.

Krišjānis Kļaviņš
Uzskatu, ka Latvijā var izveidot trīs vai četras profesionālas sieviešu basketbola komandas. Lai izveidotu nedaudz zemāka līmeņa komandas kā „Cēsis” vai TTT, pietiek ar 150 tūkstošiem latu. Nopietna komanda ar tādiem līdzekļiem varētu sekmīgi spēlēt un nopirkt normālas ārzemnieces.

Ceru, ka LBS nāks pie prāta un 2011. gada sezonā nebūs plānotā trīs leģionāru limita. Pagājušajā gadā varēja spēlēt piecas, šogad četras, nākamgad trīs. Ja viņi tā grib, tad jau šobrīd nākamā gada medaļas var uzkārt citām komandām. Saglabājot trīs leģionāru limitu, Cēsis nebūs čempiones. 2007. gada sezonā Cēsīs spēlēja četras ārzemnieces, tad bez pamatojuma viņu skaits tika samazināts līdz trīs, pēc tam atkal bija piecas. Dzīvojam interesantā valstī ar interesantu basketbola savienību.

Varis KRŪMIŅŠ, SK „Cēsis” sieviešu basketbola komandas galvenais treneris
Jelgavas „Zemgale” šosezon LBL normāli spēlē ar 60 tūkstošu latu budžetu. Domāju, ar 150 tūkstošiem „Zemgale” šogad piedalītos cīņā par medaļām. Diemžēl tādu resursu mums nebija. Daudz izšķir sastāva komplektācija, budžeti. Spēlētāji šogad bija gatavi spēlēt par ļoti mazu atalgojumu, principā par vēdera tiesu un vēl mazliet. Piesaistot basketbolam līdzekļus un ņemot vērā situāciju pasaulē, var nokomplektēt ļoti labas komandas. Lai izveidotu laba līmeņa vīriešu komandu, nepieciešami 150 tūkstoši latu. Cik vajadzētu sieviešu komandai, nezinu.

Krišjānis Kļaviņš
Ja Cēsīm būtu budžets pusmiljona latu apmērā, noteikti spēlētu FIBA Eiropas kausa izcīņā. Basketbola attīstību redzu, dodoties uz Krievijas līgu. „TTT Rīga”, „Teo”, „Cēsīm” tur būtu interesanti. Dņepropetrovskā ir liela nauda, Ukrainā varētu izveidot vairākas komandas, kopā sanāktu KHL līdzīgas sacensības. Manuprāt, tā ir nākotne. Nav jēgas spēlēm, kuras apmeklē 50 cilvēku. Kam tas vajadzīgs?

Ja būtu tāda iespēja kā „Dinamo”, ka 100 vai 150 tūkstošus latu iedotu no Krievijas puses, garantēju, ka „Cēsis” atsauktos piedāvājumam spēlēt kaimiņvalsts čempionātā. Tas ir mazs sapnis, kuru vēlos piepildīt. Strādāju, lai tā notiktu, ļoti gribētu spēlēt Krievijas čempionātā.

Aigars Nerips
Signāli par interesi no Krievijas pagaidām bijuši virspusējas taustīšanās līmenī. (Lai gan Krievijā basketbols nav populārāko sporta veidu vidū), nauda tur apgrozās pietiekami. Janvārī pie mums viesojās Novosibirskas „Dinamo”, viņiem budžets ir lielāks nekā mums. Konkurēt Krievijā var ar visām komandām, varbūt izņemot pirmās divas (Jekaterinburgas UGMK un Maskavas apgabala „SpartaK”). Protams, dalībai (Krievijas) čempionātā nepieciešami lielāki izdevumi, īpaši ceļa izdevumi. No otras puses, tādās sacensībās spēlētājām būtu reāli jāatstrādā līgumi. Klubs būtu apmierināts, augtu skatītāju interese.

Kas šosezon pietrūka klubam?

