Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Timmam pirmā atgriešanās Vitorijā, Dairis uzņems čempioni "Real"

Andrejs Siliņš

Timmam pirmā atgriešanās Vitorijā, Dairis uzņems čempioni "Real"
Jānis Timma, Foto: Olympiacos BC

Šovakar tiks aizvadītas atlikušās otrās kārtas spēles ULEB Eirolīgā basketbolā - Jāņa Strēlnieka un Jāņa Timmas pārstāvētā Pirejas "Olympiacos" viesos tiksies ar Vitorijas "Baskonia", bet Daira Bertāna Milānas "Olimpia" savā laukumā tiksies ar čempionvienību Madrides "Real".

Otrā Eirolīgas nedēļa piedāvā uzreiz divas spēļu kārtas - šodien tiks aizvadītas atlikušās otrās kārtas spēles, bet jau rīt sāksies trešā kārta. Vakar mačus aizvadīja Žanis Peiners, Anžejs Pasečņiks un Rolands Šmits, pirmajiem diviem gūstot pirmos panākumus savās Eirolīgas karjerās, bet šodien laukumā dosies pārējie trīs Latvijas spēlētāji Eiropas prestižākajā klubu turnīrā.

Jānis Strēlnieks un Jānis Timma devušies uz Vitoriju, lai aizvadītu cīņu pret Timmas bijušo komandu "Baskonia". Pagājušā gada vasarā Timma noslēdza trīs gadu līgumu ar basku klubu, tomēr pēc pirmās sezonas to atstāja, jo nāca labs piedāvājums no Deivida Blata pārņemtās "Olympiacos" vienības. Grieķijas superklubs pagājušajā nedēļā ar 87:66 izbraukumā uzveica Himkus, abi latvieši laukumā devās uz maiņu, Strēlnieks sameta 11 punktus un atdeva trīs piespēles, bet Timmam astoņi punkti un pa divām piespelēm un bumbām pie groziem.

Arī "Baskonia" sezonu sāka ar panākumu, izbraukumā apspēlējot pagājušās sezonas lielākā pārsteiguma autorus Kauņas "Žalgiri" (87:79). Džeisons Grendžers guva 15 punktus un atdeva četras piespēles, Eirolīgas debitants Šavons Šīldss pievienoja 14 punktus, bet vasarā Rīgā Jāņa Timmas organizētajā nometnē jaunajiem basketbolistiem pabijušais gruzīnu uzbrucējs Toko Šengelija, kurš starpsezonā pagarināja līgumu ar klubu, guva 12 punktus un izcīnīja sešas bumbas.

"Jūtos kā parasti, nekas īpašs," atgriešanos Vitorijā Timma nevēlējās izcelt. "Redzēsim, kā būs, kad iziešu laukumā. Zinu, ka līdzjutēji Vitorijā ir ļoti labi. Viņi mīl basketbolu. Mums jāturpina tādā pat veidā, kā sākām sezonu un, cerams, izcīnīsim uzvaru. Pret Himkiem labi spēlējām aizsardzībā, skrējām ātros uzbrukumos, izmantojām savas iespējas un dalījāmies ar bumbu. Nav viegli apturēt komandu, kurā ap desmit punktiem var gūt 6-7 spēlētāji. Mums nav jāpaļaujas uz vienu spēlētāju. Vienu spēli vairāk punktus var gūt viens, citu spēli - cits. Tas arī ir basketbols, kādu cenšamies spēlēt."

Vitorijā šovakar būs vēl viens Latvijas basketbola pārstāvis - spēli apkalpos mūsu labākais tiesnesis Oļegs Latiševs. Spēles sākums 21:45.

Citā spēlē šovakar Itālijas čempione "Olimpia" savās mājās pulksten 21:45 uzņems Spānijas un Eirolīgas čempioni "Real". Pagājušajā nedēļā Milāna sāka sezonu ar uzvaru viesos pār Podgoricas "Budučnost" (82:71). Dairis Bertāns laukumā pavadīja vien nepilnas piecas minūtes un aizmeta garām savu vienīgo metienu, taču atzīmējās ar atlēkušo bumbu uzbrukumā.

Serbu uzbrucējs Vladimirs Micovs pirmajā mačā guva 15 punktus, bet cits serbs, saspēles vadītājs Nemaņa Nedovičs, kuram šī ir pirmā sezona Milānā, pievienoja 14 punktus, piecas bumbas un piecas piespēles. Viens no dārgākajiem Eiropā spēlējošajiem aizsargiem Maiks Džeimss guva 13 punktus un atdeva piecas piespēles. Šovakar viņiem pretī stāsies cits no vislabāk apmaksātajiem aizsargiem Eiropā Serhio Juļs, kuram pagājušajā nedēļā pret "Darussafaka" 13 punkti un astoņas piespēles. Pirmajā sezonas spēlē rezultatīvākais bija Vācijā dzimušais un Slovēnijas izlasē spēlējušais amerikāņu uzbrucējs Entonijs Rendolfs, kuru īsi pirms sezonas klubs vel centās atdot kādam citam, taču ņēmēju nebija - pret "Dačku" viņam 16 punkti.

Pirmo uzvaru sezonā meklēs arī Kauņas "Žalgiris", kas Stambulā tiksies ar bagāto "Anadolu Efes". Pirms nedēļas lietuvieši neatrada pretzāles "Baskonia" uzbrukumam un aizsardzībai (79:87). Aizsargs Neits Volterss guva 19 punktus un atdeva piecas piespēles, Artūrs Milaknis pievienoja 12 punktus, bet citu noderīgu palīgu tovakar neatradās. "Efes" sezonu Eirolīgā sāka ar drošu uzvaru Minhenē (90:71). Par rezultatīvāko toreiz kļuva bijušais "Žalgira" austrāliešu uzbrucējs Broks Motums, kurš sameta 14 punktus.

Spēles sakums 20:00, tiešraidē to rādīs kanāls "TVPlay Sports".

ULEB Eirolīga, 2. kārta

DatumsLaiksSpēleRez.
16.10.20:15Darussafaka - Buducnost71:63
21:05Maccabi - CSKA86:89
21:30Bayern - Panathinaikos80:79
22:00Gran Canaria - Barcelona87:86
17.10.20:00Anadolu Efes - Žalgiris
20:45Fenerbahce - Khimki
21:45Baskonia - Olympiacos
21:45Olimpia - Real Madrid