Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Blūma ''Bilbao Basket'' cīnīsies par vietu Eirokausa finālā

Blūma ''Bilbao Basket'' cīnīsies par vietu Eirokausa finālā
Jānis Blūms
Foto: encancha.com

Šodien Jāņa Blūma pārstāvētā ''Bilbao Basket'' aizvadīs spēli Eirokausa ''Final Four'' ietvaros, plkst. 21.45 pēc Latvijas laika cīnoties ar Berlīnes ''Alba''. Septiņos vakarā pirmo pusfinālu aizvadīs ''Panellinios'' un ''Power Electronics'' komandas.

Gan ''Bilbao Basket'', gan Berlīnes ''Alba'' Eirokausa sezona līdz šim bijusi ļoti veiksmīga - Bilbao 14 spēlēs izcīnījusi 11 uzvaras (desmit pirmajās spēlēs pēc kārtas), bet ''Alba'' - desmit. Ceļā uz ''Final Four'' ''Bilbao Basket'' ceturtdaļfinālā pārspēja čehu ''Nymburk'', kas apakšgrupā apsteidza "Ventspili", bet ''Alba'' - Jeruzalemes ''Hapoel''.

Šovakar abas komandas cīnīsies par vietu Eirokausa finālā. ''Bilbao Basket'' lielākais trumpis ir sabalansēts sastāvs. Eirokausa izcīņā komandas rezultatīvākais basketbolists līdz šim bijis Marko Baničs, kurš vidēji guvis 13,2 punktus, un tika atzīts par regulārās sezonas MVP. Viņš bijis labākais cīnītājs par atlēkušajām bumbām - vidēji 4,1 spēlē. Tāpat Bilbao spēlē lielu ieguldījumu dod Aksels Ervels, Damirs Markota, Havi Salgado, arī Jānis Blūms, kurš nospēlāja nozīmīgu lomu ceturtdaļfināla sērijas uzvarā.

"Domāju, ka mums ir labas izredzes. Pretinieks ļoti nopietns, taču noteikti uzvarams - tikai pašiem jānokoncentrējas un jāparāda tas basketbols, kādu spēlējam pēdējā laikā. Vitorija atrodas tikai 40 kilometru attālumā no Bilbao - tikpat kā mājās spēlēt," par pusfināla pretinieku pirms "Final Four" intervijā "Sporta Avīzei" atzina Jānis Blūms. "Vismaz pāris tūkstoši cilvēku noteikti aizbrauks arī no Bilbao. Vitorijā turklāt ir patīkama arēna, mēs tur vienmēr diezgan labi spēlējam. Domāju, ka viss sanāks labi. It kā uzdevums izpildīts, "Final Four" esam iekļuvuši, taču skaidrs, ka nekas ar to nebeidzas. Tagad mērķis ir tikai viens - uzvarēt."

Tikmēr ''Alba'' sastāvā rezultatīvākais šajā turnīrā līdz šim bijis Džuliuss Dženkinss, kurš vidēji spēlē guvis 14,7 punktus, kurš ir arī bīstamākais ''Alba'' spēlētājs uzbrukumā. "Taisnība, ka Bilbao komandai šajā pusfinālā ir zināmas priekšrocības - tā spēlē tuvu mājām, un, cik saprotu, uz spēli ieradīsies prāvs fanu pūlis. Turklāt mūs nomoka vairāki savainojumi, kas sagādā komendai lielas nepatikšanas. Tajā pašā laikā - Bilbao ir komanda, ar kuru ļoti smagi spēlēt pat labākajā sastāvā un situācijā," pirms mača izsakās "Alba" galvenais treneris Luka Pavičevičs. "Domāju, mūs gaida ļoti grūts pārbaudījums, taču par spīti visam - darīsim visu, lai izmantotu savu iespēju un atrastu ceļu uz finālu."

"Spēles atslēga būs atrast ceļu cauri viņu aizsardzībai, būt pacietīgiem un pie sava groza spēlēt agresīvāk, nekā viņiem," svarīgākos punktus kodolīgi tikmēr ieskicē "Bilbao Basket" treneris Focis Kacikaris. "Mums jābūt pacietīgiem, līdz panāksim, ka spēle ievirzās mūsu sliedēs. Jākontrolē spēles temps. Viņu līderis uzbrukumā ir Dženkinss, taču uzskatu, ka "Albas" iekšējā līnija ir bīstamāka, nekā ārējā, jo garie spēlē nozīmīgu lomu spēles sistēmā, nodrošinot blokus. Ceru, ka mums palīdzēs mūsu fani - cik saprotu, pat 3000."

Plkst. 19.00 tiks aizvadīta pirmā spēle, kur savā starpā tiksies spāņu ''Power Electronics'' un grieķu ''Panellinios''.

Izmantotie resursi:
eurocupbasketball.com

  +3 [+] [-]

, 2010-04-17 10:22, pirms 14 gadiem
Veiksmi Blūmam!

     [+] [-]

, 2010-04-17 14:29, pirms 14 gadiem
pfu,pfu,pfu naktii nosapnjoju ka zaudees bluma komanda!!!
ceru ka taa nebuus

     [+] [-]

, 2010-04-17 19:13, pirms 14 gadiem
Spēle ir Eurosport 2 programmā, bet tā kā viņi pagājušreiz ar Jēkabsoni piečakarēja, tad par 100% ticēt nevar.