Aigars Nerips
Kurš klubs nevēlas lielāku budžetu, lielākas iespējas darboties spēlētāju tirgū? Taču galvenais ir (spēkos) līdzvērtīgu komandu trūkums.

Krišjānis Kļaviņš
Nebiju rēķinājies ar spēlētāju savainojumiem, taču tas nav attaisnojums. Varbūt tā bija sagadīšanās vai atsevišķu cilvēku neprofesionāls darbs, lai tas paliek uz viņu sirdsapziņas. Ļoti nepaveicās ar transfēru politiku. Bija vēlme iegādāties otrās trešās pozīcijas spēlētāju. Februārī bijām aizsūtījuši līgumu Alanai Bērdai, Gdiņas „Lotos” spēlētājai. Parakstīšanas gadījumā tas būtu viens no lielākajiem līgumiem Latvijas sieviešu basketbolā. Viņai gadījās aģents, kurš atsūtīja atpakaļ četru lappušu vēstuli ar 36 labojumiem. Sapratām, tas nav nopietni.

Bija sarunāta „Washington Mystics” pērn pirmajā kārtā draftētā Marisa Kolemana no Itālijas „Schio”. Diemžēl, viņa aizbrauca uz Ameriku. Viņai vajadzēja atbraukt 20. martā, taču basketboliste smagi savainoja kāju un nevarēja ierasties. Pirms Bērdas rindas kārtībā bija Monika Karija no Vašingtonas komandas. Pēdējā brīdī, pēdējā Krievijas transfēru dienā viņu nocēla FIBA Eiropas kausa fināliste Orenburgas „Nadežda”. Mums pat bija atsūtīta viņas brīvlaišanas vēstule, kuru pārsūtījām uz Krieviju.

Aigars Nerips
Patīkami, ka (divas vadošās LSBL) komandas bija spēkos līdzīgas un finālā uzvarējām spēcīgu pretinieku. Vienmēr ir labāk uzvarēt spēcīgu komandu divcīņā. Tas padara to daudz vērtīgāku par iepriekšējo sezonu uzvarām

Krišjānis Kļaviņš
Šis bija visu laiku labākais fināls. Paldies TTT!

Aigars Nerips
Visu laiku labākais fināls, neapšaubāmi. Paldies Cēsīm! Intriga bija lielāka nekā vīriešu (klubu) basketbolā.

Krišjānis Kļaviņš
Jāstrādā, lai šādi fināli būtu nākamajos gados. Intriga, kāda šogad bija ap sieviešu klubu basketbolu, nav bijusi nekad. Ceru, tā būs vēl kādu reizi. Ceturtdien VEF-BKV spēlē bija tukšas vietas, LSBL finālā cilvēki stāvēja kājās. Tas ir labs rādītājs.

Vēlos pateikt paldies Latvijas basketbola savienībai. Domāju, Ralfa Pleinica darbs Latvijas basketbola līgu vadībā ļaus uzlabot lietas. Paldies Ralfam, ka viņam izdevās noorganizēt piektās spēles tiešraidi LTV7 bez maksas. To apmaksāja LBS un tas ir lieliski. Pērn ar cīņu bez intrigas TV reitingi sieviešu finālam bija augstāki nekā vīriešu finālam.

Galvenais, ka cilvēki runā par šo lietu. Kurš pirms pieciem gadiem varēja ko tādu iedomāties? Finālos, kas notika ķeksīša pēc divdesmit skatītāju klātbūtnē. Labāk pastrādājot, „TTT Rīga” arī „Arēnā Rīga” varētu nodrošināt kādus četrus tūkstošus skatītāju. Uz šo spēli tas būtu iespējams.

Trīs lietas, par kurām ir gandarījums

Aigars Nerips
Lielākais gandarījums ir par izcīnīto čempionu titulu. Otrkārt, latviešu basketbolistēm bijis labs spēles laiks, daudz minūšu spēcīgās spēlēs. Treškārt, izskatās, ka nākamajā gadā būs turpinājums klubu divcīņām, intriga turpināsies. Nav tā, ka kāds gatavotos atteikties. Būs interesanti un ir vērts strādāt.

