Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Bertāns ārstē savainojumu, drīz plāno atgriezties

Andrejs Siliņš

Bertāns ārstē savainojumu, drīz plāno atgriezties
Dairis Bertāns
Foto: euroleague.net

Latvijas basketbola valstsvienības aizsargs Dairis Bertāns, kurš jau vairākas spēles pēc kārtas nav bijis Stambulas "Darussafaka Dogus" pieteikumā, portālam Sportacentrs.com atklāja, ka guvis savainojumu, taču jau drīzumā plāno atgriezties laukumā.

Dairis līdz šim pēdējo spēli ULEB Eirolīgā aizvadīja 3. martā, ar 12 gūtiem punktiem sekmējot komandas panākumu pār Atēnu "Panathinaikos", bet trīs dienas vēlāk piedalījās Stambulas derbijā pret "Fenerbahce" (76:79) Turcijas čempionāta cīņā. Tajā mačā Dairim 14 minūtēs trīs gūti punkti un divas rezultatīvas piespēles.

Kopš tā laika Dairis izlaidis jau trīs spēles - divas Eirolīgā un vienu Turcijas čempionātā. Portālam Sportacentrs.com basketbolists atklāja, ka spēlēt traucē gūtais savainojums - nedaudz ieplīsis aizmugurējais augšstilba muskulis. Spēlētājs gan norādīja, ka jau uz nākamo komandas spēli vajadzētu būt atpakaļ ierindā.

Bertāns šajā sezonā Eirolīgā vidēji 17 ar pusi laukumā pavadītās minūtēs guvis 7,5 punktus, realizējot 50,9% veikto trīspunktnieku, kā arī atdevis 1,5 rezultatīvas piespēles. Savukārt Turcijas čempionātā Dairim vidēji 24 minūtēs 8,2 punkti, 2,4 rezultatīvas piespēles un 1,4 atlēkušās bumbas.

Nākamo spēli "Darussafaka" aizvadīs jau svētdien, kad Turcijas čempionāta mačā viesos tiksies ar Ankaras "TED Kolejliler", bet Eirolīgā nākamais mačs trešdien, Maskavā tiekoties ar CSKA.