Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Janičenoks VTB līgas trīspunktu konkursa finālā piekāpjas Brokofam

Andrejs Siliņš

Janičenoks VTB līgas trīspunktu konkursa finālā piekāpjas Brokofam
Kristaps Janičenoks
Foto: vtb-league.com

Pieredzējušais "VEF Rīga" uzbrucējs Kristaps Janičenoks sestdien iekļuva VTB Vienotās Basketbola līgas Zvaigžņu spēles trīspunktu metienu konkursa finālā, taču tur atzina Krasnodaras "Lokomotiv Kuban" uzbrucēja Raiena Brokofa pārākumu.

Trīspunktnieku konkursā piedalījās Spānijas izlases aizsargs Serhio Rodrigess no CSKA, Austrālijas izlases uzbrucējs Raiens Brokofs no "Loko", Krievijas izlases aizsargs Antons Ponkrašovs no "Unics", Baltkrievijas izlases aizsargs Aleksandrs Kudravcovs no "Tsmoki", Latvijas valstsvienības bijušais uzbrucējs Kristaps Janičenoks no "VEF Rīga" un bijušais Bulgārijas izlases aizsargs Branko Mirkovičs no "Kelv/Cramo".

Pirmajā kārtā Rodrigess sakrāja 18 punktus, Brokofs uzstādīja vēl labāku rādītāju ar 20 punktiem, un Janičenoks vēlāk to atkārtoja. Finālu ar vēlreiz 20 sakrātiem punktiem iesāka Brokofs, bet Janičenoks finālā savāca 15 punktus. Līdz ar to Brokofs kļuva par trīspunktu konkursa uzvarētāju un balvā ieguva 300 000 rubļu (ap 4300 eiro), kā arī 2000 litru degvielas.

Šis ir otrais gads, kad VTB līga organizē Zvaigžņu spēli. Pagājušajā gadā par trīspunktnieku konkursa čempionu kļuva "Zenit" aizsargs Sergejs Karasjovs, bet danku konkursā triumfēja viņa komandas biedrs Jānis Timma. Šogad par "Slam Dunk" konkursa čempionu kļuva "Loko" centrs Frenks Elegars.

Pašā mačā starp Krievijas un Pasaules zvaigžņu komandām uzvaru ar 125:124 svinēja krievi. Karasjovs iemeta 29 punktus uzvarētāju labā, bet Pasaules zvaigžņu komandā ar 20 punktiem izcēlās Koutijs Klārks. Spēle risinājās "Zenit" mājvietā Sanktpēterburgā, un to klātienē noskatījās 7000 līdzjutēji.

Trīspunktu metienu konkurss

Zvaigžņu spēles spilgtākie momenti

Izmantotie resursi:
VTB United League | VTB United League

     [+] [-]

, 2018-02-17 21:48, pirms 6 gadiem
Ehh, Krisiitis palaida gar degunu 2000 litr bendzhas...