Krišjānis Kļaviņš
Bijām tuvu uzvarai regulārajā sezonā un visā čempionātā. Par to ir gandarījums, jo septembrī šķita, ka šī būs izdzīvošanas sezona, nevis gads, kurā varēsim cīnīties par tituliem. Pirmais (pozitīvais) signāls bija spēle pret Viļņas „Teo” Lietuvas čempionāta pirmajā kārtā, kur zaudējām tikai pagarinājumā, otrajā puslaikā esot vadībā ar +17. Sapratu, ka varam darīt. Otra lieta. Man ir prieks, ka atsevišķas spēlētājas, kā Horelika, Morisa, Diāna Ozoliņa, kurām citi treneri spļāva virsū, izmantoja viņām dotās iespējas.

Šī bija ceturtā sezona Cēsīs ar profesionālu komandu, galvenais prieks, ka mums izdodas piepulcēt pilnas tribīnes uz spēlēm ar „TTT Rīga”, Viļņas „Teo”, arī uz Klaipēdas „Lemminkainen” bija ļoti daudz skatītāju. Tas ir ļoti pozitīvi, dod man gandarījumu un vēlmi strādāt, lai Cēsīs arī turpmāk būtu profesionāla komanda.

Varis Krūmiņš
Krišjānis Kļaviņš palūdza palīdzēt. Piekritu viņam, neskatoties uz to, ka man joprojām ir līgums ar Jelgavas basketbola klubu „Zemgale”. Kluba vadība atļāva divas nedēļas nākt palīgā Cēsu komandai, strādāt un vadīt spēles. „Zemgale” izteikusi piedāvājumu pagarināt līgumu vēl uz trīs gadiem. Jelgavā komanda visu laiku gājusi priekšā un piedāvājums ir spēkā.

Varu pateikt paldies Krišjānim Kļaviņam, kurš man piedāvāja izmēģināt, kā ir strādāt sieviešu komandā par galveno treneri un saprast, ko tas nozīmē. Vai es to gribu darīt, vai man tuvāks ir vīriešu basketbols? Pagaidām to nevienam neteikšu.

Runājot par Lietuvas čempionātu, (komandai) ir noguruma fons, ko var redzēt ar neapbruņotu aci. Būsim reālisti, sagatavot un uztrenēt vairāk divās trīs dienās nav iespējams. Sezona bijusi grūta, bet! Komanda ir jāsavāc, jānospēlē fināls un labi jānospēlē. Mazliet piebremzēsim ar slodzēm, papētīsim pretinieku un dosimies cīņā. Nekādu Ameriku izdomāt nevar. Komanda spēlē tādā pašā stilā kā līdz šim. Pamainījušās pāris nianses. Piektā spēle ar TTT pierādīja, ka Cēsu komandas taktika ir izpētīta, visas sadarbības beidzās ar „pick`n`roll” vai „viens pret viens”. Cēsu spēlē esmu redzējis nianses, kādas nekad agrāk nav nācies novērot. Spēlētu savādāk, bet šobrīd to samainīt nav iespējams.

Sportacentrs.com atvainojas lietotājiem, ka tehnisku iemeslu dēļ – trūkst preses konferences sākuma audioieraksta – nevaram piedāvāt iepazīties ar visu notikumā teikto. Paldies par sapratni.

Latvijas čempiones sieviešu basketbolā 2010 – „TTT Rīga” (27-4, „play-off” 5-2)

Aija BRUMERMANE, Santa DREIMANE, Anda EIBELE, Kristīne KĀRKLIŅA, Dita KRŪMBERGA, Jennifer Lee LACY, Linda PAGRODE, Līga ŠURKUSA, Ieva VEINBERGA, LaTanya Chantella WHITE, Lisa WILLIS. Galvenais treneris Aigars NERIPS, fizioterapeite Līga FOLKMANE, fiziskās sagatavotības treneris Viktors LĀCIS, menedžeris Dinārs KVEDOVS, ģenerālmenedžeris Egils LŪSIS.

