Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Lokomotiv" cīņā pret "Ventspili" nevarēs palīdzēt pamata saspēles vadītājs

Andrejs Siliņš

"Lokomotiv" cīņā pret "Ventspili" nevarēs palīdzēt pamata saspēles vadītājs
Malkolms Dileinijs
Foto: AFP/Scanpix

Krasnodaras "Lokomotiv Kuban" komandai, kas būs nākamā "Ventspils" pretiniece ULEB Eiropas kausa izcīņā, nākamās divas trīs nedēļas savainojuma dēļ nevarēs palīdzēt pamata saspēles vadītājs Malkolms Dileinijs.

25 gadus vecais Dileinijs ceļgala savainojumu guva pirmajā Eiropas kausa spēlē, kad "Lokomotiv Kuban" izbraukumā pārliecinoši apspēlēja poļu vicečempioni "Stelmet Zielona Gora" (97:78). Aizsargs pameta laukumu un atgriezās vēlāk, jau pārģērbies ikdienas drēbēs. Nepilnās septiņās minūtēs Dileinijs paspēja gūt četrus punktus un atdot divas rezultatīvas piespēles.

Pēc medicīniskajām pārbaudēm noteikts, ka spēlētājam nāksies izlaist vismaz divas trīs nedēļas pirms atgriezties laukumā. Tas nozīmē, ka 191 centimetru garais Dileinijs nepiedalīsies arī nākamajā trešdienā gaidāmajā Eiropas kausa spēlē pret Latvijas čempioni "Ventspili".

Virdžīnijas tehniskās universitātes absolvents Dileinijs profesionālo karjeru aizvadījis Eiropā un katrā no līdzšinējām sezonām kļuvis par čempionu. 2012. gadā "Elan Chalon" sastāvā izcīnīts Francijas čempiontituls, gadu vēlāk pievienots Ukrainas tituls Kijevas "Budivelnik" rindās, bet šī gada pavasarī Minhenes "Bayern" sastāvā kļuva par Vācijas čempionu, pats tiekot atzīts gan par finālsērijas, gan visas Bundeslīgas sezonas MVP. Iepriekš vērtīgākā spēlētāja titulu Dileinijs saņēma arī Ukrainas superlīgā.

Citas Eiropas kausa grupas vienība Belgradas "Partizan" parakstījusi līgumu ar serbu spēka uzbrucēju Milanu Mačvanu. 24 gadus vecais basketbolists pēdējās divas sezonas spēlēja Stambulas "Galatasaray", bet iepriekš pārstāvējis arī Belgradas FMP un "Hemofarm", kā arī Telavivas "Maccabi". Izraēlas klubs 2011./2012. gada sezonā 206 centimetrus garo un 120 kilogramu smago Mačvanu izīrēja Belgradas "Partizan".

Tikmēr cits spēka uzbrucējs Damirs Markota pēc ilgāka pārtraukuma šosezon paliks bez starptautiskajiem turnīriem, jo parakstījis līgumu ar Zagrebas "Cibona", kas spēlē tikai Horvātija čempionātā un Adrijas līgā. Uzvara Adrijas līgā pavasarī garantēja vietu Eirolīgā, tomēr klubs atteicās no dalības starptautiskajā arēnā, lai atgūtos no finansiālajām problēmām.

209 centimetrus garais un 118 kilogramus smagais Markota iepriekšējā sezonā bija Daira Bertāna komandas biedrs "Bilbao Basket", bet iepriekš spēlējis Vācijas, Turcijas, Slovēnijas, Spānijas, Krievijas un Lietuvas labākajos klubos. Bosnijā dzimušo horvātu 2006. gadā ar 59. numuru draftēja Sanantonio "Spurs", bet NBA Markota aizvadījis tikai 30 spēles Milvoki "Bucks" rindās, no kurām tika nosūtīts uz Attīstības līgu, bet vēlāk atgriezās Eiropā.

  -1 [+] [-]

, 2014-10-17 22:37, pirms 10 gadiem
Šāds pavērsiens ir par labu BKV, protams ja to spēs izmantot, ja nē, tad visticamāk diemžēl gaidāms zaudējums ar -20 un vairāk....Tas protams, ja šāds iztrūkums ietekmēs tāda līmeņa komandu kā Loko

     [+] [-]

, 2014-10-17 23:24, pirms 10 gadiem
Vinjiem komandaa ir Kalnietis, taa ka uztraukumam nekada pamata.

  +2 [+] [-]

, 2014-10-17 23:47, pirms 10 gadiem
Sporta novērotājs rakstīja: Šāds pavērsiens ir par labu BKV, protams ja to spēs izmantot, ja nē, tad visticamāk diemžēl gaidāms zaudējums ar -20 un vairāk....Tas protams, ja šāds iztrūkums ietekmēs tāda līmeņa komandu kā Loko
kas zin, varbut Ventspils parada raksturu un nospele cieniigi.. vis kar var notikties

  -2 [+] [-]

, 2014-10-18 08:33, pirms 10 gadiem
pat ar sho visu zaudes smagak kaa VEFs khimkiem, vot tad es rēkšu

     [+] [-]

, 2014-10-18 09:40, pirms 10 gadiem
Maikls Skolfilds rakstīja: kas zin, varbut Ventspils parada raksturu un nospele cieniigi.. vis kar var notikties
Raksturs ir viens, bet ja komandas būs noskaņojušās, vairā domāju Loko, tad tur izteiks rezultātu meistarība, kur Loko ir galvastiesu pārāka visās pozīcijās....Ņemsim vērā, ka Kalnietis ir labāks par Četmenu, kuram nāksies daudz pret viņu strādāt, jo ja Kalnieti nevarēs nosegt, tad būs problēma. kaut viņš skaitās tikai kā otrais saspēles vadītājs