Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Tiesāšanas skandāls arī Serbijā: "Crvena Zvezda" pieprasa valdības iejaukšanos

Rolands Eliņš

Tiesāšanas skandāls arī Serbijā: "Crvena Zvezda" pieprasa valdības iejaukšanos
"Crvena Zvezda" prezidents Nebojsa Čovičs. Foto: kkcrvenazvezda.rs

Basketbola kluba „Crvena Zvezda” prezidents Nebojsa Čovičs publiskā paziņojumā nosodīja tiesnešu darbību vakardien notikušajā Serbijas kausa finālā, kurā viņa komanda ar 74:76 piekāpās „Partizan”.

„Crvena Zvezda” vakardien cieta zaudējumu pēdējās sekundēs, kad „Partizan” realizēja divus soda metienus. „Crvena Zvezda” asi protestēja gan par konkrēti beigās piešķirto piezīmi, gan visas spēles gaitā novēroto un boikotēja apbalvošanas ceremoniju, kā arī vienojās savā starpā, ka spēlētāji un treneri no komentāriem medijiem atturēsies, bet komandas kopējo viedokli plašākai sabiedrībai paudīs kluba prezidents Čovičs.

„Vēlos pateikt, ka šī bija sistemātiska un acīmredzama zādzība,” norādīja Čovičs. „Tas savā ziņā atgādināja Serbijas basketbola tumšākos laikus, kad mēs visi labi zinājām, kas notiek laukumā. Serbijas Basketbola federācija šobrīd neeksistē, šobrīd jūs to paši labi redzat. Federācijas vietā mums ir grupiņa cilvēku, kuri ir nogājuši no pareizā ceļa. Šodien viņi var būt priecīgi par sava paveiktā iznākumu”

„Spēles laikā tiesnesis Ilija Beloševičs tendenciozi, regulāri un apņēmīgi centās sagraut „Crvena Zvezda” izredzes uz uzvaru,” turpināja serbu slavenā kluba prezidents. „Un pašās beigās tiesneši nodarīja savu darbu līdz galam. Pretiniekiem netika saskatīts tīrs sods, kamēr mums tika piespriesta piezīme par pareizu spēli aizsardzībā, kad laiks jau bija iztecējis, un pretinieki tika pie diviem soda metieniem. Aicinu Serbijas valdību izmeklēt, kas notiek mūsu basketbolā un pasargāt sportu no šāda veida zādzības. „Partizan” mūs apzaga, un es nekad neapsveikšu personas, kas nozog uzvaru.”

Protesti par tiesnešu darbību basketbolā ir regulāra parādība dažādās līgās, taču aizvadītā nedēļa šajā ziņā bijusi īpaši ražena. Jāņa Timmas un Jāņa Strēlnieka pārstāvētā „Olympiacos” protestā pret tiesnešu darbību atstāja maču pret „Panathinaikos” puslaikā Grieķijas kausa izcīņas spēlē, bet Spānijas Karaļa kausa finālā pēc zaudējuma „Barcelona” komandai Madrides „Real” pārstāvji arī publiski piesauca vārdu „zādzība”.

Spēles pēdējā minūte

Izmantotie resursi:
KK Crvena zvezda
https://www.eurohoops.net/en/others...

     [+] [-]

, 2019-02-18 19:43, pirms 5 gadiem
ja beigas zvezda neuzsita piezimi tad es nezinu kaada tad ir piezime

     [+] [-]

, 2019-02-18 20:52, pirms 5 gadiem
Salāti, nemāk zaudēt

     [+] [-]

, 2019-02-18 22:07, pirms 5 gadiem
Par ko šie tieši neapmierinati, nesapratu? Beigās pret to garo Partizan spēlētāju tīra piezīme! Par citu epizodi tur trakošana?

     [+] [-]

, 2019-02-19 08:11, pirms 5 gadiem
Vienīgais moments, kas ir tāds strīdīgs un iespējams vajadzēja svilpt ir 16 sekundē sods uzbrukumā. Pārējais viss ir ok notiesāts. Izskatas, pēc kkāda plāna nākamgad veidot slēgto Eirolīgu un vainot citus pie tādas izveides - redz federācijas ir nevarīgas un cenšas caur tiesnešiem izlemt spēles likteni, tāpēc mēs ņemam kontroli savās rokās un taisam godīgu turnīru.