Vicečempiones SK „Cēsis” (26-5, „play-off” 4-3)
Inese BUNDULE, Zane EGLĪTE, Anete HORELIKA, Ieva KRASTIŅA, Zane LAPSIŅA, Kristen MANN, Kristen MORRIS, Diāna OZOLIŅA, Rima VALENTIENE, Ieva VĪTOLA, Zane ZELTIŅA. Galvenais treneris Varis KRŪMIŅŠ, treneri Viktors BRIZGALOVS, Jānis ZELTIŅŠ, fizioterapeite Inese KALVIŠA, ģenerālmenedžeris Arvīds RASA, menedžeri Uvis IGALIS, Andrejs IVANOVS.

Bronzas medaļu ieguvējas „RTU/Merks” (14-16, „play-off” 3-3)
Anete CĪRULE, Ilze GOTFRĪDA, Inta KORFA, Signe LANGENFELDE, Daina LAZDENIECE, Inese MAČA, Ieva MALKEVICA, Eva PAVLOVSKA, Dace POKŠĀNE, Kristiana ŠTAUERE, Una VORMA. Galvenais treneris Aivars VĪNBERGS.

2010. gada sezona skaitļos

• "TTT Rīga" desmit gadu laikā desmito reizi spēlēja Latvijas finālā un izcīnīja astoto Latvijas čempionu titulu (2001-2005, 2007-2008, 2010)
• SK "Cēsis" sezonas garumā vienlaikus piedalījās Latvijas un Lietuvas čempionātos, līdz 16. aprīlim aizvadot 61 oficiālu spēli (no tām 31 Latvijā un 30 Lietuvā)
• "TTT Rīga" galvenais treneris Aigars NERIPS izcīnījis pirmo Latvijas čempiontitulu (bilance 23-8, LSBL 21-3, FIBA Eirolīga 2-5), spēlēs ar SK „Cēsis” un Viļņas „Teo basket” sasniedzot uzvaru-zaudējumu attiecību 7-3
• Sezonas gaitā "TTT Rīga" un SK "Cēsis" nomainīja galvenos trenerus un daudzkārtējos Latvijas čempionus Aināru Čuksti un Ainaru Zvirgzdiņu. SK "Cēsis" galvenais treneris Varis Krūmiņš pie komandas stūres stājās 12. aprīlī, finālsērijas vidū un piecu dienu laikā izcīnīja sudraba medaļu LSBL čempionātā (bilance 1-1)
• Pirmo reizi piecu gadu laikā zelta medaļu ieguvējas uzvarējušas gan regulārajā sezonā, gan izslēgšanas spēlēs
• Pirmo reizi "TTT Rīga" un SK "Cēsis" vēsturē finālsērijā par pirmo vietu bija nepieciešams maksimālais spēļu skaits
• Pirmo reizi komandu vēsturē „zelta spēle” notika pārpildītu Olimpiskā sporta centra tribīņu priekšā, kopumā finālspēles klātienē apmeklēja vairāk nekā pieci tūkstoši skatītāju. Otro gadu pēc kārtas vairākas finālspēles bija skatāmas LTV7 tiešraidēs (2009. gadā notika trīs translācijas, 2010. gadā pārraidīta tika trešā un piektā finālsērijas spēle).Pārējām spēlēm varēja sekot gludahill.com un Sportacentrs.com interneta tiešraidēs

LSBL FINĀLI 2010, KALENDĀRS

DienaDatumsLaiksVietaSpēleRezultāti
T07.0419:00OSCTTT Rīga - SK Cēsis73:65
Pt09.0418:30CēsisSK Cēsis - TTT Rīga62:51
Sv11.0417:00OSCTTT Rīga - SK Cēsis77:53
O13.0418:30CēsisSK Cēsis - TTT Rīga66:63
C16.0419:35OSCTTT Rīga - SK Cēsis77:57

Cīņa par bronzas medaļām, kalendārs

DienaDatumsLaiksVietaSpēleRezultāti
C08.0419:30Hanzas vsk.RTU/Merks – Liepājas metalurgs50:65
Sv11.0414:00LOCLiepājas metalurgs – RTU/Merks61:75
O13.0418:30Hanzas vsk.RTU/Merks – Liepājas metalurgs66:48
Pt16.0417:30LOCLiepājas metalurgs – RTU/Merks60:67

LSBL „play-off” 2010 pusfināli

PārisRezultātiSērija
TTT Rīga (24-2) – Liepājas metalurgs (10-16)127:44 un 126:502-0
SK Cēsis (24-2) – RTU/Merks (11-15)121:52 un 101:632-0

LSBL izslēgšanas spēļu vēsture

GadsČempionesFinālistesTrešā vietaPusfinālistesMVP
2010TTT Rīga 3Cēsis 2RTU/Merks 3Liepājas metalurgs 1Tan White
2009Cēsis 3TTT Rīga 0Liepājas metalurgs 3TTT Juniores 2Kristen Mann
2008TTT Rīga 3Cēsis 0Avantis/Turība 3Liepājas metalurgs 2Ieva Tāre
2007TTT Rīga 3Avantis/Turība 0CēsisRTU/KlondaikaElīna Babkina
2006Avantis/Turība 3TTT Rīga 1CēsisRTU/KlondaikaElīna Zīke
2005TTT Rīga 3RTU/Klondaika 0Avantis/TurībaLU/KolibriIeva Tāre
2004TTT Rīga 3RTU/Klondaika 0Liepājas „Lauma”Avantis/TurībaIeva Tāre
2003TTT Rīga 3RTU/Klondaika 0Liepājas „Lauma” 3TTT Juniores 2-
2002TTT Rīga 3RTU/Klondaika 1BK TTTLiepājas „Lauma”-
2001TTT Rīga 3RTU/Klondaika 0Rapa/Rīgas ziedsUniversitātes sports-
2000RTU/KlondaikaUniversitātes sportsTTT Rapa 2TTT/47. vsk. 1-
1999TTT Rapa 3Universitātes sports 2RTU/KlondaikaTTT-
1998RTU/Klondaika 3TTT Rapa 1Liepājas „Lauma”LSPA-
1997RTU/Klondaika 3TTT Rapa 0Universitātes sportsLiepājas „Lauma”-
1996RTU/EKJU/Arkādija 3TTT 0Liepājas „Lauma”Tukums/Durbe-

Pirmie četri Latvijas čempionāti

GadsČempionesOtrā vietaTrešā vietaCeturtā vieta
1995TTT 139Arkādija/RTU 129Liepājas „Lauma”Variants/Ādaži
1994Arkādija/RTU 177TTT 171Variants/ĀdažiUniversitātes sports
1993TTT 17-1Jūrmalas BSK 15-3Arkādija 13-5Universitātes sports 10-8
1992TTT 16-1Jūrmalas BK 13-4LSPA 8-9Universitātes sports 8-9

Nākotnē jāmēģina izveidot

  • 79

  • 28

  • 41

  • 6



, 2010-04-18 14:49, pirms 14 gadiem
Interesanti!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-04-18 16:02, pirms 14 gadiem
KK gan ir sapņu budžeti 150K, 500k.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-04-18 17:28, pirms 14 gadiem
super raksts
Slēpts komentārs: žurnaļuga
, 2010-04-18 20:51, pirms 14 gadiem
žurnaļuga rakstīja: Fināls mam likās ļoti līdzīgs Hārlemas 44. kvartāla čempionātam. Vai tiešām ir vērts izgrūst tādu naudu, lai zem TTT karogiem savāktu nēģerjumpravas, kamēr Rīgas Satiksmes cenas kāpj debesīs? Kāda no tā visa jēga? Ja tā vēl būtu normāla Eiropas līmeņa komanda, kas varētu tur pacīnīties, bet tā...
Man pilnīgi pie kājas, kas uzvar Latvijas čempī, ja finālā sacenšas divu krāpnieku - Bemhena un Kļaviņa komandas, un galvenās vijoles ir nēģerietes.
P.S. Viens no galvenajiem Cēsu zaudējuma cēloņiem - finālā Kristīne Kārkliņa bija galvas tiesu labāka par Zani Eglīti. Vienīgās pozīcijas bez melnumiem - saspēles vadītājas, un Kārkliņa pierādīja (gan piespēlēs, gan pati uzbrūkot), ka tieši viņa ir pārliecinoši labākā šajā ampluā Latvijā.
liekas ka tev maza sajēga no basīša!
, 2010-04-19 03:09, pirms 14 gadiem
žurnaļuga rakstīja: Fināls mam likās ļoti līdzīgs Hārlemas 44. kvartāla čempionātam. Vai tiešām ir vērts izgrūst tādu naudu, lai zem TTT karogiem savāktu nēģerjumpravas, kamēr Rīgas Satiksmes cenas kāpj debesīs? Kāda no tā visa jēga? Ja tā vēl būtu normāla Eiropas līmeņa komanda, kas varētu tur pacīnīties, bet tā...
Man pilnīgi pie kājas, kas uzvar Latvijas čempī, ja finālā sacenšas divu krāpnieku - Bemhena un Kļaviņa komandas, un galvenās vijoles ir nēģerietes.
P.S. Viens no galvenajiem Cēsu zaudējuma cēloņiem - finālā Kristīne Kārkliņa bija galvas tiesu labāka par Zani Eglīti. Vienīgās pozīcijas bez melnumiem - saspēles vadītājas, un Kārkliņa pierādīja (gan piespēlēs, gan pati uzbrūkot), ka tieši viņa ir pārliecinoši labākā šajā ampluā Latvijā.
+10
, 2010-04-21 11:48, pirms 14 gadiem
Zane Eglīte saspēli vada, Kristīne Kārkliņa spēlē līdzi amerikānietēm, TTT Rīgai saspēle nebija - individuāli uzbrukumi un viss. To ļoti labi varēja redzēt finālos, kad White un Willis negāja, tad komanda zaudēja, nevis Kārkliņas saspēle.. un tā mūžīgā Eibeles un Kārkliņas tēlošana krīt uz nerviem.. Neliels kontakts un met rokas pa gaisu vai krīt zemē..
Huančo Ernangomess. Foto: Ipa/Sipa/Scanpix
1

"Panathinaikos" izgāž spēles izskaņu un zaudē "Maccabi"

ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēļu turnīrs sācies ar Atēnu "Panathinaikos" izgāšanos savā laukumā pret Telavivas "Maccabi". Kristiska Kostasa Slukasa kļūda noslēdzošajās sekundēs maksāja grieķu klubam zaudējumu ar 87:91.
Rolands Šmits. Foto: Žalgiris
16

"Monaco" iepirkumu sarakstā ierakstīts Šmita uzvārds

ULEB Eirolīgas pamatturnīrā trešo vietu ieņēmusī AS "Monaco" starp potenciālajiem nākamās sezonas sastāva papildinājumiem noskatījusi Latvijas izlases basketbolistu Rolandu Šmitu, vēsta itāļu portāls "Sportando".
Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
1

Eirolīgā sāksies "play-off": "Real" un "Panathinaikos" pret pārspēļu uzvarētājām

Šovakar ULEB Eirolīgā sāksies ceturtdaļfinālu izspēle. Madrides "Real" cīnīsies pret citu Spānijas komandu "Baskonia", kamēr "Panathinaikos" uzņems Telavivas "Maccabi".